Retro Stories

Το παρθενικό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»: Η πρώτη παράσταση του Ριβάλντο στην Ελλάδα! (video)

Το παρθενικό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»: Η πρώτη παράσταση του Ριβάλντο στην Ελλάδα! (video)
Η πρώτη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στο νέο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ήταν ένα «μονόπρακτο» του Ριβάλντο, στην επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού, με σκορ 5-1.
Σχετικά Άρθρα
Ο Ολυμπιακός «υποδέχεται» τον ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (17/10, 20:00), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League και το μυαλό γυρνά αβίαστα 18 χρόνια πίσω.

Όσο κι αν το 2004 μοιάζει μακρινό, κι ίσως είναι πράγματι, το φετινό μεταγραφικό «ντεμαράζ» του Ολυμπιακού, κυρίως μέσω της μεταγραφής του Μαρσέλο, αλλά και του Χάμες Ροντρίγκες, ήταν μία μικρή επιστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο 2004. Τότε, που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πράξη, το αδύνατο, φέρνοντας τον Ριβάλντο στον Πειραιά.

Έναν χρόνο πριν, το 2003, είχε κατακτήσει το Champions League με τη Μίλαν. Εν έτει 2002, είχε σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Άπω Ανατολή με τη Βραζιλία και το 1999, είχε ανακυρηχθεί ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη! Ο ένας χρόνος «απραξίας» και τα 32 του χρόνια, όμως, άφηναν ελεύθερο έδαφος για αμφισβήτηση, από το πάντα... καχύποπτο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. 

Κόντρα στη Λίβερπουλ, στα τέλη Σεπτεμβρίου (28/09) δημιουργεί το «χρυσό» γκολ της νίκης και δίνει μία πρώτη... γεύση, ενώ μιλώντας πρόσφατα στο BN Sports, ως αγαπημένο του ματς, έχρισε ένα ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη παράστασή του, όμως, έρχεται έναν μήνα αργότερα. 



Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο σπουδαίο -εντός συνόρων- ματς του Ολυμπιακού στο νεοσύστατο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Όχι από τη φύση του, ως ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά λόγω της έκβασής του.

Ο Τζιοβάνι «ανοίγει» το σκορ στο 7ο λεπτό και από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει δράση ο Ριβάλντο.

Σκοράρει στο 13', στο 26', κερδίζει το πέναλτι στο 45+2' και παράλληλα, είναι αυτός που δίνει την τελευταία πάσα, για το γκολ του Καστίγιο. Ενδιάμεσα, ο Σαλπιγγίδης έχει μειώσει, αλλά το πέμπτο «ερυθρόλευκο» γκολ, επισκιάζει τα πάντα.

«Ριβάλντο, Καστίγιο, Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Καστίγιο, χάθηκε η μπάλα» ακούγεται στη μετάδοση του αγώνα από τη ΝΕΤ (τότε) και παρότι συχνά τα δημοσιογραφικά «κλισέ» δίνουν και παίρνουν, στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής.

Ο Ριβάλντο περνά μία κάθετη πάσα προς τον Καστίγιο, αυτός δίνει ξανά στον Βραζιλιάνο, που βάζει στην «εξίσωση» και τον Τζιοβάνι. Οι τρεις τους «συνθέτουν» ένα από τα ομορφότερα γκολ στις αναμετρήσεις, όχι μόνο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος γενικότερα.



Έχουν περάσει 18 χρόνια από εκείνη την πρώτη «επίσκεψη» του «Δικεφάλου του Βορρά» στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά το μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού -και όχι μόνο- γυρνά ασυνείδητα σε εκείνο το έργο τέχνης. Σε εκείνο το «κερασάκι» στην... τούρτα μίας σπουδαίας εμφάνισης, ενός ποδοσφαιρικού θρύλου, που «πάτησε» ελληνικό χορτάρι.

Άλλωστε, όπως αποδεικνύεται κι από τα social media του Ριβάλντο, ούτε ο ίδιος το έχει ξεχάσει.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0