Retro Stories

Τα πέντε τελευταία αγωνιστικά λεπτά του Τάσου Μητρόπουλου! (video)

Τα πέντε τελευταία αγωνιστικά λεπτά του Τάσου Μητρόπουλου! (video)

Μια μέρα σαν σήμερα, πριν 25 χρόνια, ο Τάσος Μητρόπουλος φορούσε για τελευταία φορά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια!

Το ημερολόγιο έγραφε 10 Δεκεμβρίου 1997. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Ρόζενμποργκ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε την ευκαιρία στον 40 ετών τότε Μητρόπουλο να αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και να βιώσει την αποθέωση!
2640651_1.jpg

Ο «Ράμπο» που έπαιξε στους «τρείς μεγάλους»!

Δυνατός, αθλητικός αλλά όχι τόσο τεχνικός, ο Τάσος Μητρόπουλος ήταν για χρόνια μαζί με τον Νίκο Αναστόπουλο η «επιθετική δυάδα» του Ολυμπιακού.

Ξεκίνησε από τον Εθνικό Πειραιώς το 1977 και έμεινε εκεί μέχρι το 1981 έχοντας 69 συμμετοχές και 18 γκολ. Ο Ολυμπιακός τον έκανε δικό του και εκεί άρχισε μια «ιστορία αγάπης». Φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» επί 11 συναπτά έτη σκοράροντας 55 φορές σε 269 παιχνίδια και κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Αγαπήθηκε όσο λίγοι στον Πειραιά και κανείς δεν του κράτησε κακία όταν το 1992 έφυγε για την ΑΕΚ (60 αγώνες, 6 γκολ) με την οποία κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα. Τη σεζόν 1994-1995 έπαιξε στον Απόλλων (13 ματς, 1 γκολ) πριν πάει στον Παναθηναϊκό. Μια λάθος κίνηση -το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος άλλωστε- που του «απέφερε» μόλις 26 αγωνιστικά λεπτά!

Έφυγε για τον Ηρακλή (9 ματς, 2 γκολ) και τη Βέροια (31 ματς, 6 γκολ) πριν επιστρέψει στα 40 του πλέον έτη στη μεγάλη του αγάπη. Έπρεπε να κλείσει την καριέρα του με τον σωστό τρόπο!

2640654.jpg

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά!

Ο Ολυμπιακός είχε επιστρέψει στις επιτυχίες και το 1997 έφτανε στο τέλος του. Στην τελευταία «πράξη» των ομίλων του Champions League, στο ΟΑΚΑ φιλοξενούσε τη Ρόζενμποργκ, η οποία ήθελε νίκη για να προκριθεί στους προημιτελικούς.

Ο Μητρόπουλος γνώριζε καλά πως στην ηλικία του δύσκολα θα κατάφερνε να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Μπάγεβιτς όμως του έδωσε την ευκαιρία, όχι μόνο για την αποθέωση, αλλά και για να βοηθήσει την ομάδα!

Το σκορ ήταν 2-1 υπέρ των Νορβηγών όταν στο 86’ ο Πουρσανίδης έδωσε τη θέση του στον Μητρόπουλο. Ο «Ράμπο» καταχειροκροτήθηκε από όλο το ΟΑΚΑ και δύο λεπτά αργότερα κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τζόρτζεβιτς για το τελικό 2-2!

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τον Μητρόπουλο στο ποδοσφαιρικό του «αντίο». Παρά το γεγονός πως συνέχισε να είναι μέλος του ρόστερ μέχρι το τέλος της χρονιάς, δεν αγωνίστηκε σε κάποιο άλλο παιχνίδι και την άνοιξη του 1998 «κρέμασε τα παπούτσια του» μαζί με το 6ο πρωτάθλημα της καριέρας του!

Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0