Retro Stories

Ο Αγουέρο έδειξε τον δρόμο και η Μάντσεστερ Σίτι επανέλαβε το «θαύμα» του 2012! (video)

Ο Αγουέρο έδειξε τον δρόμο και η Μάντσεστερ Σίτι επανέλαβε το «θαύμα» του 2012! (video)

Πριν από 10 χρόνια το έκανε ο Κουν Αγουέρο. Πριν από ένα μήνα, η Μάντσεστερ Σίτι παρουσίασε το άγαλμά του. Και λίγες ημέρες μετά, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επανέλαβε τον θρίαμβο και πήρε το 4ο πρωτάθλημά της την τελευταία πενταετία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Με ανατροπή από 0-2, με 3-2 και με το Μάντσεστερ να γίνεται γαλάζιο, την ώρα που το Άνφιλντ θύμισε πολύ… Όλντ Τράφορντ!

Σχετικά Άρθρα

Τι και αν έχουν περάσει 10 χρόνια από τον θρίαμβο της Μάντσεστερ Σίτι με την ΚΠΡ στο Έτιχαντ; Μιλάμε για μία στιγμή που επί της ουσίας άλλαξε την ιστορία των «πολιτών», καθώς ο μοναδικός τίτλος που είχαν πανηγυρίσει μέχρι τότε στον 21ο αιώνα, ήταν το Κύπελλο της προηγούμενης σεζόν.

Ωστόσο, το γκολ του Κουν Αγουέρο ήταν ιστορικό. Όπως και ο τρόπος που ήρθε. Η Σίτι ήθελε μόνο τη νίκη για να φτάσει στην πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος στην εποχή των Σαουδαράβων, αλλά η ομάδα του Τζιμπρίλ Σισέ ήταν εξαιρετική.

Προηγήθηκε με 2-1 και μέχρι και το 89ο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ. Εκείνη την στιγμή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έπαιρνε τον τίτλο. Το 2-2 έγινε άμεσα και μετά ακολούθησαν στιγμές που δεν ενδείκνυνται για καρδιακούς.

Ατελείωτη πίεση, το ρολόι να δείχνει 93 και τον Ντε Γιονγκ να κερδίζει από το πουθενά μία κόντρα, την μπάλα να πηγαίνει στον Μπαλοτέλι και αυτός να βγάζει την σημαντικότερη ασίστ στην καριέρα του.

Η μπάλα φτάνει στον Αγουέρο, ο Μάρτιν Τάιλερ του Sky Sports τον βλέπει να σουτάρει και αυτομάτως η στιγμή περνά στα πιο «χρυσά» βιβλία της ιστορίας της Premier League. Πανζουρλισμός στο Έτιχαντ, 3-2 και ένα… «Agueroooo» δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Τα χρόνια περνούν, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έρχεται στο Μάντσεστερ, ο Μαντσίνι έχει αποχωρήσει και μία γαλάζια κυριαρχία έχει δημιουργηθεί, με πρωταγωνίστρια την Σίτι!

Τρία πρωταθλήματα σε τέσσερα χρόνια, ρεκόρ το 2017-18 με συγκομιδή 100 βαθμών, φοβερό θρίλερ την επόμενη σεζόν με 98 βαθμούς έναντι 97 της Λίβερπουλ, χαμένος τίτλος εν συνεχεία με 99 βαθμούς των «κόκκινων», κατάκτηση στην ιδιαίτερη σεζόν με τον κορονοϊό και… το φετινό!

Το remake προ τετραετίας, με τους «πολίτες» να θέλουν μόνο νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ και τον εμβληματικό αρχηγό της Λίβερπουλ, να… γλιστρά, για πρώτη φορά ως προπονητής.

Οι «γαλάζιοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, το Άνφιλντ ξέσπασε σε πανηγυρισμούς και άπαντες στο Λίβερπουλ περίμεναν ένα γκολ της ομάδας τους για να φτάσουν στο πρωτάθλημα!

Ωστόσο, μέσα σε έξι λεπτά όλα ανατράπηκαν. Ο Γκιντογκάν μείωσε, ο Ρόδρι ισοφάρισε και στο 82ο λεπτό, η Σίτι είχε πάρει το προβάδισμα!



Ακολουθούν κλάματα στο Άνφιλντ. Όσοι πανηγύρισαν στο 75’, τώρα έχουν δακρύσει, διότι ξέρουν πως το 3-3 της Άστον Βίλα δεν είναι εφικτό. Ή τουλάχιστον δεν είναι πιθανό, διότι στην Premier League, όλα μπορεί να συμβούν.

Η Λίβερπουλ κάνει εν τέλει το 2-1, αλλά οι πανηγυρισμοί δεν είναι οι ίδιοι. Το ξέσπασμα στο Άνφιλντ περιορίζεται, διότι τα μαντάτα από το Μάντσεστερ, έχουν γίνει γνωστά. Και κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι φτάνει στον τίτλο και ο Πεπ Γκουαρδιόλα βάζει τα κλάματα! Όλοι δάκρυσαν στην τελευταία αγωνιστική, αλλά εν τέλει το συναίσθημα είναι διαφορετικό.

Κάποια έκλαιγαν από χαρά και κάποιοι από λύπη. Κανείς δεν κατάλαβε όμως τι συνέβη στα τελευταία 15 λεπτά στο Μάντσεστερ και στο Λίβερπουλ, στην τελευταία αγωνιστική!


Ήταν επικό. Και γίνεται ακόμη πιο επικό, αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία του 2012 και το γεγονός πως ο Κουν Αγουέρο είδε άγαλμά του πριν από έναν μήνα να κοσμείται έξω από το Έτιχαντ.

Η αύρα του Αργεντινού ήταν αισθητή και η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια. Θυμήθηκε το παρελθόν της, το μέλλον της είναι λαμπρό και κανείς δεν θα ξεχάσει πως σε δύο περιπτώσεις, με διαφορά 3650 ημερών, η Σίτι έφτασε στον στόχο της, με ανεπανάληπτους τρόπους!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0