Retro Stories

H μέρα που ο Μίχαελ Σουμάχερ έγραψε ιστορία κατακτώντας τον 4ο τίτλο του

H μέρα που ο Μίχαελ Σουμάχερ έγραψε ιστορία κατακτώντας τον 4ο τίτλο του

Ο Σούμι έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές στους φίλους της Formula 1 αλλά κυρίως στους τιφόζι της Ferrari. Ο πρωταγωνιστής της αναγέννησης της ιταλικής ομάδας, στις 19 Αυγούστου του 2001 πανηγύρισε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του και μάλιστα ισοφάρισε εκείνη την ημέρα τον Άλεν Προστ με 51 νίκες.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ είναι ένας από τους θρύλους της Formula 1 και τα όσα πέτυχε τη χρυσή πενταετία των τίτλων του στη Ferrari δύσκολα θα ξεχαστούν από τους οπαδούς της ομάδας. Ο Σούμι πανηγύρισε το 2000 τον πρώτο τίτλο του με τους «κόκκινους» και ένα χρόνο αργότερα έγραψε ιστορία.

Στις 19 Αυγούστου του 2001 στο Ουγγαρόρινγκ διεξήχθη ο 13ος αγώνας της σεζόν με τον Σουμάχερ να απολαμβάνει διαφορά 37 βαθμών από τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ που ήταν ο μόνος που είχε μαθηματικές πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Γερμανό της Ferrari. Όλοι περίμεναν την τυπική εξασφάλιση του πρωταθλήματος και ο Σουμάχερ δεν τους άφησε παραπονεμένους.

Εκκινώντας από την Pole position, έφτασε στην κατάκτηση της 51ης νίκης καριέρας και εξασφάλισε τον 4ο τίτλο του. Σε συνδυασμός με τη δεύτερη θέση του Μπαρικέλο και η Ferrari πήρε τον τίτλο στους κατασκευαστές ενώ ο Γερμανός έπιασε σε νίκες τον Αλέν Προστ στην πρώτη θέση της λίστας.

Στο Βέλγιο ξεπέρασε τον Προστ ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της καριέρας του έφτασε στις 91 νίκες που έμοιαζαν άπιαστες μέχρι την εμφάνιση του Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1.

Κώστας Ψάρρας

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0