Retro Stories

Το «σόου» των Τζιοβάνι - Ζέτεμπεργκ στη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού σε πρεμιέρα! (video)

Το «σόου» των Τζιοβάνι - Ζέτεμπεργκ στη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού σε πρεμιέρα! (video)

O Ολυμπιακός είναι αήττητος σε πρεμιέρα ως γηπεδούχος από καταβολής Α΄Εθνικής και το BN Sports σας θυμίζει τη μεγαλύτερη νίκη του σε 1η αγωνιστική πρωταθλήματος. 

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 2000. Ο Ολυμπιακός του Γιάννη Μαντζουράκη υποδεχόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Εθνικό Αστέρα του Σπύρου Λιβαθηνού για την 1η αγωνιστική του 22ου επαγγελματικού πρωταθλήματος. 

Αν και παρατάχθηκαν χωρίς τον τιμωρημένο λόγω πειθαρχικού παραπτώματος Λάμπρο Χούτο, οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί, με την ομάδα της Καισαριανής να παίζει μαζική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις το θέμα ήταν να μπει το πρώτο γκολ και όταν αυτό συνέβη, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τους πρωταθλητές Ελλάδας. 

Στο 38ο λεπτό, ο Άντζας τροφοδότησε με τακουνάκι τον Γιαννακόπουλο, αυτός ανατράπηκε από τον Πάβλοβιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Παπαδάκος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Τζόρτζεβιτς δε λάθεψε απέναντι από τον Σιρονβάλ και στη συνέχεια τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους για τον Ολυμπιακό.

Λίγο πριν το ημίχρονο ο Πατσατζόγλου μετέτρεψε σε γκολ τη σέντρα του Γιαννακόπουλου για το 2-0, ενώ αν και ακολουθούσε το παιχνίδι με την Λιόν για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι ποδοσφαιριστές του Μαντζουράκη δεν είχαν καμία διάθεση να… βγάλουν το πόδι από το γκάζι. 

Στο 48΄ο Τζιοβάνι έστρωσε για τον Ζέτεμπεργκ και ο Σουηδός με δυνατό σουτ έκανε το 3-0 πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Ζέτεμπεργκ να σερβίρει «μαγικά» και τον Βραζιλιάνο να εκτελεί για το 4-0. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη για τους Πειραιώτες και στο 67ο λεπτό ήρθε και 5ο γκολ όταν μετά την πάσα του του Λουτσιανό, ο Τζιοβάνι έκανε το σουτ και ο Τριανταφύλλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Νινιάδης με εντυπωσιακή κεφαλιά στο 83ο λεπτό μετά από σέντρα του Γιαννακόπουλου

Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί μέχρι και σήμερα την μεγαλύτερη σε έκταση εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. 

Εισιτήρια 11.019. Εισπράξεις 53.362.000 δρχ.

Οι συνθέσεις: 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Άντζας, Αμανατίδης,
Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Ζε Ελίας (67' Νινιάδης), Ζέτερμπεργκ (73'
Καραταΐδης), Οφορίκουε (67' Αλεξανδρής), Τζιοβάνι, Λουτσιάνο.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Σιρονβάλ, Ποδαράς (46' Ξάνθης), Πάβλοβιτς, Μπασινάς
(60' Παπαθανασίου), Τριανταφύλλου, Παπαδόπουλος, Καλλιτζάκης, Κοντόπουλος,
Τέσοβιτς, Μπεναλί, Μαρινάκης (55' Βαϊσάνεν).

Δημήτρης Σπηλιόπουλος
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0