Retro Stories

Κόμπι Μπράιαντ: Τη μέρα που ξεπερνάς το είδωλό σου δεν πρόκειται να την ξεχάσεις ποτέ! (video)

Κόμπι Μπράιαντ: Τη μέρα που ξεπερνάς το είδωλό σου δεν πρόκειται να την ξεχάσεις ποτέ! (video)

Η 14η Δεκεμβρίου του 2014 ήταν μία ιστορική μέρα για τον Κόμπι Μπράιντ, αφού ξεπέρασε το είδωλό του, τον Μάικλ Τζόρνταν, στην λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο NBA.

Έχουν περάσει εννιά χρόνια ακριβώς από εκείνο το παιχνίδι των Λος Άντζελες Λέικερς κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που σημάδεψε μια για πάντα τον 36 χρονο τότε Κόμπι Μπράιαντ.

Ως παιδί που μεγάλωσε στα 90’s δεν γινόταν να μην έχει σαν μπασκετικό ίνδαλμά του τον Μάικλ Τζόρνταν. Τον θαύμαζε όσο κανέναν άλλον (και εύλογα) ακολουθώντας τα χνάρια του με απόλυτη ευλάβεια και φυσικά με το γνωστό «Mamba mentality».

 

Μόνος του με την σκληρή του δουλειά και την απίστευτη στοχοπροσήλωση κατάφερε να βάλει το όνομά του, όσο βρισκόταν εν ζωή, στις συζητήσεις για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει ακουμπήσει ποτέ την «πορτοκαλί θεά» δίπλα σε εκείνο του ειδώλου του, του Μάικλ Τζόρνταν.

Τα debate δίνουν και παίρνουν μέχρι και σήμερα χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει σαφή απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «Black mamba» κυριάρχησε στα παρκέ της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού συνεχίζοντας με τον δικό του ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο τον θρύλο που είχε χτίσει ο Τζόρνταν. Πάντως τόσο το ύψος τους, όσο και το παρόμοιο στυλ παιχνιδιού έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές τον θρύλο των Μπουλς να αστειευτεί λέγοντας πως ο Κόμπι του «έκλεψε» τις κινήσεις.

Άλλες εποχές εξάλλου, άλλοι και οι πρωταγωνιστές. Τα 90’s είχαν τον «Air Τζόρνταν», τα 00’s είχαν τον Κόμπι. Γι’ αυτό οι συγκρίσεις είναι αχρείαστες για δύο τόσο εμβληματικούς παίκτες, που σημάδεψαν ολόκληρες γενιές όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και έξω από αυτό.

Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου του 2012 ήταν που έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στον Μπράιαντ, αφού ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στον «μαγικό» κόσμο του NBA και… στρογγυλοκάθισε στην 3η θέση της κατάταξης, όταν σκόραρε τον 32,293ο πόντο του απέναντι στους Τίμπεργουλβς στο δεύτερο ημίχρονο.

a2e73b99dc43c923c93849408bd7656a_crop_exact.jpg

Οι Λέικερς είχαν πάρει και τη νίκη τότε με 100-94, όμως ο Κόμπι δεν ενδιαφερόταν ούτε λίγο για το αν θα ξεπεράσει το μπασκετικό του είδωλο μιας και έδινε προσοχή μόνο στο δικό του παιχνίδι όπως έχει τονίσει πολλές φορές.

«Δεν ξέρω καν πόσους πόντους έχει (σ.σ. ο Μάικλ Τζόρνταν) και δε με νοιάζει», είχε δηλώσει μη θέλοντας να παραδεχτεί το πόσο σπουδαία ήταν εκείνη η μέρα.

Μπορεί να έβγαζε την σκληρή αυτή εικόνα, όμως μέσα του ο «Black Mamba» ήξερε πόσο σημαντικό ήταν το διακύβευμα.

«Είναι μεγάλη τιμή και προέρχεται από πολύ σκληρή δουλειά, είναι απίστευτο. Θα έλεγα ψέματα αν δήλωνα πως δεν σημαίνει κάτι», είπε αργότερα για την στιγμή που ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν στη λίστα.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0