Retro Stories

Το καλοκαιρινό ευρωπαϊκό ρεκόρ του Ολυμπιακού με 6άρα σε ένα ημίχρονο (video)

Το καλοκαιρινό ευρωπαϊκό ρεκόρ του Ολυμπιακού με 6άρα σε ένα ημίχρονο (video)
Ήταν Ιούλιος του 2010 όταν ο Ολυμπιακός πετύχαινε την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του στην Ευρώπη, διαλύοντας την αλβανική Μπέσα με 6-1 στο κεκλεισμένων των θυρών, «Γεώργιος Καραισκάκης».

Με αφορμή το πρώτο φετινό παιχνίδι του Ολυμπιακού για τα καλοκαιρινά προκριματικά γυρίζουμε τον χρόνο πίσω για να θυμηθούμε την μεγαλύτερη σε έκταση ευρωπαική νίκη των Πειραιωτών. 13 χρόνια πριν, πάλι σε προκριματικά του Europa League και συγκεκριμένα στον δεύτερο γύρο οι «ερυθρόλευκοι» τέθηκαν αντιμέτωποι με την Μπέσα από την Αλβανία. Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ματς επικρατώντας με 5-0 εκτός έδρας χάρη στα τέρματα των (Ντιόγκο 2, Οσκαρ 2, και Ντουντού). 

Πολλοί περίμεναν κάτι σαν… αγγαρεία στην ρεβάνς στο άδειο λόγω τιμωρίας (από τα επεισόδιο της περασμένης σεζόν στο ματς με την Μπορντό) «Γεώργιος Καραισκάκης». Και η αλήθεια είναι πως δικαιώθηκαν με βάση τα όσα είδαν στο πρώτο ημίχρονο και το 0-0 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Η παρουσία των Ριέρα, Ιμπαγάσα, Γκαλέτι Ρόμενταλ και Ριβάλντο στις εξέδρες, αλλά και το τραγούδι των φίλων του Ολυμπιακών που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο ήταν όσα άξιζε να θυμάται κανείς σε αυτό το διάστημα. 

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Ολυμπιακός μπήκε με μανία και διέλυσε ξανά τους Αλβανούς. Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Ντουντού με ωραίο σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ, ωστόσο τρία λεπτά μετά η Μπέσα απάντησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαζαρέφσκι. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν γρήγορα το προβάδισμα με τον Ντάρμπισιρ να σκοράρει στο 53΄. Στο 75ο λεπτό ο Μαρέσκα με κεφαλιά έγραψε το 3-1 και τρία λεπτά μετά ο Ντουντού  ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο Φετφατζίδης με το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού έκανε το 5-1 στο 88΄, ενώ στις καθυστερήσεις σκόραρε και ο Μαρέσκα για δεύτερη φορά για το τελικό 6-1.



Ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη μαζί με το 5-0 επί της Μοζίρ το 1997, το 5-0 επί της Νόρτσελαντ το 2008, και το 0-5 στην έδρα της Μπέσα, ενώ ήταν η δεύτερη φορά που οι Πειραιώτες σημείωναν 6 τέρματα σε ευρωπαικό ματς στην ιστορία τους. Η πρώτη ήταν στο εντυπωσιακό 6-2 επί της Λεβερκούζεν στην Ριζούπολη το 2002 για τους ομίλους του Champions League

Δημήτρης Σπηλιόπουλος

www.bnsports/gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0