Retro Stories

ΑΕΚ: Το τυχερό λαχείο των 120 εκατομμυρίων που έσωσε τον Λουκά Μπάρλο!

ΑΕΚ: Το τυχερό λαχείο των 120 εκατομμυρίων που έσωσε τον Λουκά Μπάρλο!

Σαν σήμερα, 11 Ιουλίου, πριν από 35 χρόνια ο Λουκάς Μπάρλος κερδίζει στο Λαϊκό Λαχείο 120 εκατομμύρια δραχμές και… σώζεται από την οικονομική καταστροφή.

Ο Λουκάς Μπάρλος αποτελεί μια μορφή που ήταν και θα παραμείνει για πάντα αξιομνημόνευτη στην ιστορία της ΑΕΚ. Ένας άνθρωπος που προσπάθησε, έδωσε πολλά στην ομάδα και όταν είδε πως δεν… τραβούσε άλλο έκανε το λογικό και αποχώρησε.

Είχε επενδύσει στην ΑΕΚ. Όχι μόνο όσον αφορά τους παίκτες αλλά και στις εγκαταστάσεις της ομάδας, με σήμα κατατεθέν τη δημιουργία της «σκεπαστής» για διάφορους λόγους. Αρχικά αποτελεί ένα ορόσημο για την ιστορία και τους ανθρώπους της ομάδας, λόγω των συναισθημάτων και εμπειριών που γεννήθηκαν εκεί.

Από την άλλη ο Μπάρλος ρίσκαρε ό,τι είχε για αυτή την κατασκευή! Πιο συγκεκριμένα, για τη δημιουργία της «σκεπαστής» ο τότε πρόεδρος της «Ένωσης» έλαβε δάνειο από την Ιονική και Λαϊκή τράπεζα, με κίνδυνο να χάσει ακόμη και το ίδιο του το σπίτι που είχε δώσει ως υποθήκη!

Επιπλέον κατά το πέρασμά του θεμελιώθηκε και το κλειστό γήπεδο της μπασκετικής ομάδας, ενώ ο ίδιος ονειρευόταν και την επέκταση της ιδιοκτησίας προκειμένου να δημιουργηθεί κι ένα κλειστό ποδοσφαιρικό γήπεδο!

«Μόλις κατάλαβα ότι η τσέπη δεν τραβάει άλλο, υπέβαλα την παραίτηση μου και έφυγα. Διότι αν δεν μπορείς να κάνεις την κίνηση και να βάζεις το χέρι στην τσέπη, η ΑΕΚ τέρμα. Και εγώ είχα στεγνώσει και κατάλαβα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Και έφυγα. Απλά πράγματα...». Ήταν μερικά από τα λόγια του Μπάρλου όταν έκλεισε ο κύκλος του στην ηγεσία της ομάδας μετά από 10 χρόνια (9/3/1981) και τα οικονομικά του βρίσκονταν σε αρκετά κακή κατάσταση.

Λίγα χρόνια αργότερα η τύχη έμελλε να του χαμογελάσει. Μια ημέρα σαν σήμερα το 1987 (11/7) δημοσιεύτηκε η είδηση πως ο άλλοτε πρόεδρος της ΑΕΚ κέρδισε το πελώριο ποσό των 120 εκατομμυρίων δραχμών στο Λαϊκό Λαχείο!

cebccf80ceaccf81cebbcebfcf82.jpg

Ο ίδιος βρέθηκε στο TOPS του Κολωνακίου παρέα με τους Γιώργο Κατσιφάρα, Γιώργο Σταθάκη και Χρήστο Αρφάνη, στους οποίους (όπως ανέφεραν τα τότε ρεπορτάζ) μοίρασε από μια δεκάδα του ποσού. Μετέπειτα προχώρησε σε ορισμένες επενδυτικές κινήσεις, εξαιρετικά σημαντικές για την οικονομική του επάνοδο.

Ο ίδιος επένδυσε ένα μέρος του ποσού σε μετοχές τραπεζών, οι οποίες την επόμενη χρονιά μετατράπηκαν σε άνοιγμα μιας επιχείρησης. Συγκεκριμένα, μαζί με τον Μάνο Κουτούδη, ο Μπάρλος μετέτρεψε το καφενείο «Άλσος» στον Ευαγγελισμό στο ιστορικό πολυτελές εστιατόριο «Boschetto» και κάπως έτσι κατάφερε να ξεφύγει από την πλήρη πτώχευση.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0