Retro Stories

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπου η ΑΕΚ «διέλυσε» τα δοκάρια, έχασε και στο τέλος αποθεώθηκε (video)

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπου η ΑΕΚ «διέλυσε» τα δοκάρια, έχασε και στο τέλος αποθεώθηκε (video)
Σαν σήμερα στις 20 Απριλίου του 2005 η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο σε ένα ματς ιδιαίτερο: Η νίκη των «ερυθρολεύκων» με τον Τζόρτζεβιτς (0-1) και τα πέντε δοκάρια της Ένωσης.
Σχετικά Άρθρα

Κάθε ματς είναι μοναδικό. Υπάρχουν αγώνες που γράφονται στην Ιστορία. Υπάρχουν και ματς που περνούν στην αιωνιότητα και δεν τα θυμάται κανείς. Ο ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σαν σήμερα (20 Απριλίου) το 2005 θα μείνει για πάντα στο μυαλό του κόσμου της Ένωσης. Κι ας έχασε το παιχνίδι η ομάδα τους. Ο Ολυμπιακός κέρδισε 0-1 με γκολ του Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 8’, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που στο τέλος αποθεώθηκε!

Δεν είναι συχνό φαινόμενο να έχεις σε έναν αγώνα πέντε δοκάρια! Βασικά δεν βλέπουμε συχνά μία ομάδα να σημαδεύει το σίδερο πέντε φορές μέσα σε ένα ημίχρονο! Η ΑΕΚ το έχει καταφέρει κι αυτό! Μάλιστα τα τρία από τα πέντε δοκάρια έγιναν σε μία φάση! Ναι, η ΑΕΚ το έχει καταφέρει κι αυτό κάνοντας… πράξη τον στίχο από τον ύμνο της «σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια»!
3068235.jpg


Ήταν η φάση του 58ου λεπτού: ο τότε αριστερός μπακ της ΑΕΚ, Νίκολα Μάλμπασα εκτελεί φάουλ από αριστερά πρώτη κεφαλιά ο Κατσουράνης η μπάλα χτυπάει στο δεξί δοκάρι. Η μπάλα γυρίζει πάλι πίσω, νέο σουτ του Κατσουράνη ξανά στο δεξί δοκάρι! Επιστροφή μπάλας αυτή τη φορά ο Ζούλιο Σέζαρ από κοντά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Εχουμε και συνέχεια: Το ματς έχει φτάσει στο 84’ και ο Κατσουράνης με πλασέ από κοντά σημάδεψε ξανά το δεξί κάθετο δοκάρι του Νικοπολίδη. Ο τότε αρχηγός της ΑΕΚ δεν μπορούσε να το πιστέψει. Το 0-1 παρέμεινε. Και φτάσαμε στις καθυστερήσεις και στην τελευταία φάση του αγώνα. Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Βλάνταν Ίβιτς το εκτελεί και σημαδεύει κι αυτός το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού, με το ματς αμέσως μετά να τελειώνει! Ο Ολυμπιακός του Μπάγεβιτς και του Ριβάλντο το γκολ και τη νίκη. Η ΑΕΚ του Σάντος στο «μηδέν» και πέντε δοκάρια!


Στο φινάλε του αγώνα πάνω από 30.000 ΑΕΚτζήδες όρθιοι αποθέωσαν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος για την κατάθεση ψυχής που έκαναν στον αγωνιστικό χώρο, αναγνωρίζοντας πως από καθαρή ατυχία δεν είχαν κερδίσει τον Ολυμπιακό εκείνο το βράδυ.  

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Χιώτης, Μόρας, Αλβες, Κατσουράνης, Μάλμπασα, Κυριακίδης (30' Κόντης), Ασουνσάο, Σοάρες (85' Ιβιτς), Πετκόφ (56' Κρασσάς), Σέζαρ, Λυμπερόπουλος.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Πάντος (78’ Σνάουτσερ), Ανατολάκης, Κωστούλας, Γεωργάτος, Μαυρογενίδης, Στολτίδης, Μάριτς, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο (86’ Τζιοβάνι), Οκκάς

 
Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0