Retro Stories

Αυτό που έγινε με τον Ζιρού, θύμισε Μίμη Παπαϊωάννου, που το έκανε μάλιστα δύο φορές! (video)

Αυτό που έγινε με τον Ζιρού, θύμισε Μίμη Παπαϊωάννου, που το έκανε μάλιστα δύο φορές! (video)
Αν εντυπωσιάστηκε ο πλανήτης από την ιστορία του Ολιβιέ Ζιρού, πού να γνώριζε και αυτήν του Μίμη Παπαϊωάννου. Όχι μία, αλλά δύο φορές ντύθηκε γκολκίπερ, κρατώντας το μηδέν. Και τη μία, μάλιστα, ενώ είχε σκοράρει νωρίτερα!
Ζιρού, Κέιν, Αλμέιδα. Όλοι φόρεσαν τα γάντια του τερματοφύλακα, για να καλύψουν το κενό κάτω από τα δοκάρια. Υπάρχει, όμως, κάποιος, θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, που το έκανε δύο φορές! Και στις δύο, μάλιστα, δίχως να δεχθεί γκολ!
 
Ο λόγος για τον Μίμη Παπαϊωάννου, που σε δύο ματς της ΑΕΚ, έδειξε πως εκτός από σταρ της, υπήρξε, πρώτα απ' όλα, ένας πιστός στρατιώτης της!
 
Το 1968, σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, κλήθηκε να αγωνιστεί ως γκολκίπερ για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα, γιατί όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, το συνήθιζε στις προπονήσεις!
 
Μάλιστα, όχι απλώς αγωνίστηκε, αλλά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα τόσο σκοράροντας στο 78', όσο και ως γκολκίπερ, αποκρούοντας ένα πολύ δυνατό σουτ του Σιδέρη στα τελευταία λεπτα, για να διατηρήσει το 3-2 υπέρ της ΑΕΚ!

 
 
«Εκείνο το ντέρμπι ήταν πραγματικά μνημειώδες. Πρώτα απ’ όλα διότι ξεκίνησε μέρα και τελείωσε νύχτα. Δεύτερον γιατί έβρεχε πολύ και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. Τρίτον θυμάμαι ότι το γκολ που πέτυχα ήταν ένα δυνατό σουτ στο οποίο ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε κάνει λάθος εκτίμηση και του είχε φύγει μέσα από τα χέρια. Και βεβαίως θυμάμαι ότι στα τελευταία λεπτά αναγκάστηκα να παίξω τερματοφύλακας. 
 
Αποβλήθηκε ο Σεραφείδης και ο προπονητής δεν ήθελε να βάλει μέσα τον Κωνσταντινίδη επειδή ήταν κρύος. Εγώ είχα παίξει στην προπόνηση κάτω από το τέρμα και έτσι πήγα. Ο Ολυμπιακός πίεζε και μένα πονούσε η μέση μου. Αλλά νομίζω είχα πιάσει ένα ή δυο καλά σουτ» είχε αναφέρει ο ίδιος.
 
Τρία χρόνια αργότερα, η ΑΕΚ χρειάστηκε ξανά τις... υπηρεσίες του κάτω από τα γκολπόστ.
 
Σε ένα ματς με την Παναχαϊκή το 1971, για περίπου μισή ώρα, ο Μίμης Παπαϊωάννου ξαναφόρεσε γάντια, λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα Κωνσταντινίδη, και όπως την πρώτη φορά, έτσι και τη δεύτερη, δεν δέχθηκε γκολ!
 
Πέραν των δύο... clean sheets, όμως, το πραγματικά σπουδαίο βρίσκεται στην απόδειξη πως ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν ταυτόχρονα σταρ και αντί-σταρ της ΑΕΚ.

Ηγέτης, αρχηγός, σκόρερ, ακόμα και γκολκίπερ, αν χρειαστεί. Τα πάντα για την ομάδα.
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0