Retro Stories

Όταν ο Βαζέχα έβγαλε… «ξινό» το κούρεμα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού (video)

Όταν ο Βαζέχα έβγαλε… «ξινό» το κούρεμα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού (video)

Σαν σήμερα, στις 12 Μαΐου του 1993, ο Παναθηναϊκός κατακτάει στο κύπελλο Ελλάδος επί του Ολυμπιακού και οι ποδοσφαιριστές βλέπουν το… γούρι τους να μην βγαίνει αληθινό.

Σχετικά Άρθρα

Τελικός μεταξύ «αιωνίων» επιφύλασσε η σεζόν 1992/93 στο κύπελλο Ελλάδος. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός φτάνουν ως το μεγάλο γεγονός της διοργάνωσης και δίνουν ραντεβού στο ΟΑΚΑ, στις 12 Μαΐου του 1993. 

Αμφότεροι, είδαν την ΑΕΚ να κατακτάει το πρωτάθλημα της χώρας και σε καμία περίπτωση, δεν ήθελαν να μείνουν δίχως τίτλο. Βέβαια, εκτός από το γεγονός πως ήταν ένας τελικός ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, έχει γίνει ξεχωριστός λόγω της… απόφασης των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού πριν το ματς.
oaka.png

Η ιδέα να… κουρευτούν όλοι οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών!

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του θεσμού και έψαχνε το… ζευγάρωμα των κατακτήσεων κόντρα στον, γεμάτο ταλέντο, Παναθηναϊκό. Πριν τον αγώνα, ο Νίκος Αλέφαντος είχε μία περίεργη… ιδέα.

Έβαλε όλους τους ποδοσφαιριστές να… κουρευτούν καθώς θεώρησε πως θα ήταν γούρικο (!). Μπορεί να ακούγεται κάπως φυσιολογικό στις μέρες μας, ωστόσο εκείνη την εποχή, δεν ήταν τόσο της μόδας το κοντό μαλλί. Ειδικά για τους Τσιαντάκη και Μπατίστα, ήταν αρκετά περίεργο που αποχωρίστηκαν το πλούσιο κούρεμά τους.

Βέβαια δεν ήταν μία… πρωτότυπη κίνηση. Το ίδιο πράγμα είχε κάνει και ο Φαίδων Ματθαίου στον μπασκετικό ΠΑΟΚ, το 1984. Ο Έλληνας προπονητής αντιμετώπιζε τον Άρη για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος και έβαλε όλους τους παίκτες του να ξυριστούν με τη… «ψηλή». Ο Δικέφαλος κατάφερε να επικρατήσει με 74-70 και κατέκτησε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του στο μπάσκετ. Μάλιστα, ο τελικός είχε ονομαστεί ως αυτός των «ξυρισμένων κεφαλιών».
paoretro_telikos_mesa2.jpg

Η αντίθετη γνώμη του… Βαζέχα!

Με την συμπλήρωση 13 λεπτών στον αγώνα του ΟΑΚΑ, ο Κριστόφ Βαζέχα πετυχαίνει το τρίτο του γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό σε εκείνη τη σεζόν. Ο Σπύρος Μαραγκός εκτελεί το φάουλ, η μπάλα πάει στο δοκάρι και με κεφαλιά ο Πολωνός φορ του «τριφυλλιού», ανοίγει το σκορ. Αυτό έμελλε να είναι και το «χρυσό» τέρμα που έδωσε τον τίτλο.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής σκόραρε και δεύτερη φορά, όμως ο Γεωργιάδης ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ασταμάτητα, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ο Γιώτης Τσαλουχίδης χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
pao_ocfp_telikos_1993.jpg

Το τελευταίο σφύριγμα στον 51ο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 και πανηγύρισε το 13ο τίτλο της ιστορίας του. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είδε το κόλπο με το… κούρεμα να μην πετυχαίνει και το μόνο που κατάφερε ήταν το συγκεκριμένο ματς, να πάρει τη λεζάντα, ως ο «τελικός των κουρεμένων κεφαλιών».

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Οσιμ): Βάντσικ, Αποστολάκης, Καπουράνης, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Ουζουνίδης, Αντωνίου, Βαζέχα (90΄ Φραντσέσκος), Γεωργιάδης (89΄ Δώνης), Μαραγκός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέτροβιτς): Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Καραταϊδης, Μητσιμπόνας, Μαυρομάτης, Τσαλουχίδης, Λιτόφτσενκο (77΄ Καραπιάλης), Τσιαντάκης, Προτάσοφ, Μπατίστα, Σαββίδης (73΄ Βαϊτσης).


Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0