Retro Stories

Μάικλ Τζόρνταν: Ο άνθρωπος που κατέκτησε το NBA από τη πρώτη μέρα! (video)

Μάικλ Τζόρνταν: Ο άνθρωπος που κατέκτησε το NBA από τη πρώτη μέρα! (video)

Σαν σήμερα, το «φως του ηλίου» είδε ο πιο πολυσυζητημένος αθλητής του μπάσκετ όλων των εποχών. Ο Μάικλ Τζόρνταν απέδειξε από την πρώτη του χρονιά (rookie season) πως είναι φτιαγμένος από υλικό που εντοπίζεται μονάχα σε εξωγήινους πλανήτες. Δίχως να απαιτηθεί χρόνος προσαρμογής, ο μνημειώδης σούτινγκ γκαρντ κατέκτησε μονομιάς τον «μαγικό» κόσμο του NBA!

Το αστέρι του Τζόρνταν «έλαμπε» πριν ακόμη γεννηθεί!

Ο Μάικλ Τζόρνταν γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2017, 1963. Η ημερομηνία αυτή είναι μάλλον καταλυτική για την ιστορία του μπάσκετ ως αθλήματος, τη δημοφιλία και την απήχηση που αυτό έχει έως σήμερα. Ο “Air Jordan” είναι ο μπασκετμπολίστας ο οποίος άλλαξε και καθόρισε τη μοίρα του ΝΒΑ όσο κανείς άλλος έως τώρα. Ο Μάικλ Τζόρνταν πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς στις 26 Οκτωβρίου 1984.

Είναι αλήθεια πως το ταλέντο με το οποίο είχε η φύση προικίσει τον Τζόρνταν δεν άργησε καθόλου να ξεδιπλωθεί. Μάλλον το αντίθετο. Ήδη από το πολύ ξεκίνημα είχε φανεί πως ο «μαγικός» κόσμος του NBA στον οποίο κυριαρχούσαν έως τότε οι Λάρι Μπερντ, Μάτζικ Τζόνσον και Τζούλιους Έρβινγκ, κινούνταν στους ρυθμούς του Μάικλ Τζόρνταν, το «αστέρι» του οποίου ανέτειλε και εξέπεμπε ήδη εκτυφλωτικό φως.



Ο «κοκκαλιάρης» από το Γουίλμινγκτον… έκανε πράγματα και θαύματα στη rookie season!

Η ολοκληρωτική «θραύση» που έκανε το αδύνατο παιδί με καταγωγή από το Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας τη σεζόν 1984/1985, στάθηκε ικανή για να του χαρίσει το βραβείο του «Rookie της χρονιάς». Για να φτάσει στην κατάκτηση αυτού του επιτεύγματος, ο νεαρός Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος επελέγη στο νούμερο 3 του draft από τον Ροντ Θορν, κατέγραψε μέσο όρο 28.2 πόντων, 6.5 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ. Όλα αυτά στην πρώτη του χρονιά. Τι δεν έκανε δηλαδή. H στατιστική του γέμισε με 2.313 πόντους σε μία χρονιά, αγωνιζόμενος σε 82 παιχνίδια, όντας βιονικός! Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως με τις εμφανίσεις του, ο Τζόρνταν έβαλε, σχεδόν μόνος του, τους Μπουλς στα play offs (ρεκόρ 38 – 44) όπου αντιμετώπισαν δίχως επιτυχία του Μιλγουόκι Μπακς (ηττήθηκαν 3-1).

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑΚαταγραφή.PNG

Τα επιτεύγματά του (ήδη από τη ρούκι σεζόν του), μάλλον κάπως φυσιολογικά τον έβαλαν στη συζήτηση για τον MVP της χρονιάς, όπου τελικά κατέλαβε την έκτη θέση σε αριθμό ψήφων. Αξίζει να αναφερθεί πως το βραβείο του Rookie της χρονιάς κατέκτησε ο “Air Jordan” αποσπώντας το 60% των ψήφων και αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Χακίμ Ολάζουον των Χιούστον Ρόκετς.

Η «προφητεία» του Μπόμπι Νάιτ!

Μέχρι σήμερα, ο Τζόρνταν θεωρείται ίσως ο κορυφαίος παίκτης που πάτησε ποτέ στα παρκέ του NBA. Πριν ακόμη φορέσει τη φανέλα των «Ταύρων» ο πρώην προπονητής του Πανεπιστημίου του Ιντιάνα, Μπόμπι Νάιτ, είχε προβλέψει πως ο Μάικλ προοριζόταν να ζήσει μεγαλεία και τεράστιες στιγμές. «Αν είχα να επιλέξω έναν παίκτη από όσους έχω δει να παίζουν, αυτόν θα έπαιρνα» απάντησε ο Νάιτ, ο οποίος είχε την τύχη να προπονήσει τον Τζόρνταν στην ολυμπιακή ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. «Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες της ανταγωνιστικότητας, ικανότητας και αθλητικού ταλέντου, είναι ο καλύτερος αθλητής, είναι ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες, ένας από τους πλέον χαρισματικούς παίκτες. Και αυτό τον κάνει τον μεγαλύτερο αθλητή μπάσκετ που έχω δει ποτέ να παίζει».

Σα να είχε δει τη ζωή του Τζόρνταν να προβάλλεται σε φιλμ, στιγμές πριν, ο Μπομπ Νάιτ αποδείχθηκε πως είχε δίκιο 100% σε όσα υποστήριζε.



Δημήτρης Τσάκνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0