Retro Stories

Ο Ν. Λυμπερόπουλος στο BN Sports για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Ήταν η… υπογραφή του Μελισσανίδη» (video)

Ο Ν. Λυμπερόπουλος στο BN Sports για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Ήταν η… υπογραφή του Μελισσανίδη» (video)

Σαν σήμερα (21 Ιουλίου) του 2004 ο Νίκος Λυμπερόπουλος υπογράφει νέο συμβόλαιο – ζωής με την ΑΕΚ – Μιλώντας στο BN Sportsο «Λύμπε» θυμάται τη μεταγραφή του στην Ένωση, ελάχιστα λεπτά πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος.

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έχτισε μία σχέση ζωής με την ΑΕΚ. Τη φανέλα της φόρεσε και την τίμησε για 7 χρόνια, ενώ μετά το φινάλε της σπουδαίας καριέρας του δούλεψε και ως τεχνικός διευθυντής στην Ένωση.

Η μεταγραφή του Λυμπερόπουλου στην ΑΕΚ το 2003 ήταν ένα συγκλονιστικό σίριαλ που ολοκληρώθηκε αίσια, ελάχιστα λεπτά πριν κλείσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος. Είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό εκείνο το καλοκαίρι ο «Λύμπε». Η ΑΕΚ των πολλών οικονομικών – διοικητικών προβλημάτων τον είχε προσεγγίσει. Κράτησε για πολύ καιρό το πρέσινγκ της ΑΕΚ, όμως τελική συμφωνία δεν είχαμε. Παράλληλα, αρκετές ομάδες από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό τον είχαν προσεγγίσει.

Οι ημέρες περνούσαν και ο Λυμπερόπουλος ήταν χωρίς ομάδα. Τότε η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έκλεινε την τελευταία ημέρα του Ιουλίου. Ώσπου ήρθε το τηλεφώνημα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίρνει τηλέφωνο τον Λυμπερόπουλο, το απόγευμα της 31η Ιουλίου του 2003.

Και ο Λυμπερόπουλος θυμάται μέσω του BN Sportsεκείνη τη στιγμή: «Ηταν η… υπογραφή του Μελισσανίδη. Αν δεν είχε παρέμβει τότε δεν θα είχα κλείσει στην ΑΕΚ», λέει ο «Λύμπε» και συνεχίζει: «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “βγάλε δύο φωτογραφίες και πήγαινε στην ΕΠΟ”. Αυτό έκανα».

Ο Λυμπερόπουλος πήγε στα γραφεία της ΕΠΟ στην Συγγρού και λίγο πριν τις 8 το απόγευμα πρόλαβε να βγάλει δελτίο με την ΑΕΚ! Η μεταγραφή είχε ολοκληρωθεί ελάχιστα λεπτά πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος! Ο Λυμπερόπουλος ήταν παίκτης της ΑΕΚ στο… παρά πέντε!
 
«Στο μυαλό μου πέρασε ότι για να με παίρνει τηλέφωνο ο Μελισσανίδης θα ασχοληθεί με την ΑΕΚ. Θα έμπαινε στη διοίκηση. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη. Δεν συνέβη, ωστόσο. Δεν μπήκε, αλλά αυτό είχα σκεφτεί τότε. Είχαν γίνει πριν συζητήσεις με την ΑΕΚ, όμως το πράγμα είχε σταματήσει. Μέχρι που μου έγινε αυτό το τηλέφωνο από τον Μελισσανίδη».

entheti.jpg

Ο Λυμπερόπουλος φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα με το νούμερο «33» στην πλάτη για επτά χρόνια. Η πρώτη του σεζόν ήταν ιδιαίτερη. Όπως και συνολικά της ομάδας. Η ΑΕΚ ήταν χωρίς γήπεδο, με το «Νίκος Γκούμας» να γκρεμίζεται τον Μάη του 2003. Ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε αποχωρήσει για την Ισπανία και την Ατλέτικο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν προπονητής και ο κόσμος της ΑΕΚ όχι ενωμένος… Παράλληλα, υπήρχε και η διοίκηση πρωτοδικείου, αλλά και ένα ρόστερ που τότε είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως «dreamteam». Με το «καλημέρα» εκείνο το καλοκαίρι του 2003 ο «Λύμπε» σκοράρει ένα σημαντικό γκολ: Ήταν η ρεβάνς με την Γκρασχόπερς και μάλιστα στη Λεωφόρο. Η ΑΕΚ κερδίζει 3-1 και περνάει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Νικόλα να βγάζει ένα… μέρος της μεταγραφής του και στα ταμεία της ΠΑΕ να μπαίνουν χρήματα που είχε τεράστια ανάγκη για τη βιωσιμότητά της. Τον πρώτο του χρόνο στην ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος έβαλε 17 γκολ σε 40 συμμετοχές!

Αφού έφυγε η πρώτη σεζόν, ήρθε το καλοκαίρι του 2004. Η Ελλάδα ζει στους ρυθμούς από την κατάκτηση του Euroκαι η ΑΕΚ βιώνει την τεράστια αλλαγή. Ο Ντέμης Νικολαΐδης και η ομάδα του αναλαμβάνουν τη διοίκηση.

Και, σαν σήμερα, 21 Ιουλίου του 2004, η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Λυμπερόπουλου για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτός μαζί με τον Κατσουράνη και προπονητή τον Σάντος άρχισαν τη νέα εποχή με τον Νικολαϊδη στο διοικητικό «τιμόνι».

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ σε δυο διαφορετικές περιόδους. Η πρώτη από το 2003 μέχρι το 2008. Εκείνο το καλοκαίρι του ’08 παίρνει μεταγραφή και ζει το ευρωπαϊκό όνειρο παίζοντας στην Αϊντράχτ Φρανκφούρτης. Στη Γερμανία έμεινε δυο σεζόν, παίζοντας 50 ματς και βάζοντας 10 γκολ στην Μπουντεσλίγκα.

Το καλοκαίρι του 2010 γυρίζει στην ΑΕΚ και στις 30 Απριλίου του 2011 ο Νίκος Λυμπερόπουλος πανηγυρίζει τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του, κατακτώντας με την Ενωση το Κύπελλο Ελλάδος, κερδίζοντας 3-0 τον Ατρόμητο στον τελικό του ΟΑΚΑ, βάζοντας μάλιστα και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης.

Στην ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος έπαιζε συνολικά 264 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 238 στη βασική ενδεκάδα, ενώ με τη φανέλα της σκόραρε 102 φορές.

«Μετά από τόσα χρόνια κρατάμε μόνο τα ωραία πράγματα. Έχτισα μία σχέση ζωής και με την ΑΕΚ. Επτα χρόνια έπαιξα ποδόσφαιρο σε αυτή την ομάδα και δούλεψα και ως τεχνικός διευθυντής. Όλα καλά», καταλήγει ο «Λύμπε» μιλώντας στο BN.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0