Retro Stories

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με Ντέμη και Κατσουράνη και το «πάρτι» στις 9 του Μάρτη στη Ριζούπολη (video)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με Ντέμη και Κατσουράνη και το «πάρτι» στις 9 του Μάρτη στη Ριζούπολη (video)

Στις 9 Μαρτίου του 2003, η ΑΕΚ των «αστέρων» κέρδιζε στο φινάλε 1-2 τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη σε ένα παιχνίδι αλησμόνητο.

Σχετικά Άρθρα

Yπάρχουν παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, τα οποία μπορεί για την «Ένωση» να μην έκριναν υπέρ της κάποιο τίτλο, όμως οι νίκες που έδωσαν παραμένουν ακόμη και τώρα στο μυαλό και την… καρδιά του κόσμου της.

Σαν σήμερα, 9 Μαρτίου, το 2003 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ στη Ριζούπολη για το πρωτάθλημα. Ένα ματς που έγινε την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, σε ένα γήπεδο όπου ο Ολυμπιακός είχε ως έδρα για δυο σερί σεζόν, καθώς τόσο στο Καραϊσκάκη, όσο και στο ΟΑΚΑ εκτελούνταν έργα εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων για το 2004.

Εκείνο το βράδυ στις 9 του Μάρτη λοιπόν, η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς πήγε στη Ριζούπολη και έφυγε θριαμβεύτρια κερδίζοντας με 1-2 τον Ολυμπιακό χάρις το γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο 95’. Απονεμήθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, καθώς η «Ένωση» είχε χάσει απίστευτες ευκαιρίες, όμως το γκολ της νίκης δεν ερχόταν.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, η φουλ επιθετική ΑΕΚ είχε πάρει τα ηνία και στο 33’ έπειτα από υπέροχη σέντρα του Βασίλη Μπορμπόκη, ο Ντέμης Νικολαΐδης πετάχτηκε και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στη συνέχεια η ΑΕΚ έχασε απίστευτα τετ-α-τετ για να κάνει το 0-2. Δεν έγινε ποτέ και στο 70’ ο Γιαννακόπουλος έκανε το 1-1, σε μία από τις λιγοστές ευκαιρίες που έκανε ο Ολυμπιακός εκείνο το βράδυ.
176891_1.jpg

Το φινάλε ήταν εντυπωσιακό για την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς έχασαν αδιανόητες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όμως απέναντί τους είχαν βρει έναν συγκλονιστικό Κατεργιαννάκη. Ακόμη και στο 94’ ο Νικολαΐδης έχασε μία απίθανη ευκαιρία και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι το ματς θα τελειώσει 1-1. Κι όμως ένα λεπτό μετά, στο 95’, στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κώστας Κατσουράνης με ξερό σουτ στην αριστερή γωνιά του Κατεργιαννάκη έκανε το 1-2 και χάρισε μία τεράστια νίκη στην ΑΕΚ.
176945_1.jpg




Στα σημαντικά εκείνης της βραδιάς ο ξυλοδαρμός του τότε προέδρου της ΑΕΚ, Γιάννη Γρανίτσα στα επίσημα του Ριζούπολης…

Αυτή η νίκη ήταν μία από τις 14 που είχε πετύχει η ΑΕΚ στα 15 ματς του δευτέρου γύρου! Η αποχώρηση Ψωμιάδη από τα διοικητικά, είχε δώσει άλλον… αέρα στην ομάδα και το πέρασμα από τη Ριζούπολη ήταν ο τέταρτος από τους 12 σταθμούς σε ένα εκπληκτικό σερί νικών από την 19η έως την 30η αγωνιστική.

Στο φινάλε, το πρωτάθλημα τελικά, πήγε στον Ολυμπιακό μετά το γνωστό ματς με τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη. Στην ισοβαθμία Ολυμπιακός και ΠΑΟ είχαν 70 βαθμούς και η ΑΕΚ ήταν 3η με 68.
177017_1.jpg

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0