Retro Stories

ΑΕΚ: Το τέλος των ακατάλληλων Θρακομακεδόνων, η μετακόμιση στα Σπάτα και η εκτόξευση με Μελισσανίδη

ΑΕΚ: Το τέλος των ακατάλληλων Θρακομακεδόνων, η μετακόμιση στα Σπάτα και η εκτόξευση με Μελισσανίδη

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου του 2008 όταν η ΑΕΚ παρουσίαζε το νέο της αθλητικό κέντρο στην περιοχή των Σπατών – Η αρχική χρηματοδότηση από τον Νίκο Νοτιά και η εκπληκτική αναβάθμιση επί ημερών Δημήτρη Μελισσανίδη

Σχετικά Άρθρα

ΑΕΚ και Θρακομακεδόνες… Μία «σχέση» καθημερινή για σχεδόν 30 χρόνια! Δύο γήπεδα, ένα πάρκινγκ και ένας χώρος για αποδυτήρια! Τίποτα άλλο! Εγκαταστάσεις τραγικές για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ.

Σαν σήμερα, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2008, η ΑΕΚ ξεκίνησε το δρόμο για να φύγει από τους Θρακομακεδόνες. Πριν 15 χρόνια παρουσιάστηκε το αθλητικό κέντρο της ομάδας στην περιοχή των Σπατών, τη χρηματοδότηση του οποίου είχε αναλάβει ο Νίκος Νοτιάς.

Σε μία έκταση 70 στρεμμάτων, η οποία άνηκε σε ιδιώτες και ονομάζεται «Μαζερέκο», η ΑΕΚ άρχισε να χτίζει ένα νέο προπονητικό κέντρο αντάξιό της. Κατά την παρουσίασή του ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκος Νοτιάς δεν είχε καταφέρει να δώσει το «παρών», αλλά έστειλε μήνυμα, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Θανόπουλου, που έκανε και την παρουσίαση, παρόντος του Ντέμη Νικολαΐδη. «Λόγω κάποιων πολύ σημαντικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να είναι μαζί μας ο κ. Νοτιάς, αν και το ήθελε πολύ. Είναι χαρούμενος και υπερήφανος που μπορεί να συμμετέχει σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την ομάδα μας και πιστεύει πραγματικά ότι άξιζε τον κόπο και η οικονομική επένδυση η οποία έκανε και η υπομονή που όλη η ομάδα έκανε και θέλει να επισημάνει ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα σε ό,τι αυτή χρειαστεί», είπε ο κ. Θανόπουλος.

Τότε είχε τονιστεί πως «το έργο θα αγγίξει τα 15 με 20 εκατ. ευρώ και αποκλειστικός χρηματοδότης και εγγυητής θα είναι ο κ. Νίκος Νοτιάς. Το προπονητικό κέντρο θα ανήκει σε ανεξάρτητη εταιρεία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Νίκου Νοτιά, μέχρι να αλλάξει η νομοθεσία. Όταν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θα ανήκει στην ΑΕΚ, όπως γίνεται και με την Εmpire».
ENTHETI_1_2.jpg

Πράγματι, η ΑΕΚ το 2010 μετακόμισε από τους Θρακομακεδόνες στα Σπάτα. Αρχικά δημιουργήθηκαν δυο γήπεδα ποδοσφαίρου και ένα κτίριο όπου βρίσκονται τα αποδυτήρια. Mετά «πάγωσαν» κάποια πράγματα που είχαν αρχικά εξαγγελθεί.

Από το 2013 και μετά, όμως, όλα αναβαθμίστηκαν, χάρις τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Πλήρης αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων και κατασκευή ενός ακόμη ποδοσφαιρικού γηπέδου με πλαστικό για τις ανάγκες των Ακαδημιών. Ηταν μόνο η αρχή…

Τον Ιούλιο του 2018 το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα πέρασε στην ιδιοκτησία της ομάδας, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να το αγοράζει και να το δωρίζει στο σύλλογο! Τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ αναβαθμίστηκαν εντυπωσιακά. Χαρακτηριστικά η ΠΑΕ αναφέρει: «Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας εργάζονται καθημερινά σε ένα περιβάλλον με όλες τις απαραίτητες υποδομές, ενώ από το 2017 έχουν στη διάθεσή τους στο υπόγειο του κτιρίου ένα κέντρο αποθεραπείας με τα πιο σύγχρονα μέσα. Ακόμα και οι νεαροί αθλητές των Ακαδημιών δουλεύουν σε εγκαταστάσεις που πολύ λίγες Ακαδημίες διαθέτουν στην Ελλάδα.

Οι προοπτικές, όμως, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές. Με πρωτοβουλία του Δημήτρη Μελισσανίδη προστέθηκαν δεκάδες στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή του ήδη υπάρχοντος προπονητικού κέντρου και εκεί θα κατασκευαστούν επιπλέον γήπεδα μαζί με τις απαραίτητες επιπλέον υποδομές για την προετοιμασία της ομάδας αλλά και για τη φιλοξενία των ποδοσφαιριστών.

