Retro Stories

Ήταν «γραφτό»: Ο Κόμπι Μπράιαντ σκόραρε 81 πόντους στο μοναδικό παιχνίδι, που είδε η γιαγιά του! (video)

Ήταν «γραφτό»: Ο Κόμπι Μπράιαντ σκόραρε 81 πόντους στο μοναδικό παιχνίδι, που είδε η γιαγιά του! (video)
Έχουν περάσει 17 ολόκληρα χρόνια από το πιο ιστορικό παιχνίδι στην καριέρα του Κόμπι Μπράιαντ, όταν με 81 δικούς του πόντους «εκτέλεσε» τους Τορόντο Ράπτορς. Ο αγώνας αυτός, όμως, ήταν ξεχωριστής σημασίας, γιατί ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός που παρακολούθησε ποτέ η γιαγιά του.
Ήταν 22 Ιανουαρίου του 2006, όταν ο Κόμπι Μπράιαντ αποφάσισε να δώσει μία από τις καλύτερες παραστάσεις της καριέρας του μπροστά στα μάτια της γιαγιάς του.

Ο «θρυλικός» παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς, μπορεί δυστυχώς να έφυγε από την ζωή το 2020 μαζί με την κόρη του λόγω του τραγικού δυστυχήματος με το ιδιωτικό του ελικόπτερο, όμως τα επιτεύγματα του μέσα στο παρκέ θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια ακόμη και όχι άδικα.

bryant_1.jpg

Η βραδιά στο ιστορικό Staples Center μοιάζει βγαλμένη από ταινία του Holywood με απόλυτο πρωταγωνιστή φυσικά τον ίδιο. Τότε, στην έδρα των «λιμνανθρώπων» ο Κόμπι Μπράιαντ, πρόσεφερε μία αξέχαστη ανάμνηση σε όσους ήταν εκεί να παρακολούθησουν την αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Τορόντο Ράπτορς, αφήνοντας άπαντες με το... στόμα ανοιχτό.

Σε εκείνον τον αγώνα ο «Black Mamba» αποφάσισε, να πραγματοποιήσει μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις όλων των εποχών στην ιστορία ΝΒΑ. Κυριολεκτικά, αποτελεί μέχρι και σήμερα την δεύτερη καλύτερη επίδοση στα χρονικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, πίσω μονάχα από την 100άρα του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (02/03/1962).

kobe-bryant-wilt-chamberlain-1024x1024.webp

Η ομάδα του Λος Άντζελες βρισκόταν τότε στο 22-19 στη βαθμολογία και οι Ράπτορς στο 14-27, με τον Κρις Μπος να ηγείται των Καναδών. Οι Λέικερς αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές της αναμέτρησης με 122-104, όμως αυτό που έχει μείνει από εκείνη τη νύχτα είναι η εξωπραγματική εμφάνιση του Κόμπι Μπράιαντ, που έκανε κυριολεκτικά τα πάντα στην επίθεση και αποτέλεσε τον κύριο υπεύθυνο για την εξέλιξη του ματς.

αρχείο_λήψης_15.jpg

Για την ακρίβεια τα... έβαλε με την λογική, σημειώνοντας 81 (!) πόντους συνολικά (21/33 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 18/20 βολές), ενώ είχε και 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη σε 41:56 λεπτά συμμετοχής. Αυτή η επίδοση μέχρι και σήμερα θεωρείται η σπουδαιότερη από παίκτη του ΝΒΑ στον 21ο αιώνα.



Αν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης φανταζόταν ιδανικό για τον Μπράιαντ, ο οποίος είχε προλάβει να πετύχει 26 πόντους, τότε το δεύτερο μέρος μπορεί να χαρακτηριστεί με σιγουριά... ονειρικό. Ήταν πραγματικά μία ομάδα μόνος του, σημειώνοντας 55 πόντους από τους 73 συνολικά της ομάδας του.

Εκείνο το βράδυ ο «Black Mamba» από μπασκετμπολίστας μετατράπηκε σε... Θεός. Η εξωπραγματική και σχεδόν... εξωγήινη και αδιανόητη εμφάνισή του έγινε εφιάλτης των Ράπτορς, αφού αποφάσισε πραγματικά να τους... διαλύσει.

maxresdefault_6.jpg

Φυσικά με την λήξη της αναμέτρησης το κοινό δεν σταμάτησε να φωνάζει «ΜVP, MVP» με αποδέκτη τον ίδιο. Μέχρι και οι αντίπαλοι ένιωθαν... τυχεροί μέσα στην... ατυχία τους, καθώς παρά την ήττα τους, αποτελούσαν ένα κομμάτι αυτής της ιστορικής βραδιάς.

Αν κάποιος πρέπει να πάρει τα «εύσημα» γι' αυτή την θρυλική εμφάνιση όμως, τότε αυτή θα έπρεπε να είναι η γιαγιά του Κόμπι. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του έξι χρόνια αργότερα, αυτό το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Τορόντο ήταν και το μοναδικό που παρακολούθησε ποτέ η γιαγιά του στο NBA. Μάλιστα, ήταν ανήμερα των γενεθλίων του πολυαγαπημένου του παππού, που δεν βρισκόταν πια στην ζωή και δεν είχε προλάβει ποτέ να απολαύσει τον εγγονό του να παίζει.

b1b469bd987e33d203acf7a20d70db11.webp

Θα έλεγε κανείς πως ήταν γραφτό το παιχνίδι αυτό να πάρει αυτή την σημαδιακή εξέλιξη, όχι οτί ο Μπράιαντ χρειαζόταν το... σύμπαν ή ιδιαίτερη «έμπνευση» για να προσφέρει απίθανες στιγμές στον μπασκετικό κόσμο.



www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0