Retro Stories

Το γκολ του Γιαννακόπουλου στον πάγο που έστειλε τον Ολυμπιακό στους «8» (video)

Το γκολ του Γιαννακόπουλου στον πάγο που έστειλε τον Ολυμπιακό στους «8» (video)

Σαν σήμερα σήμερα πριν από 24 χρόνια ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έβαζε την υπογραφή του στην καλύτερη σεζόν, στην ευρωπαική ιστορία του Ολυμπιακού.

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 1998 όταν διεξαγόταν η τελευταία αγωνιστική για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρισκόταν στο πρώτο γκρουπ μαζί με Άγιαξ, Πόρτο και Κροάσια Ζάγκρεμπ και είχε καταφέρει, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο να πάει στο φινάλε όντας σε ευνοική θέση. Πριν ταξιδέψει για το Ζάγκρεμπ η ερυθρόλευκη αποστολή η βαθμολογία έλεγε: Ολυμπιακός 10, Κροάσια Ζάγκρεμπ 7, Άγιαξ 7 και Πόρτο 4. 

Τότε οι όμιλοι απαρτίζονταν από 6 γκρουπ και περνούσαν στα προημιτελικά οι πρώτοι κάθε ομίλου και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι. Οι Πειραιώτες χρειάζονταν έναν βαθμό για να πάρουν σίγουρα την πρώτη θέση και μαζί το εισιτήριο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Οι συνθήκες που συνάντησαν οι «ερυθρόλευκοι» στην κροατική πρωτεύουσα κάθε άλλο παρά ευνοούσαν το παιχνίδι. Το Ζάγκρεμπ ήταν κατάλευκο από το χιόνι και το θερμόμετρο έδειχνε -11 βαθμούς Κελσίου. 

Στο 35ο λεπτό του αγώνα ο Γιώργος Αμανατίδης γλίστρησε από στην προσπάθεια του να κόψει μια πάσα και ο Γιόσκο Γέλισιτς βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ανοίγοντας το σκορ για την πρωταθλήτρια Κροατίας. 

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, πίεσε και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 69ο λεπτό. Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ για τον Νινιάδη, ο οποίος έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ με τον Γιαννακόπουλο να βάζει το κεφάλι του σχεδόν στο παγωμένο χορτάρι για να αλλάξει την πορεία της μπάλας και να την στείλει στα δίχτυα.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τους Πειραιώτες να τερματίζουν πρώτοι στον όμιλο με μόλις μία ήττα (από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ) και να πανηγυρίζουν για πρώτη και μοναδική φορά μέχρι σήμερα την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λάντιτς, Μίσκαν, Γιύριτς, Σάριτς, Τ΄κιτς, Σίμιτς, Ρουκάβινα, Γέλιτσιτς, Μίκιτς, Μούτσνιν, Μάριτς

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Ανατλάκης, Καραταΐδης, Μαυρογενίδης, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Πουρσανίδης, Γκόγκιτς.

Δημήτρης Σπηλιόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0