Retro Stories

Ο Μπάγεβιτς 300αρισε στην ΑΕΚ, «χτίζοντας» το μεγαλύτερο σερί νικών της ιστορίας της! (video)

Ο Μπάγεβιτς 300αρισε στην ΑΕΚ, «χτίζοντας» το μεγαλύτερο σερί νικών της ιστορίας της! (video)
Ένα ματς ιστορικό για την ΑΕΚ και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, σε μία σεζόν που «έκλεισε» με τεράστια προβλήματα και έδωσε το έναυσμα, για μία άλλη εποχή.
Σχετικά Άρθρα
Η 2η αγωνιστική της σεζόν 2003/04 απέναντι στον Ιωνικό, δεν ήταν άλλη μία Κυριακή ούτε για την ΑΕΚ, ούτε για τον τότε προπονητή της, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε «κλείσει» έναν χρόνο στην «Ένωση», σε αυτήν την πρώτη επιστροφή του στον πάγκο της, μετά τη φυγή του για τον Ολυμπιακό το 1996. Και τα δείγματα γραφής, ήταν εντυπωσιακά!

Στο πρώτο μισό της σεζόν 2002/03, υπήρξε ο «αρχιτέκτονας» της αήττητης πορείας στους ομίλους του Champions League, όπου η ΑΕΚ έγινε δύο φορές το... φόβητρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Στο δεύτερο μισό, οδήγησε τους «κιτρινόμαυρους» στο μεγαλύτερο σερί νικών τους, στην ιστορία τους στην Α' Εθνική και ο τρόπος παιχνιδιού τους, είχε αρχίσει να θυμίζει κάτι από... '90s!



Πιο συγκεκριμένα, στον δεύτερο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ σκόραρε 44 φορές, δέχθηκε 11 γκολ και πανηγύρισε 14 νίκες σε 15 ματς! Οι δώδεκα από αυτές ήταν συνεχόμενες και μάλιστα, το σερί συνεχίστηκε και στη νέα σεζόν!

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στην αγωνιστική περίοδο 2003/04. Κέρδισε στην πρεμιέρα το Αιγάλεω (1-0), ενώ στις 31 Αυγούστου, επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού. Ένα ματς ιστορικό, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τον Μπάγεβιτς.

Από τη μία, η ΑΕΚ έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες στην Α' Εθνική, σερί που δεν έχει ξεπεράσει έκτοτε. Από την άλλη, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατέγραψε την 300η συμμετοχή του στον πάγκο της «Ένωσης», σε αγώνες πρωταθλήματος. Προφανώς, παραμένει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, έως και σήμερα, με 382 ματς συνολικά, με τους Μπράνκο Στάνκοβιτς (154) και Κώστα Νεγρεπόντη (123) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.



Για την ιστορία, πάντως, η συνέχεια της ΑΕΚ στη σεζόν 2003/04 δεν ήταν ανάλογη, παρότι ξεκίνησε ιδανικά, με την είσοδό της στους ομίλους του Champions League, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, και τις δύο νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η διοικητική αστάθεια και τα οικονομικά προβλήματα άρχισαν να κάνουν πιο έντονα την εμφάνισή τους και το αγωνιστικό κομμάτι δεν έμεινε ανεπηρέαστο.

Η ΑΕΚ τερμάτισε 4η στην Α' Εθνική, στο -22 από την πρώτη θέση και ένα... κάρο προβλήματα στην πλάτη της. Ο σύλλογος έφτασε ουσιαστικά στο σημείο μηδέν, πριν να «ανατείλει» η εποχή Ντέμη Νικολαΐδη, το ίδιο καλοκαίρι.



Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0