Retro Stories

ΑΕΚ: Το γκολ του Λάκη που «σκότωσε» τον Ολυμπιακό και… έδωσε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό (video)

ΑΕΚ: Το γκολ του Λάκη που «σκότωσε» τον Ολυμπιακό και… έδωσε το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό (video)
Σαν σήμερα (14/3) το 2004, η ΑΕΚ των απίστευτων οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων κέρδιζε για δεύτερη σερί σεζόν τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη.
Σχετικά Άρθρα

Δυο αγωνιστικές σεζόν (2002-03 και 2003-04) ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε ως έδρα του το γήπεδο της Ριζούπολης, καθώς σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ γίνονταν έργα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Και τις δυο αυτές σεζόν η ΑΕΚ πήγε δίπλα από τη Φιλαδέλφεια και τον κέρδισε! Στις 9 Μαρτίου του 2003 με 1-2 και σαν σήμερα (14 Μαρτίου) του 2004 με 0-1.

Αυτή η νίκη της «Ένωσης» πριν 16 χρόνια αποδείχθηκε κομβική για τη συνέχεια του τότε πρωταθλήματος, καθώς οι τρεις βαθμοί που «έκοψε» από τον Ολυμπιακό εκείνο το βράδυ αποδείχθηκαν καθοριστικοί για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τον τίτλο κατέκτησε στο τέλος ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνοντας 77 βαθμούς, έναντι 75 του Ολυμπιακού. Στην 3η θέση τερμάτισε ο ΠΑΟΚ με 60 βαθμούς και η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν 4η με 55 βαθμούς, λίγους μήνες πριν το επικό καλοκαίρι του Euroκαι την έλευση της ομάδας του Ντέμη Νικολαϊδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά ήταν απίστευτα. Ξεκίνησε το καλοκαίρι φτιάχνοντας τη…  dreamteam, όμως τα δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, το τέλος του «Νίκος Γκούμας», ακόμα και ο εμφύλιος με τον Μπάγεβιτς την «λύγισαν».

Όλα τα προγνωστικά λοιπόν εκείνο το βράδυ ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος ήθελε μόνο νίκη για να κρατήσει τη διαφορά ενός βαθμού που είχε από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος την ίδια στιγμή έπαιζε στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, κερδίζοντας 0-1 με γκολ του Σανμαρτέαν.

Με προπονητή τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου η ΑΕΚ έπαιξε τον Ολυμπιακό στην κόντρα. Έχασε ευκαιρίες με τον Οκκά και τον Λάκη, όμως στο 84’ ο Τσιάρτας έβγαλε την πάσα στον Λάκη που έφυγε μπροστά και με πλασέ έκανε το 0-1, νικώντας τον Γιάννου. Η ΑΕΚ εκείνο το βράδυ «σκότωσε» τον Ολυμπιακό, «βοήθησε» τον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα κι εκείνη πανηγύρισε μία νίκη σημαντική σε δύσκολους καιρούς.



Θοδωρής Καρβουνιάρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0