Retro Stories

Πώς ο Πανσερραϊκός έχασε μέσα από τα χέρια του τον Μπερμπάτοφ!

Πώς ο Πανσερραϊκός έχασε μέσα από τα χέρια του τον Μπερμπάτοφ!
Το «BN Sports» υπενθυμίζει πώς ο Πανσερραϊκός πλησίασε πολύ κοντά στο να φέρει τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην Ελλάδα το καλοκαίρι του μακρινού 1996…

Η απουσία του εδώ και περίπου μια δεκαετία από τα μεγάλα σαλόνια  συνιστά σίγουρα ένα πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς όχι άλλωστε από τη στιγμή που η αναφορά γίνεται για ένα από τα πλέον ιστορικά σωματεία με τεράστιους παίκτες να έχουν τιμήσει το έμβλημα του Πανσερραϊκού.

Από τους παλαιότερους Κελεσίδη, Μπιτζίδη, Τσακίρη, Στοϊμένο, Τσιφούτη μέχρι τον Τραϊανό Δέλλα της νεότερης γενιάς. Σε αυτούς θα μπορούσε να προστεθεί και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, εφόσον δεν χαλούσε η μεταγραφή του 25 χρόνια πριν…  

  dimitar_berbatov_bulgaria_.jpeg

Η φιλία «όχημα» για το «μπαμ»

Ο τότε πρόεδρος του Πανσερραϊκού Βασίλης Καραντινίδης είχε αναπτύξει ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με τον Ιλία Ρέντζεφ, ισχυρό άνδρα της Πιρίν του Μπλαγκόεβγκραντ, ομάδας από τη Βουλγαρία, στην οποία πραγματοποίησε δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα ο Μπερμπάτοφ.

Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε εκεί από τα έντεκά του μέχρι να ενηλικιωθεί. Μάλιστα, ο Καραντινίδης είχε οικοδομήσει τόσο καλή σχέση με τον πρόεδρο της Πιρίν, ώστε τα «λιοντάρια» έκαναν συχνά προετοιμασία στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Στον αντίποδα, οι Σερραίοι ανταπέδιδαν φυσικά τη φιλοξενία, αφού γινόταν και το αντίστροφο.

berbatov.jpg

Ο πατέρας του παίκτη είχε συμφωνήσει

Αυτή η άριστη διαπροσωπική σχέση αποτέλεσε, όπως αποδείχτηκε, το «μαγικό κλειδί» για να ανοίξει η πόρτα της έλευσης στα μέρη μας του μετέπειτα επτά φορές ποδοσφαιριστή της χρονιάς στη Βουλγαρία. Ο Ιλία Ρέντζεφ κάλεσε τον Καραντινίδη και του εκμυστηρεύτηκε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ταλέντο στις ακαδημίες στα 16 του, ενώ τον παρότρυνε να πάει να τον παρακολουθήσει δια ζώσης, με σκοπό να σχηματίσει δική του άποψη.

Ο φέρελπις επιθετικός επέδειξε αρνητική στάση στο να υπογράψει συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα, μιας και επιθυμούσε διακαώς να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός συνόρων. Ο Καραντινίδης είχε πειστεί για την αξιόλογη περίπτωση. Ο περί ου ο λόγος πρόβαρε τα χρώματα του βορειοελλαδίτικου συλλόγου. Βλέπετε, ο πατέρας του είχε συμφωνήσει με τον Πανσερραϊκό. Την ίδια στιγμή, μολονότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ουκ ολίγους «μνηστήρες», ο πρωταγωνιστής επέλεξε τον Πανσερραϊκό λόγω της φιλίας Ρέντζεφ-Καραντινίδη.

berbatov_goal_web-1280x720.jpg

Δυστυχώς, οι αμφιβολίες για την καλή οικονομική κατάσταση του κλαμπ (εκείνη την εποχή ήταν προ των πυλών η μεταβίβαση των μετοχών) ματαίωσαν τη μετακίνηση του προικισμένου κυνηγού. Ο τελευταίος κατέληξε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, προτού ακολουθήσει η εκτόξευση σε Τότεναμ (2006-2008) και φυσικά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008-2012).

Πάντως, η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να πατήσει τα ελληνικά γήπεδα πολλά χρόνια αργότερα. Το 2015 κατηφόρισε για μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη, παίζοντας στον ΠΑΟΚ, χωρίς μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια.

Παναγιώτης Ιωάννου    

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0