Retro Stories

1981: Χάρι Κλυνν, Βέγγος, Μουστάκας εναντίoν Μπάγεβιτς, Δομάζου και Νεστορίδη, με σκόρερ τον… Σωτηρακόπουλο! (video)

1981: Χάρι Κλυνν, Βέγγος, Μουστάκας εναντίoν Μπάγεβιτς, Δομάζου και Νεστορίδη, με σκόρερ τον… Σωτηρακόπουλο! (video)
Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι Χάρι ΚλυννΘανάσης Βέγγος, Σωτήρης Μουστάκας, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Κώστας ΝεστορίδηςΜίμης Δομάζος και Χρήστος Σωτηρακόπουλος μαζί; Mε την βοήθεια της μηχανής του χρόνου, το BN Sports ανακαλεί την επική αναμέτρηση μεταξύ ηθοποιών και δημοσιογράφων, που διεξήχθη στις 13 Απριλίου του 1981!

Σαν σήμερα, 31 χρόνια πίσω, πραγματοποιήθηκε μία εκ των πιο αξιοσημείωτων φιλανθρωπικών, αθλητικών εκδηλώσεων, με τον χώρο της υποκριτικής και της δημοσιογραφίας να ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των σεισμόπληκτων των Αλκυονίδων.

Δύο παραδοσιακοί αντίπαλοι που εκείνη την εποχή συναντιόντουσαν συχνά-πυκνά σε φιλανθρωπικές αναμετρήσεις κοινωνικού υπόβαθρου. Τόπος διεξαγωγής η έδρα της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου περίπου 15.000 φίλοι του ποδοσφαίρου έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Η δεδομένα τότε πιο αθλητική, αλλά και πιο διαβασμένη ομάδα των δημοσιογράφων, προπονούταν συστηματικά, ώστε να είναι έτοιμη να παρουσιάσει όμορφο θέαμα στο κοινό.

Στην αντίπερα όχθη οι φανταχτεροί ηθοποιοί επέλεξαν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί με την βοήθεια θρύλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς στο πλευρό τους στάθηκαν παίκτες όπως οι ΔομάζοςΜπάγεβιτς και Νεστορίδης

Η παρουσία των τελευταίων επισκιάστηκε από την συνύπαρξη των Θανάση ΒέγγουΧάρι Κλυνν και Σωτήρη Μουστάκα, οι οποία συνέθεσαν μία λαμπερή τριάδα, πόλο έλξης για το κοινό που προσήλθε για να τους ζητωκραυγάσει. 

Όσον αφορά το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, οι δημοσιογράφοι νίκησαν με τελικό σκορ 7-5. Αρωγός στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος ο μόλις 19 ετών Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή και κατόρθωσε στο τελευταίο λεπτό να σκοράρει δύο γκολ (!), χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του την τελική επικράτηση.
KLYN.jpg

Υπήρχε βέβαια και η ομάδα με τα μπλε, οι ηθοποιοί, από τους οποίους σύμφωνα με μαρτυρίες ξεχώρισε η παρουσία του αείμνηστου Χάρι Κλυνν. Τόσο για την συμμετοχή του στο παραγωγικό παιχνίδι, όσο και για τις κωμικές στιγμές που χάρισε καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία στιγμή όπου η ομάδα του χάνει την μπάλα και ο ίδιος προσκαλεί τον Μουστάκα σε μία σύντομη παρτίδα μπιρίμπας, στα όρια της αντίπαλης περιοχής, θέλοντας με τον τρόπο του να χλευάσει τους επιθετικούς που δεν συμμετέχουν στο ανασταλτικό κομμάτι.

Σε άλλη φάση δε, αποχωρεί τραυματίας από τις τέσσερις γραμμές, επιστρέφοντας δεμένος με γύψο και τσιγάρο στο στόμα, θέλοντας να δοκιμάσει την υπομονή του διαιτητή.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος έβαλε αυτοσκοπό να σημειώσει έστω και ένα γκολ, κάνοντας τους αντίπαλους ελαστικούς ως προς τον τρόπο που τον μαρκάραν. Εν τέλη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικού τερματοφύλακα Κατσαρού, τον οποία στα πλαίσια της πλάκας έσπευσε να παρηγορήσει. 

Τέσσερις δεκαετίες μετά και τα πάντα έχουν αλλάξει... Οι φιλανθρωπικοί αγώνες εκλείπουν και όταν πραγματοποιούνται μαζεύουν ελάχιστο κοινό, απόρροια της όλης τοξικής κατάστασης που κυριαρχεί στον ελληνικό αθλητισμό. Ούτε οι διάσημοι ηθοποιοί βέβαια έχουν την διάθεση να αγωνιστούν, έχοντας δημιουργήσει μία ατσαλάκωτη εικόνα γύρω από το πρόσωπο τους.

Πολλοί από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ημέρας έφυγαν από την ζωή, ενώ άλλοι μεγάλωσαν και πραγματοποίησαν σπουδαία καριέρα στον χώρο τους. Σε κάθε περίπτωση τα ονόματα όλων βρίσκονται πάντα εκεί, για να θυμίζουν μία εποχή όπου το ποδόσφαιρο αποτελούσε κοινωνικό φαινόμενο. Μία πραγματική μορφή έκφρασης!

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0