Retro Stories

Πάολο Μαλντίνι: Μια ζωή στη Μίλαν, μ’ ένα ρομαντικό και «άθραυστο» ρεκόρ! (video)

Πάολο Μαλντίνι: Μια ζωή στη Μίλαν, μ’ ένα ρομαντικό και «άθραυστο» ρεκόρ! (video)

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005, ο Πάολο Μαλντίνι αγωνίζεται με τη Μίλαν κόντρα στην Τρεβίζο. Μία ιστορική συμμετοχή τόσο για τη Serie A εκείνη την εποχή, όσο και για τον ίδιο μετέπειτα, καθώς φορώντας για πάντα τα «ροσονέρι» κατέχει μία μοναδική πρωτιά!

Μία ζωή στη Μίλαν. Ο πιστός της «στρατιώτης», που δεν λοξοδρόμησε ποτέ. Την αγάπησε και δεν την άφησε ούτε δευτερόλεπτο. Ο Πάολο Μαλντίνι έγραψε με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στην ιστορία της ομάδας του Μιλάνου. Κατ’ επέκταση, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές και δη Ιταλούς, που έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Serie A.

Το πρώτο ορόσημο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας για τον θρυλικό αμυντικό των «ροσονέρι», επετεύχθη στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005. Η Μίλαν δοκιμαζόταν στην έδρα της Τρεβίζο, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Μαλντίνι φυσικά ξεκίνησε βασικός, ως ο αρχηγός της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, που βρισκόταν στον πάγκο εκείνη την περίοδο.

maldini_enth.jpg

Η νίκη ήρθε εύκολα για τους «ροσονέρι», οι οποίοι επικράτησαν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Αντρέι Σεβτσένκο και Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο. Ωστόσο, η συμμετοχή του Ιταλού «βράχου» της άμυνας ήταν ξεχωριστή. Αποτέλεσε την 571η του εμφάνιση στη Serie A, ξεπερνώντας με τον τρόπο αυτό το ρεκόρ που διατηρούσε μέχρι τότε ο Ντίνο Τζοφ, με 570 συμμετοχές!

Μία ιστορία που ξεκίνησε να γράφεται για τον Πάολο Μαλντίνι από ένα ματς με την Ουντινέζε για το πρωτάθλημα, στον μακρινό Ιανουάριο του 1985! Μία πορεία που ολοκληρώθηκε εν τέλει τον Μάιο του 2009, εκεί απ’ όπου ακριβώς άρχισε να ξετυλίγεται. Στη Μίλαν!

Μέχρι την απόσυρσή του, ο Μαλντίνι κατέκτησε τα πάντα με την ομάδα του Μιλάνου. Ανάμεσά τους εντοπίζονται τρία Champions League και δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών, αλλά και επτά πρωταθλήματα Ιταλίας! Στη Serie A έφτασε συνολικά τις 648 συμμετοχές, αν και πλέον η πρώτη θέση δεν του ανήκει. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αγωνιζόμενος για την Πάρμα και τη Γιουβέντους, συμμετείχε σε δέκα παιχνίδια παραπάνω, με αποτέλεσμα να φτάσει τις 658 και να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

maldini_enth2.jpg

Παρ’ όλα αυτά, ο παλαίμαχος Ιταλός αμυντικός, διατηρεί την πρωτιά στην κατηγορία που αφορά τους παίκτες που έχουν φορέσει αποκλειστικά τη φανέλα μίας ομάδας στην Ιταλία. Πίσω του βρίσκονται επίσης δύο θρύλοι του ιταλικού ποδοσφαίρου, έχοντας ακριβώς τον ίδιο αριθμός συμμετοχών. Ο Φραντσέσκο Τότι με τη Ρόμα και ο Χαβιέρ Ζανέτι με την Ίντερ, πραγματοποίησαν αμφότεροι από 618 συμμετοχές και μοιράζονται τη δεύτερη θέση.

Στην εποχή όπου ο «ρομαντισμός» φαίνεται πως έχει κάνει… φτερά, το ρεκόρ του Μαλντίνι πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί. Ερωτεύτηκε στη Μίλαν και δεν πήρε ποτέ ξανά τα μάτια του από πάνω της. Πιστός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0