Retro Stories

ΑΕΚ: Παραμονή της Παναγίας, μπροστά σε 40.000 ΑΕΚτζήδες και η Σέλτικ προσκύνησε την Ένωση! (video)

ΑΕΚ: Παραμονή της Παναγίας, μπροστά σε 40.000 ΑΕΚτζήδες και η Σέλτικ προσκύνησε την Ένωση! (video)
Η ΑΕΚ συνέχισε τη φανταστική παράδοση που έχει απέναντι σε ομάδες από τη Σκωτία πετώντας έξω και τη Σέλτικ το 2018 συνεχίζοντας και κατακτώντας στην πορεία το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια.

Η σημερινή ημέρα κρίνεται σημαντική για τη νεότερη ιστορία της ΑΕΚ. Μπορεί να μην την εκμεταλλεύτηκε αγωνιστικά στην πορεία, όπως έδειξαν τα γεγονότα, όμως στις 14 Αυγούστου του 2018 η πρωταθλήτρια, τότε, Ελλάδος ΑΕΚ κέρδιζε 2-1 τη Σέλτικ στο ΟΑΚΑ και με «όπλο» το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Γλασκώβη έπαιρνε μία τεράστια πρόκριση, πηγαίνοντας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί η Ένωση απέκλεισε τη Βίντι και επέστρεψε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 12 ολόκληρα χρόνια – δύσκολα χρόνια.

4526905.jpg

Όμως παραμονή της Παναγίας, σαν σήμερα, κι εκείνο το ματς με τη Σέλτικ ήταν η συνέχεια μίας ονειρικής σεζόν που βρήκε την Ένωση να επιστρέφει στην κορυφή της Ελλάδας. Μπροστά σε 40.000 κόσμου στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έβαλε από νωρίς τις βάσεις για μία μεγάλη βραδιά. Μόλις στο 6ο λεπτό μετά από γύρισμα του Χουλτ στο πέναλτι, ήρθε ο δεξιός εξτρέμ (σε εκείνο το παιχνίδι) Ροντρίγκο Γκάλο και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Σέλτικ πίεσε, όμως η ΑΕΚ ήλεγχε το παιχνίδι και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε και το 2-0. Φάουλ του Γκάλο από αριστερά, κεφαλιά του Λαμπρόπουλου και ο Μάρκο Λιβάγια από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η Σέλτικ πίεσε ξανά. Συνέχιζε να ψάχνει δυο γκολ, καθώς και το 2-2 έδινε σε εκείνη την πρόκριση – μιας και τότε μετρούσε το εκτός έδρας γκολ. Στο 78’ οι Σκοτσέζοι έκαναν το 2-1 με τον Σινκλέρ και τα τελευταία λεπτά στο ΟΑΚΑ ήταν δραματικά… Η ΑΕΚ άντεξε όμως, έχοντας και την τύχη με το μέρος της καθώς στο 95’ στο γυριστό σουτ του Σιμούνοβιτς «έξυσε» το δεξί δοκάρι του Μπάρκα. Το ματς έληξε με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μία τεράστια πρόκριση, ακόμη μία φορά απέναντι σε ομάδα από τη Σκωτία. Όπως είχε κάνει με τη Ρέιντζερς, όπως έκανε με τη Νταντί και τη Χιμπέρνιαν στο παρελθόν, ήταν η σειρά της Σέλτικ το 2018 να… προσκυνήσει την ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ που έφευγε «σφαίρα» ξανά για τ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.


Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Άλεφ, Γκάλο (81’ Αλμπάνης), Μπακασέτας (90’ Tσόσιτς), Κλωναρίδης (72’ Μάνταλος), Λιβάγια.

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Χέντρι, Σιμούνοβιτς, Λούστιγκ (60’ Ντεμπελέ), Φόρεστ, Τίρνεϊ, Μπράουν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόγκιτς (75’ Σινκλέρ), Ντσάμ, Γκρίφιθς.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0