Retro Stories

Το ξέφρενο πάρτι της ΑΕΚ, για έναν τίτλο που κανένας φίλος της, δεν κατάλαβε πώς χάθηκε (video)

Το ξέφρενο πάρτι της ΑΕΚ, για έναν τίτλο που κανένας φίλος της, δεν κατάλαβε πώς χάθηκε (video)
Το «σόου» του Ριβάλντο, το «ψαλιδάκι» του Μπλάνκο, το διπλό χαμένο πέναλτι του Ζήκου και ένα πρωτάθλημα που οι φίλοι της ΑΕΚ γιόρτασαν μία ημέρα σαν και σήμερα (20/04) το 2008, αλλά δεν ήρθε ποτέ γιατί χάθηκε στα «χαρτιά».
Περίπου 45.000 φίλοι της ΑΕΚ έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ στις 20 Απριλίου το 2008. Έστω κι αν ήξεραν πως οι πιθανότητες να αλλάξει κάτι στην «υπόθεση Βάλνερ» και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, που κέρδισε εντός των τεσσάρων γραμμών, ήταν ελάχιστες. Η αναμονή των εξελίξεων, ωστόσο, δεν «χάλασε» το πανηγυρικό κλίμα.

Με τον Ριβάλντο σε μία από τις τελευταίες του μεγάλες «παραστάσεις» με τα «κιτρινόμαυρα» και τον Ίσμαελ Μπλάνκο να κάνει με ανάποδο «ψαλίδι» ακριβώς ό,τι έκανε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν 2007/08 -να σκοράρει- η ΑΕΚ επικράτησε του Αστέρας Τρίπολης με σκορ 2-0.



Μάλιστα, στο 83ο λεπτό δόθηκε μία τέλεια ευκαιρία, όχι μόνο για να πάρει το σκορ μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά για να «ειπωθεί» το ιδανικό «αντίο» στον Άκη Ζήκο.

Ο Μαντούκα ανατράπηκε εντός περιοχής, ο Ζήκος στο τελευταίο ματς της καριέρας του ανέλαβε την εκτέλεση, μετά από λαϊκή... απαίτηση, όμως, μία ο Αμπάρης και μία το οριζόντιο δοκάρι, του είπαν «όχι». Παρόλα αυτά, καταχειροκροτήθηκε από οπαδούς, συμπαίκτες και αντιπάλους.

ζηκος2008.jpg

Η αποστολή του συνόλου του Νίκου Κωστένογλου είχε βγει εις πέρας. Το τρίποντο είχε έρθει, η ΑΕΚ είχε τερματίσει πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, είχε σημειώσει τις περισσότερες νίκες στη Super League, είχε σκοράρει τα περισσότερα γκολ υπέρ, είχε δεχθεί τα λιγότερα γκολ κατά, αλλά εξωαγωνιστικοί λόγοι, της «στέρησαν» ένα πρωτάθλημα που θα έδινε τέλος στην «ανομβρία» 14 ετών.

Ήταν η γνωστή «υπόθεση Βάλνερ». Η αντικανονική συμμετοχή του Ρόμαν Βάλνερ, παίκτη του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που «αναίρεσε» την ήττα του Ολυμπιακού από τους «Πόντιους» και του έδωσε μία νίκη εκτός αγωνιστικού χώρου, η οποία αποδείχθηκε ίση με ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

118876_b.jpg79_b.jpg78_b.jpg

Ουσιαστικά, εκείνο το απόγευμα της 20ης Απριλίου του 2008, ήταν το τελευταίο μεγάλο πάρτι της ΑΕΚ στην εποχή της προεδρίας του Ντέμη Νικολαΐδη, αφού λίγους μήνες αργότερα, αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο.

Ένα «πάρτι» που σίγουρα άξιζε ένα καλύτερο φινάλε, σαν κορύφωση μίας προσπάθειας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2004 για να σώσει την ΑΕΚ, και τέσσερα χρόνια μετά, εξελίχθηκε σε κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έστω κι αν στα βιβλία της ιστορίας δεν καταγράφηκε έτσι.

ριβαλντο.jpg
Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0