Τελευταία προσθήκη στο αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ (το 2022) είναι το «Σεραφείδειο», το κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων, που κατασκευάστηκε προκειμένου να φιλοξενεί τους αγώνες της ΑΕΚ Β, αλλά και να αποτελεί την δεύτερη έδρα της πρώτης ομάδας».
ENTHETI_3.png

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ: Το όραμα του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι τεράστιο και μάλιστα ο ίδιος το παρουσίασε στα τέλη του περασμένου Μάη σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Στόχος είναι να δημιουργηθεί το «AEK Sportcity» και η δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει…

Θυμίζουμε όλα όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά την παρουσίαση του οράματός του για τα Σπάτα:

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Μετά από τόσα χρόνια αυτή η ομάδα να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τα νέα πλάνα μας, για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε άμεσα. Για το τι θέλουμε να κάνουμε αφού φτιάξαμε το γήπεδο μας. Ο νέος μας στόχος είναι το ''ΑΕΚ Sportcity''. Έχουμε ήδη ετοιμάσει τα πλάνα για το αθλητικό μας κέντρο που θα είναι ίσως μοναδικό στην Ελλάδα. Εκατό στρέμματα σε μια αστική περιοχή πράσινη. Μετά το γήπεδό μας θα επενδύσουμε στο αθλητικό μας κέντρο. Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε λοιπόν τα σχέδια μας. Θέλω να πιστεύω ότι όπως πετύχαμε στο γήπεδό μας θα πετύχει και το αθλητικό μας κέντρο».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε μια σειρά εικόνων για το πώς παρέλαβε (το 2013) το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα και το πώς έχει εξελιχθεί με τις επενδύσεις που έγινε. «Κάναμε επενδύσεις, βγάλαμε όλες τις άδειες και το πήραμε από την ιδιοκτησία της τράπεζας. Τα 45 στρέμματα έγιναν 100. Φτιάξαμε το ''Σεραφείδειο'' και τις δύο κερκίδες και θα φτιάξουμε και τρίτη. Το γήπεδο είναι UEFA 2 και είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα του οποίου η Β' ομάδα διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο με όλες τις προδιαγραφές. Το γήπεδο αυτό θα το δηλώνει και η πρώτη ομάδα και δεύτερη έδρα», συμπλήρωσε.
ENTHETI_4.png

Εν συνεχεία, παρουσιάζοντας τα σχετικά σλάιντς, περιέγραψε και το όραμά του για το «AΕΚ Sportcity»: «Πάνω από το ''Σεραφείδειο'' υπάρχει πλέον ιδιόκτητος χώρος της ΠΑΕ κι εκεί θα υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας. Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ επεκτείνεται, εξελίσσεται και γίνεται ''AEK Sportcity''. Η πόλη της ΑΕΚ. Στην ουσία θα φτιάξουμε δύο νέα γήπεδα για τις Ακαδημίες, πισίνα, γήπεδα τένις και ένα ξενοδοχείο πεντάστερο. Θα έχει δύο ορόφους και έχει πέτρινο στιλ, σαν τα παλιά ξενία, αν θυμάστε οι μεγαλύτεροι. Στο ισόγειο θα υπάρχουν όλα τα facilities, βιβλιοθήκες για τα παιδιά, play room, γυμναστήρια, εστιατόρια. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν 24 δωμάτια και δύο σουίτες. Όλος ο πρώτος όροφος θα είναι για τα παιδιά των ακαδημιών και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ο δεύτερος όροφος με 20 δωμάτια και δύο σουίτες θα είναι για την πρώτη ομάδα. Είναι το καινούργιο στοίχημα. Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε. Μόνο έτσι η ΑΕΚ μπορεί να μεγαλώσει. Έτυχε να το παρουσιάσουμε σε μια όμορφη εποχή έχοντας κατακτήσει δύο τρόπαια. Το πιστεύω πολύ αυτό το project και να είστε σίγουροι ότι κι αυτό θα υλοποιηθεί».

Ενώ σε ό, τι αφορά το κόστος της επένδυσης, υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Όταν θες να υλοποιήσεις κάτι τέτοιο, συνήθως η θεωρία με την πράξη έχει τεράστια διαφορά. Και για το γήπεδο άλλα ποσά που έλεγαν. Δεν έχει σημασία. Όσο και να στοιχίσει θα το κάνουμε και αυτό είναι που μετράει. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να βγάλουμε τις άδειες. Εκτιμώ ότι σε δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί».

Τέλος, δίνοντας λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο ανέφερε: «Σήμερα η ΑΕΚ ήδη έχει νοικιάσει ένα κτήριο. Μένουν περίπου 20 παιδιά της ακαδημίας. Γι' αυτό ακριβώς θα έχουμε τον πρώτο όροφο. Για παιδιά από όλη την Ελλάδα. Να μένουν, να διαβάζουν, να πηγαίνουν σχολείο και να παρακολουθούν το προπονητικό πρόγραμμα. Ο δεύτερος όροφος θα είναι για την πρώτη ομάδα και όταν δεν θα είναι η ομάδα εκεί, θα μπορεί οποιασδήποτε να έρθει να κάνει τις διακοπές του Παρασκευοσαββατοκύριακο. Να βλέπει τις εγκαταστάσεις μας, να απολαμβάνει τις προπονήσεις και το αθλητικό μας κέντρο. Έτσι η ΠΑΕ θα έχει επιπλέον έσοδα και θα κερδίζουμε φιλάθλους. Ήταν ένας στόχος, ένα όνειρο μου και θέλω να το υλοποιήσω».

Θοδωρής Καρβυνιάρης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0