Retro Stories

To πεντάστερο ντεμπούτο του Μπάγεβιτς σήμανε το ξεκίνημα της «ερυθρόλευκης» αυτοκρατορίας (video)

To πεντάστερο ντεμπούτο του Μπάγεβιτς σήμανε το ξεκίνημα της «ερυθρόλευκης» αυτοκρατορίας (video)
Σαν σήμερα, το μακρινό 1996, ο σπουδαίος Ντούσαν Μπάγεβιτς κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού, γεγονός που έμελλε να αλλάξει για πάντα την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σχετικά Άρθρα

Από την ΑΕΚ στο λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να ξεκινήσει η ερυθρόλευκη δυναστεία έπειτα από μία άτιτλη δεκαετία, ο «πρίγκιπας του Νερέτβα» παρέταξε την πρώτη του ενδεκάδα στην έδρα της ιστορικής Καστοριάς. Κάτω από τα γκολπόστ ο Φότο Στρακόσια (πατέρας του τερματοφύλακα της Μπρέντφορντ, Θωμά), ενώ η άμυνα απαρτιζόταν από τους Νταμπίζα, Βαρεσάνοβιτς, Καραταΐδη και Γεωργάτο. Στην μεσαία γραμμή δέσποζαν οι Σαμπανάτζοβιτς και Ίβιτς, στα φτερά οι Τζόλε - Νινιάδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κακλαμάνος με τον Αλεξανδρή.

Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται (εν προκειμένω η επιτυχημένη θητεία), ο Ολυμπιακός φρόντισε να σκορπίσει τους αντιπάλους του. Πέντε τέρματα έναντι κανενός των «γουναράδων», μερικά εκ των οποίων εντυπωσιακά... όπως το όμορφο πλασέ του Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 2-0. Στην λίστα των σκόρερ μπήκε και το όνομα του Βασίλη Καραπιάλη, ο οποίος σε συνέντευξη του στο BN Sports είχε μιλήσει για την επιδραστικότητα του Μπάγεβιτς για την αλλαγή ρότας επί προεδρίας Κόκκαλη
ρ_1.jpg

Παρά τα παράπονα των γηπεδούχων για υπέρ τους πέναλτι που δεν δόθηκε στην αρχή της αναμέτρησης, όσοι παρακολούθησαν το ποδόσφαιρο των Πειραιωτών έκαναν λόγο για κάτι εντυπωσιακό. Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του Βόσνιου προπονητή, ο οποίος εκείνη την σεζόν κατόρθωσε να σηκώσει το πρωτάθλημα, γεγονός που επανέλαβε και τις επόμενες δύο σεζόν μέχρι την αποχώρηση του.
ι_1.jpg

Χρειάστηκε να περάσουν 19 ολόκληρα χρόνια για να δουν οι «ερυθρόλευκοι» εφάμιλλο προπονητή, τουλάχιστον από πλευράς στατιστικών και ρεκόρ που καταρρίφθηκαν. Ο λόγος για τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος πριν την αποχώρηση του πρόλαβε να γίνει ο μακροβιότερος τεχνικός στην ιστορία του συλλόγου. Για μερίδα του κόσμου, ο σπουδαίος Ντούσαν θεωρείται ο κορυφαίος όλων των εποχών, όντας μέχρι και σήμερα αυτός με τις περισσότερες νίκες και γυρίζοντας τον διακόπτη από τα «πέτρινα» χρόνιασε αυτά των επιτυχιών.


Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0