Retro Stories

Ο Τάκης Λεμονής στο BN Sports: «Το «διπλό» στη Βρέμη ήταν καθοριστικό για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη!» (video)

Ο Τάκης Λεμονής στο BN Sports: «Το «διπλό» στη Βρέμη ήταν καθοριστικό για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη!» (video)
Ο προπονητής του Ολυμπιακού στο μοναδικό «διπλό» του επί γερμανικού εδάφους, Τάκης Λεμονής, μιλά στο BN Sports για τη σπουδαία βραδιά κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης. Ένα ματς-οδηγό, για την αποψινή αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ (27/10, 22:00).
Σχετικά Άρθρα
Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, σε μία από τις δύο αναμετρήσεις, που θα κρίνουν την ευρωπαϊκή του συνέχεια στη σεζόν 2022/23. 
 
Η Φράιμπουργκ τον «υποδέχεται» (27/10, 22:00) κι όσο κι αν νιώθει πως έχει το πλεονέκτημα της έδρας με το μέρος της, υπάρχει μία βραδιά-σταθμός στην ευρωπαϊκή ιστορία των «ερυθρολεύκων», που δείχνει τον δρόμο!

πατσατζόγλου_1.jpg

Ήταν 3 Οκτωβρίου του 2007, όταν ο Ολυμπιακός έβρισκε τα ψυχολογικά αποθέματα για να φύγει με το «τρίποντο» από το Βεζερστάντιον, την έδρα της Βέρντερ Βρέμης, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33'. Στολτίδης (72'), Πατσατζόγλου (82') και Κοβάσεβιτς (86') «έσπασαν» την ευρωπαϊκή... κατάρα της εκτός έδρας νίκης, του πρώτου «διπλού».
 
Λίγο πριν την αναμέτρηση των Πειραιωτών με τη Φράιμπουργκ (27/10, 22:00) ο «αρχιτέκτονας» εκείνης της ομάδας, Τάκης Λεμονής, μιλά στο BN Sports τόσο για το πώς έζησε την ιστορική νύχτα στη Βρέμη, όσο και για το τι θα ήθελε να δει, στην αποψινή αναμέτρηση.

 
«Είχαμε συμπληρώσει νομίζω 31 παιχνίδια χωρίς νίκη εκτός έδρας. Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη. Ήμασταν σίγουροι πως εκείνη τη χρονιά, φτιάχναμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, ειδικά για τα ευρωπαϊκά ματς. Είχα αυτήν τη σιγουριά, από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
«Η Βρέμη ήταν το έναυσμα για μία πολύ καλή πορεία. Παράλληλα, ήταν καθοριστική για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, απλουστεύτηκαν πολύ τα πράγματα. 
 
Η ομάδα κέρδισε την αυτοπεποίθηση που ήθελε και πλέον, οι ευρωπαϊκές του πορείες, σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια. Εκείνο το ματς και το επόμενο με τη Λάτσιο έδιωξαν το βάρος το οποίο υπήρχε» συμπληρώνει, όταν του ζητείται να περιγράψει όσα θυμάται από εκείνη τη βραδιά. Όσον αφορά το πώς βίωσε ο ίδιος εκείνη την επιτυχία;
 
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (CHAMPION'S LEAGUE / 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ / ΛΕΜΟΝΗΣ - ΣΑΑΦ
 
«Δεν ήταν κάτι προσωπικό. Ήταν μία δικαίωση μεν, γιατί είχαμε κάνει ένα πολύ καλό σχεδιασμό, ώστε να έχουμε μία ομάδα ανταγωνιστική στην Ευρώπη. Προσωπικά, είχα βαρεθεί τα διάφορα σχόλια πως δεν μπορούμε να κερδίσουμε εκτός έδρας. Τα καταφέραμε και ήταν κάτι πολύ όμορφο.
 
Θυμάμαι τον τρόπο που πανηγύρισαν όλοι αυτήν την επιτυχία. Θυμάμαι τους τεράστιους παίκτες που είχαμε, να το χαίρονται σαν μικρά παιδιά. Ήταν το σπάσιμο της κατάρας».
 
Αναπόφευκτα, κλείνοντας η συζήτηση οδηγείται στην αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού, με μία άλλη γερμανική ομάδα, τη Φράιμπουργκ. Μία αναμέτρηση που θα ήταν ευχής έργον να έχει ανάλογη κατάληξη, με αυτήν στη Βρέμη.
 
«Όπως όλοι, αυτό που θέλω είναι να δω την ομάδα να βελτιώνεται. Τεράστια βήματα από τη μία ημέρα στην άλλη είναι δύσκολο να γίνουν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, όμως, είναι και ο τρόπος που παίζεις. Είναι εξίσου σημαντικό, αλλά πάντα κάποια μεγάλα αποτελέσματα σε ματς τέτοιου είδους βοηθούν για τη συνέχεια».
 
Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0