Retro Stories

«Ο Βαζέχα παγώνει το Άμστερνταμ»: Το θρυλικό γκολ του… Χρήστου και η ιστορική περιγραφή! (video)

«Ο Βαζέχα παγώνει το Άμστερνταμ»: Το θρυλικό γκολ του… Χρήστου και η ιστορική περιγραφή! (video)

Συμπληρώθηκαν 26 χρόνια από τη μέρα που ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία από τις πιο ιστορικές νίκες της ιστορίας του, μέσα στην έδρα του Άγιαξ.

Ήταν η 3η μέρα του Απριλίου. 1996. Ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει κάνει μία ιστορική πορεία στην Ευρώπη, καθώς έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League. Το όνειρο του τελικού μετά το Γουέμπλεϊ του 1971 ήταν πολύ κοντά, όμως η κληρωτίδα δεν στέκεται υπέρ των Πρασίνων.

Απέναντι στον ελληνικό σύλλογο, στέκεται ο Άγιαξ. Η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης εκείνη την περίοδο, με ένα τρελό σερί αήττητων αγώνων για δύο χρόνια στην Ευρώπη. Φυσικά, ο «Αίαντας» δεν ήθελε με τίποτα να θέσει σε κίνδυνο την υπεράσπιση του τίτλου και ήθελε από το πρώτο ματς στο Άμστερνταμ να… καθαρίσει την πρόκριση.

Και όμως, η παρέα του Βαζέχα είχε διαφορετική γνώμη. Με τον Γιώργο Δώνη να κάνει μία απίστευτη κούρσα, ο Πολωνός επιθετικός, με υποδειγματικό πλασέ, νικάει τον Φαν ντερ Σαρ και γράφει το 1-0 στον φωτεινό πίνακα, παγώνοντας το στάδιο. Ήταν το 87ο λεπτό του ματς. Ένα buzzer beater… ιστορίας για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα μετά, άκουγε το σφύριγμα της λήξης.

Το «Ντε Μέερ» είχε… πέσει. Ο ελληνικός σύλλογος είχε γράψει ιστορία και, παράλληλα, πήρε προβάδισμα πρόκρισης για το μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης. Φυσικά, στα χρονικά έχει μείνει και η περιγραφή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, με το «Ο Βαζέχα παγώνει το Άμστερνταμ» να προκαλεί ανατριχίλα μέχρι και σήμερα σε όλους τους οπαδούς.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0