Retro Stories

Λούκα Ντόνσιτς: Ραψωδία ετών… 19 και ένα «εισιτήριο» για το NBA (video)

Λούκα Ντόνσιτς: Ραψωδία ετών… 19 και ένα «εισιτήριο» για το NBA (video)

Πριν γίνει γνωστός σε όλον τον κόσμο, στας Ευρώπας γνωρίζαμε ήδη για το φαινόμενο Λούκα Ντόνσιτς. Κάτι το ευρωπαϊκό με τη Σλοβενία, κάτι το ευρωπαϊκό με τη Ρεάλ Μαδρίτης… δεν ήθελε και πολύ. Σαν σήμερα, ο νυν σταρ των Ντάλας Μάβερικς «κεντούσε» με τη φανέλα της Ρεάλ στον τελικό της Ευρωλίγκας απέναντι στη Φενέρμπαχτσε!

Για να ολοκληρώσει μια από τις καλύτερες σεζόν που έγιναν ποτέ από έναν έφηβο στην ιστορία του μπάσκετ, ο Λούκα Ντόνσιτς επιλέχθηκε MVP του Final Four της EuroLeague αφού οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ανάκτηση του… στέμματος το βράδυ της Κυριακής στη «Stark Arena» στο Βελιγράδι. Ο Ντόνσιτς… έλαμψε και στα δύο παιχνίδια του Final Four βοηθώντας τους «μερένχες» να κατακτήσει το 10ο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο.

Ο Ντόνσιτς έβαλε 16 πόντους, τους περισσότερους από την ομάδα του, στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ήταν δεύτερος στο σκοράρισμα στον τελικό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, με 15 πόντους. Τι έκανε συνολικά στο Final Four, σε ηλικία μόλις 19 ετών; 31 πόντους (πρώτος), 6 ασίστ (δεύτερος), 10 ριμπάουντ (τρίτος) και πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης με 35 βαθμούς. Δε τα λες και λίγα για ένα φαινόμενο… 19 χρονών!

Το βραβείο επισφραγίζει μια σεζόν κατά την οποία ο Ντόνσιτς αναδείχθηκε MVP της EuroLeague, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην καλύτερη ομάδα της EuroLeague και κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο Rising Star Trophy, όλα μόλις στην τρίτη του επαγγελματική σεζόν. Μαζί με τον θρύλο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη είναι οι μοναδικοί παίκτες που κατέκτησαν τέσσερα μεγάλα τρόπαια σε μία σεζόν στην διοργάνωση. Ο Διαμαντίδης ήταν ο MVP της EuroLeague, MVP του Final Four, ο καλύτερος αμυντικός της EuroLeague και μέλος της καλύτερης ομάδας το 2011.

«Νιώθω καταπληκτικά», είπε ο Ντόνσιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. «Όλοι με ρωτούν πώς αισθάνομαι. Δεν έχω λόγια. Είναι απίστευτο. Έχω καταπληκτικούς συμπαίκτες, έχω έναν καταπληκτικό προπονητή όπως ο Πάμπλο Λάσο για να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω γι 'αυτόν. Είναι πολύ εύκολο να παίζεις με αυτή την ομάδα. Αυτή η σεζόν είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα.»

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0