Retro Stories

Αλβάρο Ρεκόμπα: Πώς ένα παιχνίδι paintball ήταν η αφορμή για να έρθει στον Πανιώνιο! (video)

Αλβάρο Ρεκόμπα: Πώς ένα παιχνίδι paintball ήταν η αφορμή για να έρθει στον Πανιώνιο! (video)

Ο Αλβάρο Ρεκόμπα γίνεται 46 ετών και το BN Sports κάνει αναδρομή στον χρόνο και θυμάται πως ο Πανιώνιος κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα τον Ουρουγουανό σούπερ σταρ.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Μπορεί ο Πανιώνιος αυτή την στιγμή να ζει κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του στην Γ’ Εθνική, αλλά υπήρχαν εποχές που άφηνε το πανελλήνιο με ανοικτό το στόμα με τις κατά καιρούς κινήσεις του. Μία από αυτές ήταν και η απόκτηση του τεράστιου Αλβάρο Ρεκόμπα! Ήταν μια άλλη εποχή στην Πλατεία, μια εποχή στα διοικητικά πράγματα βρισκόταν ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, μια εποχή παχιών αγελάδων για τους «κυανέρυθρους».

Το 2008 ο Πανιώνιος έχει πουλήσει τον Ραφικ Τζιμπούρ στην ΑΕΚ και ψάχνεται για μια κίνηση που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά. Παρτενέρ του Γαλλοαλγερινού στην επιθετική γραμμή των Νεοσμυρνιωτών είναι ο Λάμπρος Χούτος ο οποίος έχει επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από χρόνια παρουσίας στην Ιταλία. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Μιλάνο ο Έλληνας άσος συνδέεται με φιλία με τον Αλβάρο Ρεκόμπα. Οι δύο τους κολλάνε τρελά, κάτι που παραδέχτηκε και ο «Τσίνο» αργότερα με τον Χούτο να φιλοξενεί αρκετές φορές τον Ουρουγουανό για διακοπές στην Ελλάδα.

Εκείνο το καλοκαίρι ήταν ένα καλοκαίρι αλλαγών για τον Ουρουγουανό. Μετά από έντεκα χρόνια παρουσίας στους «νερατζούρι» αποφασίζει να αποχωρήσει ψάχνοντας για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Στο μυαλό του παίζει η ιδέα της Αγγλίας θέλοντας να δοκιμαστεί στην Premier League και αρχίζει διαπραγματεύσεις με την Μπλάκμπερν οι οποίες όμως δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ίδιος αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση του φίλου του και να έρθει στην Ελλάδα κάποιες ημέρες για διακοπές και να μελετήσει τις υπόλοιπες προτάσεις που είχε δεχτεί.

recoba_1.jpg

To paintball και η πρόταση

Ο Χούτος ως φαν διάφορων αθλημάτων καλεί τον Ρεκόμπα να συμμετάσχει σε έναν αγώνα Airsoft (μια παραλλαγή του paintball αλλά με όπλα σχεδόν αληθοφανή). Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μεταξύ σοβαρού και αστείου ρίχνει την βόμβα. «Πως θα σου φαινόταν να μείνεις παραπάνω στην Ελλάδα και να φορέσεις την φανέλα του Πανιωνίου;». Μάλιστα, για να μην μείνει στα λόγια ο Χούτος τον φέρνει σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του Ιστορικού, τον Κωνσταντίνο Τσακίρη. Αμέσως αρχίζουν οι επαφές οι οποίες όμως δεν έχουν ευτυχή κατάληξη αφού η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών ήταν τεράστια. Την ίδια ώρα ο Ρεκόμπα θεωρούσε ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν πρόταση από κάποια ομάδα της Serie A ή από κάποιο πρωτάθλημα ανώτερο από το ελληνικό. Στο ενδιάμεσο Χούτος και Ρεκόμπα συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά με την βοήθεια και του προέδρου του Πανιωνίου ο οποίος τους φιλοξενεί και στο γιοτ του.

Με τον Αύγουστο να περνάει και τον Πανιώνιο να ψάχνει τον αντικαταστάτη του Τζιμπούρ, το θέμα παραμένει ανοικτό. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης αρχίζει να το πιστεύει ακόμα περισσότερο πως μπορεί να πείσει τον Ουρουγουανό σταρ να έρθει στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα και ο ίδιος ο Ρεκόμπα δείχνει πιο διαλλακτικός αφού θέλει να βρει ομάδα για να αγωνιστεί. Ο Χούτος απευθύνεται ξανά στον Τσακίρη λέγοντάς του ότι πλέον οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί και ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» αρχίζει ξανά νέες επαφές μαζί του με στόχο να τον πείσει να πει το ναι..

