Retro Stories

Η θρυλική «μάχη των χρημάτων»: Το Μέιγουεδερ - Μακ Γκρέγκορ με τα... αστρονομικά ποσά και το 50-0 του Αμερικανού

Η θρυλική «μάχη των χρημάτων»: Το Μέιγουεδερ - Μακ Γκρέγκορ με τα... αστρονομικά ποσά και το 50-0 του Αμερικανού
Δύσκολα να ξεχάσει κανείς τον αγώνα ανάμεσα σε Μέιγουεδερ και Μακ Γκρέγκορ το 2017, με τους δύο αθλητές να κυνηγούσαν ιστορικά ρεκόρ, αλλά και πολλά χρήματα.

Σαν σήμερα, 27 Αυγούστου το 2017, Φλόιντ Μέιγουεδερ και Κόνον Μακ Γκρέγκορ, βρέθηκαν για πρώτη (και τελευταία) φορά στο ρινγκ για έναν αγώνα μποξ, ο οποίος χωρίς υπερβολή είχε τραβήξει όλα τα βλέμματα του αθλητικού πλανήτη. Ο Αμερικανός που είχε αποσυρθεί, επέστρεψε για έναν τελευταίο αγώνα (στον οποίο πέτυχε το 50-0), ενώ ο Ιρλανδός ήθελε να σταματήσει το αήττητο σερί του Μέιγουεδερ, στον πρώτο του αγώνα μποξ.

Ο Κόνορ Μακ Γκρέγκορ, έχοντας πολλές επιτυχίες στον χώρο του UFC, ποτέ δεν είχε κρύψει την επιθυμία του ότι θέλει να παίξει επαγγελματικά σε κάποιον αγώνα μποξ. Πολλά ακουγόντουσαν στις αρχές του 2017 για ενδιαφέρον στο να αγωνιστεί με τον Μέιγουεδερ, με τις φήμες να φουντώνανε ακόμα περισσότερο με τον καιρό.

Ο Αμερικανός μποξέρ, που είχε ως μεγαλύτερη επιτυχία τη νίκη επί του Πακιάο το 2015 (με έσοδα κοντά στα 72.198.500 ευρώ), με δηλώσεις του είχε τονίσει ότι θα επέστρεψε στα ρινγκ για ένα ματς, αλλά μόνο άμα αντίπαλός του ήταν ο Κόνορ Μακ Γκρέγκορ.

Η συμφωνία δεν άργησε να ολοκληρωθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον κόσμο του αθλητισμού να περίμενε να δει έναν ιστορικό αγώνα. Από τη μία, τον Μέιγουεδερ να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να κυνηγάει το 50-0 (θα ήταν το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία) και από την άλλη τον Μακ Γκρέγκορ να θέλει να οδηγήσει τον Αμερικανό σε ήττα, στον πρώτο του αγώνα μποξ στην καριέρα του.

Κάτι παραπάνω από 13 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας, προκειμένου να δούνε από κοντά αυτή την ιστορική αναμέτρηση. Μία μάχη μποξ, που ήταν γνωστή ως η πιο μεγάλη αναμέτρηση στην ιστορία των συνδυαζόμενων αθλημάτων.

Μπορεί ο Μακ Γκρέγκορ να είχε ζορίσει στην αρχή τον Μέιγουεδερ, ωστόσο ο Αμερικανός, ήταν αυτός που με την εμπειρία του, κατάφερε να... κουράσει τον αντίπαλό του και να τον κερδίσει με τεχνικό νοκ άουτ, στον δέκατο γύρο του αγώνα.

Ο Μέιγουεδερ γινόταν ο πρώτος μποξέρ που έφτανε στο 50-0, ξεπερνώντας τον Πακιάο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο ίδιος, έβαλε στα ταμεία του, ένα ποσό κοντά στα 280 εκατ. ευρώ. Χάρις σε αυτό το ποσό, έγινε ο πρώτος αθλητής - δισεκατομμυριούχος. 

Στο οικονομικό κομμάτι πάντως, ούτε ο Κόνορ Μακ Γκρέγκορ μπορεί να έχει παράπονο, μιας και κατάφερε να κερδίσει 130 εκατ. από αυτή την αναμέτρηση. Προφανώς και οι δύο αθλητές, γνωρίζανε ότι έχουν να κερδίσουν... πολλά, σε αυτό το κομμάτι από έναν τέτοιο αγώνα.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0