Retro Stories

Οι τέσσερις… απόπειρες του Ολυμπιακού να ενεργοποιήσει τη «βόμβα» του Κιμ Κάλστρομ (video)

Οι τέσσερις… απόπειρες του Ολυμπιακού να ενεργοποιήσει τη «βόμβα» του Κιμ Κάλστρομ (video)

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα καλοκαίρια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει το μεγάλο μπαμ αλλά εν τέλει, η υπόθεση του Κιμ Κάλστρομ δεν είχε ποτέ happy end.

Καλοκαίρι του 2005. Η Ρεν έχει αποκτήσει τον Κιμ Κάλστρομ από τη Τζουργκάρντεν πριν από 1,5 χρόνο και ο ποδοσφαιριστής ψάχνει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Την ίδια στιγμή, ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι έτοιμος να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα και τον φέρει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο. Ο ίδιος επιλέγει να μείνει και ένα χρόνο μετά, έρχεται η μεγάλη μεταγραφή στη Λιόν έναντι οκτώ εκατ. ευρώ.

Ο Σουηδός μέσος υπήρξε ως ένας από τους κορυφαίους χαφ στην Ευρώπη την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα και το όνομά του συνδέθηκε ουκ ολίγες φορές με τον Ολυμπιακό, δίχως ποτέ να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα». Το BN Sports σας θυμίζει πόσο κοντά αλλά και πόσο… μακριά ήταν ο διεθνής άσος από το να πιάσει «λιμάνι».

Το «καμάρι» της Τζουργκάρντεν που μεγαλούργησε στη Γαλλία…

Τον Γενάρη του 2002, η Τζουργκάρντεν προχώρησε σε μία σημαντική επένδυση, κάνοντας δικό της τον Κιμ Κάλστρομ έναντι 1,6 εκατ. ευρώ από τη Χάκενς. Η επιτυχία της συγκεκριμένης μεταγραφής, φάνηκε δύο χρόνια μετά, όταν η Ρεν τον απέκτησε με τα διπλάσια χρήματα και τον εκτόξευσε στη Γαλλία. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τον αποκτήσει για δύο καλοκαίρια. Στο πρώτο, ο ίδιος ήθελε να βρει κάτι καλύτερο και στο δεύτερο, μπήκε «σφήνα» η Λιόν με οκτώ εκατ. ευρώ.

Έμεινε για έξι χρόνια στη Γαλλία, κάνοντας πάνω από 220 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και λαμβάνοντας βασικότατη θέση στην Εθνική Σουηδίας. Η συνέχεια ανάλογη σε Σπάρτακ Μόσχας, Άρσεναλ και Γκράσχοπερς, όμως η ποιότητά του τον έκανε ένα από τα καλύτερα χαφ της εποχής και δικαίως. Οι μετακινήσεις του έφτασαν συνολικά τα 18 εκατ. ευρώ, κάτι που για ποδοσφαιριστής της Σουηδίας, ήταν πολύ μεγάλο.

Οι (αποτυχημένες) απόπειρες του Ολυμπιακού…

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε… καψούρα με τον Σουηδό. Τον ήθελε πως και πως ντυμένο στα «ερυθρόλευκα» αλλά μάταια. Η Γαλλία τον κέρδισε δις, όμως αυτό δεν τον άφησε εκτός λίστας για τους Πειραιώτες. Αντίθετα, περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν ξανά. Αυτή ήρθε, με τον Όλαφ Μέλμπεργκ. Ο διεθνής στόπερ μόλις ήρθε στον Ολυμπιακό, προσπάθησε να φέρει και τον συμπατριώτη του στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2009, ο Κάλστρομ είχε τάσεις φυγής από τον γαλλικό σύλλογο, με τον Ολυμπιακό να αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές. Φυσικά, ο έμπειρος αμυντικός ήταν ο πρώτος που θα μπορούσε να τον φέρει και τα ΜΜΕ της Γαλλία οργίαζαν ότι ο έμπειρος χαφ θα έπαιρνε το αεροπλάνο για την Αθήνα. Το θέμα χάλασε στο κασέ του Σουηδό. Οι απαιτήσεις ήταν υψηλές. Πολύ υψηλές για τα δεδομένα του Ολυμπιακού.

109787_b.jpg

Τέταρτη και… φαρμακερή ή και όχι!

Το καλοκαίρι του 2010, το όνομα του Κιμ Κάλστρομ ξαναεμφανίστηκε. Λογικό άλλωστε. Επί Κόκκαλη δύσκολα άλλαζαν τα ονόματα καλοκαίρι με το καλοκαίρι. Ο Σουηδός άσος είχε κλείσει ήδη μία τετραετία στη Γαλλία και το γεγονός πως δεν είχε φύγει ένα καλοκαίρι πριν, τον έκαναν να ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις προκείμενου να φύγει από τη χώρα. Ο ίδιος περίμενε προτάσεις και ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία.

Ειδικά, από την στιγμή που είχε χαθεί το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, η ενίσχυση έπρεπε να είναι άμεση. Ο διεθνής χαφ μπήκε δυναμικά στη λίστα. Για πρώτη φορά, η διάθεσή του ήταν θετική και όλα έδειχναν πως θα τα έβρισκε με τον Ολυμπιακό, όμως ένα νέο εμπόδιο εμφανίστηκε μπροστά τους. Η Λιόν.

110335_b.jpg

Οι Γάλλοι δεν ήταν τόσο εύκολος διαπραγματευτής και ο Ολυμπιακός είδε τη τιμή του Σουηδού να ξεπερνάει τα όρια. Συγκεκριμένα, όπως έγραφαν τα σουηδικά ΜΜΕ, η τιμή του έμπειρου άσου είχε φτάσει μέχρι και τα 12 εκατ. ευρώ. Αρχικά άπαντες έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα τα έδινε, όμως εν τέλει, το πράγμα χάλασε. Λογικό κιόλας, αφού το συγκεκριμένο πόσο ήταν πάνω από τα ελληνικά δεδομένα. Ειδικά, την περίοδο που έσκασε η κρίση στη χώρα μας.

Τη μία μέρα ο παίκτης ερχόταν Ελλάδα και την άλλη, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού μπήκε για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο παιχταράς από την Σουηδία, που πρόσφερε ένα μεγάλο «τι θα γινόταν αν…» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

16007.jpg

Νότης Χάλαρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0