Retro Stories

Οι 5+1 cult στιγμές του Όλιβερ Καν ανήμερα των 53ων γενεθλίων του (video)

Οι 5+1 cult στιγμές του Όλιβερ Καν ανήμερα των 53ων γενεθλίων του (video)

Ανάμεσα στις πιο έντονες προσωπικότητες που συμβάδιζαν με την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα κατατάσσεται και ο Όλιβερ Καν. Ανήμερα των 53ων γενεθλίων του, το BN Sports θυμάται τις έξι πιο ιδιαίτερες στιγμές στα γήπεδα.

«Πολλές φορές απορώ αν στο ποδόσφαιρο παίζουν άντρες ή γυναικούλες». Είναι μία από τις παραδοσιακές ατάκες του Όλιβερ Καν που συνήθιζε να λέει όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Μία cult μορφή δίχως όρια και ταμπού που ο στόχος του ήταν απλώς να απολαμβάνει όλο και περισσότερο το άθλημα.

Μία τέτοια μέρα, το 1969 έρχεται στη ζωή και το ποδόσφαιρο μετράει αντίστροφα για να απολαύσει έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία του. Ωστόσο, ο Καν ποτέ δεν περιορίστηκε στους τίτλους και τις διακρίσεις. Θέλησε να το πάει ένα βήμα παρακάτω, δείχνοντας και επιβεβαιώνοντας πάντα ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό.

Το BN Sports θυμάται πέντε συν μία στιγμές του προέδρου της Μπάγερν Μονάχου που έμειναν στα χρονικά για την μοναδικότητα αλλά και το στυλ του παλαίμαχου άσου.

Το μοναδικό τετ-α-τετ με τον Κλόζε…

Οκτώβριο του 2004 και η Βέρντερ Βρέμης φιλοξενεί τη Μπάγερν Μονάχου για την 7η αγωνιστική της Bundesliga. Με το σκορ στο 0-1, ο Όλιβερ Καν κάνει έξοδο για να μαζέψει τη μπάλα με τον Μίροσλαβ Κλόζε να προσπαθεί να διεκδικήσει αλλά χωρίς επιτυχία. Ωστόσο, ο άσος της Μπάγερν, με την επέμβασή του, γυρνάει προς τον διεθνή φορ και του κολλάει το δάκτυλο στη μύτη ενώ έρχονται και σε έντονη στιγμή πρόσωπό με πρόσωπο. Ο Γερμανός πορτιέρο υποστήριξε πως ο Κλόζε τον χτύπησε πάνω στη φάση επίτηδες, με τους περισσότερους να κατακρίνουν το συγκεκριμένο γεγονός.

Όταν «άρπαξε» τον Μπρντάριτς…

Ένα χρόνο πριν, ο Καν έγινε ξανά αρνητικός πρωταγωνιστής όταν σε ένα παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν, τα έβαλε με τον Μπρντάριτς. Ο έμπειρος φορ τόλμησε να βρεθεί στον δρόμο του Γερμανού πορτιέρο και εκείνος, για να τον απομακρύνει από μπροστά, τον έπιασε από τον σβέρκο, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα, όπως και ο διεθνής επιθετικός. Μάλιστα, λίγο αργότερα ο Μπρντάριτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ωστόσο ο Καν είχε θέμα με την εισαγγελία μετά το ματς.

Το «δάγκωμα» στον Χερλίχ!

Αν κάποιος είχε αναρωτηθεί τι σκεφτόταν ο Λουίς Σουάρες και δάγκωσε τον Κιελίνι, τότε θα πρέπει να ρωτήσει αρχικά τον Όλιβερ Καν. Ο Γερμανός πορτιέρο σε μία ακόμα επέμβαση, απέναντι στη Ντόρτμουντ το 1999, είδε τον Χερλίχ να κάνει τζαρτζάρισμα ώστε να τον ωθήσει προς τα δίχτυα αλλά χωρίς επιτυχία. Ο Καν δεν έμεινε εκεί, ανταποδίδοντας το τζαρτζάρισμα και το συνόδεψε με… δάγκωμα στο αριστερό μάγουλο του Χερλίχ. Ο Γερμανός όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά απέκρουσε και το πέναλτι του Ρίκεν στο 77’, με το σκορ στο 2-2.

BORUSSIA-DORTMUND-FC-BAYERN-MUENCHEN-2-2-2.jpg

Δεν είχε σημασία αν είσαι αντίπαλος ή συμπαίκτης!

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του δεν ήταν μόνο για τους αντιπάλους αλλά και για τους συμπαίκτες του. Συγκεκριμένα, το 1996, σε ένα ματς κόντρα στη Στουτγκάρδη, ο Όλιβερ Καν πιάνει από τον γιακά τον συμπαίκτη του, Αντρέας Χέρτσογκ. Η πίεση στο κόκκινο με το σκορ στο εύθραυστο 1-0, ο Γερμανός πορτιέρο δείχνει με τον πιο… έντονο τρόπο στον συμπαίκτη του τι πρέπει να κάνει, με τον ίδιο να έχει μείνει έκπληκτος από αυτή την… επίθεση.

0x800.jpg

Η στιγμή που έδειξε την ανθρώπινη πλευρά του…

Τελικός Champions League του 2001. Η Μπάγερν Μονάχου έχει μείνει στο 1-1 απέναντι στη Βαλένθια και το ματς οδηγείται στα πέναλτι. Ο Κανιθάρες καταφέρνει να αποκρούσει δύο πέναλτι αλλά ο Καν στέκεται ακόμα καλύτερος και αποκρούει τρεις εκτελέσεις, χαρίζοντας τον τίτλο στη Μπάγερν. Ενώ όλοι πανηγύριζαν, ο Καν έχει πάει πάνω από τον Ισπανό τερματοφύλακα και του μιλάει με κάθε τρόπο για να τον ηρεμήσει. Έτσι, κέρδισε και το βραβείο του Fair-Play.

Η μοναδική στιγμή που πάτησε στην Ελλάδα!

Ο Όλιβερ Καν είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει μόλις μία φορά στην Ελλάδα. Μπορεί να αντιμετώπισε τον Άρη αλλά ήταν μόνο στη Γερμανία για το UEFA Cup, σε εκείνο το θριαμβευτικό 6-0 στο Μόναχο. Ωστόσο, στις 28 Μαρτίου του 2001, στο πλαίσιο του προκριματικού γύρου για το Μουντιάλ του 2002, η Ελλάδα φιλοξενεί τη Γερμανία του έμπειρου πορτιέρο. Με το ΟΑΚΑ γεμάτο, η χώρα μας ηττάται με 4-2 από τα «πάντσερ» και οι Χαριστέας και Γ.Χ. Γεωργιάδης καταφέρνουν να νικήσουν τον σπουδαίο τερματοφύλακα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0