Ο Ρεκόμπα φτάνει στην Αθήνα «ινκόγκνιτο» στις 3 Σεπτεμβρίου και στο αεροδρόμιο τον περίμενε ο ίδιος ο Χούτος, ο οποίος τον συνόδευσε στο σπίτι του Κωνσταντίνου Τσακίρη. Εκεί επήλθε και η πρώτη συμφωνία. Την επόμενη ημέρα, ο «Τσίνο» με μεγάλη μυστικότητα πάλι με τον Χούτο και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Πανιώνιος, Χριστόφορο Μαυρόπουλο πηγαίνει για εξετάσεις στο ιατρείο του Γιώργου Κατσιφαράκη, προκειμένου να περάσει από πλήρη ιατρικό έλεγχο. Τα αποτελέσματα ήταν «καθαρά» και οι τρεις τους επιστρέφουν στο σπίτι του Τσακίρη όπου και υπογράφει το νέο του συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με ετήσιες απολαβές 1,2 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά υπό πλήρη μυστικότητα.

recoba-tsak.jpg

Η αποκάλυψη μέσω Youtube

Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την επίτευξη της συμφωνίας κι έχοντας ουσιαστικά κλειδώσει την σπουδαιότερη μεταγραφή στην ιστορία του Πανιωνίου αποφάσισε να κάνει πλάκα στους φίλους του. Σε φιλικό τραπέζι στο σπίτι του όταν η κουβέντα φτάνει στον Πανιώνιο αποφασίζει σιγά σιγά να αποκαλύψει το μεγάλο μπαμ με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Ανοίγει τον υπολογιστή και βάζει τυχαία να παίζουν βιντεάκια με γκολ του «Τσίνο» από την Ίντερ και απευθυνόμενος στους φιλοξενούμενους τους λέει: «Ελάτε να σας δείξω έναν παικταρά ανώτερο από τον Φερνάντες (που είχε φύγει εκείνο το καλοκαίρι για το Ισραήλ)». Όλοι συμφώνησαν μαζί του λέγοντας πως ο Ρεκόμπα είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής αλλά για ανώτεροι επίπεδο και όχι τον Πανιώνιο ζητώντας του παράλληλα να τους πει ποιος θα ήταν ο αντικαταστάτης του Φερνάντες. Η απάντηση του Τσακίρη αφήνει όλους με ανοικτό το στόμα: «Και αν σας έλεγα ότι αυτόν που μόλις είδατε στο Youtube θα φοράει την φανέλα του Πανιωνίου θα με πιστέψετε;» ζητώντας όμως από τους παρευρισκόμενους να μην διαρρεύσει τίποτα ακόμα αφού δεν είχε ολοκληρωθεί το deal.

Οι υπογραφές δεν άργησαν να πέσουν μέσα στο σπίτι του Κωνσταντίνου Τσακίρη στο Ψυχικό υπό την παρουσία του Λάμπρου Χούτου και τον Ρεκόμπα να βγάζει και την πρώτη του φωτογραφία με τα «κυανέρυθρα» στον κήπο του σπιτιού. Η σπουδαιότερη μεταγραφή στην ιστορία του Πανιωνίου μόλις είχε ολοκληρωθεί! Ο Ρεκόμπα αναχωρεί για την Ιταλία για να μαζέψει τα πράγματα του και στις 7 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση.

Η γνωστοποίηση της μεταγραφής κάνει τον γύρο του κόσμου. Η «Gazzetta Dello Sport», δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Ρεκόμπα άφησε την Ίντερ και το Campionato για χάρη του Πανιωνίου. Αυτό βέβαια, ουδόλως χαλάει την διάθεση των οπαδών του Ιστορικού οι οποίοι 1000 από αυτούς κάνουν τη νύχτα μέρα στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν.

recoba_panionios_1.jpg

Μπορεί η παρουσία του στην Πλατεία να μην συνδυάστηκε με κάποιο τίτλο αλλά αυτό ελάχιστη σημασία είχε για τους φίλους της ομάδας αφού θα μπορούν να λένε ότι είδαν στα «κυανέρυθρα» έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα, τον Αλβάρο Ρεκόμπα.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0