Πρόσωπα

Κιλιάν Εμπαπέ: Πρώτα πήρε το ρεκόρ του Ανρί, μετά το ρεκόρ του Ευρωπαίου… αρχισκόρερ! (video)

Κιλιάν Εμπαπέ: Πρώτα πήρε το ρεκόρ του Ανρί, μετά το ρεκόρ του Ευρωπαίου… αρχισκόρερ! (video)

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει πολλούς λόγους για να «τρίβει τα χέρια» του, καθώς στο δυναμικό της ομάδας του, προστέθηκε ένας παίκτης που έχει διαρκή σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα. Το τρομερό στατιστικό του Κιλιάν Εμπαπέ που χτίστηκε με μεγάλο κόπο από την 8η Σεπτεμβρίου του 2017 έως σήμερα!

Πάει λίγος… καιρός από τότε που ο Κιλιάν Εμπαπέ συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό της Ευρώπης, με την φανέλα της Μονακό. Σχεδόν άπαντες τον θυμούνται τo 2016/2017, σε εκείνη την ιστορική για τα δεδομένα της ομάδας του «Πριγκιπάτου» πρωταθληματική σεζόν, όπου ο 18χρονος Κιλιάν είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ με τα 15 τέρματά του. Έκτοτε, ο Γάλλος επιθετικός πρωταγωνιστεί σταθερά στις συζητήσεις που εμπλέκουν ονόματα σχετικά με τον κορυφαίο της χρονιάς. Με την φανέλα της Παρί, κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Γαλλίας, τέσσερα Κύπελλα Γαλλίας και τρία Σούπερ Καπ.

Εμβληματικότερη ωστόσο προσωπική επίδοση, αποτελεί η κατάκτηση του Μουντιάλ στη Ρωσία το 2018 με τα χρώματα της Εθνικής Γαλλίας, ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου στο οποίο ο Γάλλος παικταράς είχε πολύ σημαντική συνεισφορά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε, πριν από μερικές ημέρες, αυτό που όλοι γνώριζαν. Κάτι που για τον ποδοσφαιρικό πλανήτη ήταν δηλαδή ένα κοινό μυστικό, καθώς ο 25χρονος άσος είχε βάλει από καιρό την υπογραφή του σε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο… πολύ μικρότερο ωστόσο από αυτό το οποίο απολάμβανε στο Παρίσι, ενδεικτικό της επιθυμίας του να αγωνιστεί στον κορυφαίο, βάσει ευρωπαϊκών διακρίσεων, αθλητικό σύλλογο της Ευρώπης.

Το εκτόπισμα του Γάλλου παικταρά είναι τεράστιο και ακόμη ένα νούμερο έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό τον ισχυρισμό. Σε ηλικία 16 ετών και 347 ημερών, ο Κιλιάν Εμπαπέ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στις 2 Δεκεμβρίου του 2015, σε ένα εντός έδρας παιχνίδι της Μονακό με την Καέν, όπου οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1. Ο Εμπαπέ πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Φάμπιο Κοεντράο στο 88ο λεπτό της συνάντησης και έγραψε ρεκόρ, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στη Ligue 1, παίρνοντας το ρεκόρ του Τιερί Ανρί που έστεκε αγέρωχο από το 1994.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017, ο Κιλιάν Εμπαπέ, έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Παρί. Αντίπαλος των Παριζιάνων εκείνο το απόγευμα ήταν η Μετς την οποία και νίκησαν με σκορ 5-1, με τον Γάλλο να πραγματοποιεί μία μάλλον αναγνωριστική πτήση, σημειώνοντας ωστόσο το «παρθενικό» του τέρμα.

Από τότε έχουν περάσει 6 χρόνια και 9 μήνες και ο Εμπαπέ έχει σημειώσει σε αυτό το διάστημα 175 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα, τα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στο ίδιο διάστημα στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga & Ligue 1) βλέποντας την «πλάτη» μονάχα του «σεσημασμένου» Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι των 200 τερμάτων σε αυτό το διάστημα.

Η επίδοση του Εμπαπέ είναι μυθική, καθώς αφήνει πίσω του ποδοσφαιριστές «θρύλους» της εποχής μας, όπως οι Χάρι Κέιν, Μο Σαλάχ, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά.

 

Αναμφίβολα, λοιπόν η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποίησε μία κίνηση ματ, με την προοπτική να «διατηρήσει τα σκήπτρα» της στο ευρωπαϊκό και το ισπανικό ποδόσφαιρο τα επόμενα πολλά έτη και μάλιστα με μηδενικό αντίτιμο αγοράς από την Παρί Σεν Ζερμέν.


Ποιος αλήθεια μπορεί να φανταστεί, πόσα ακόμη ρεκόρ και πόσες ακόμη «στιγμές» επιφυλάσσει για το ποδοσφαιρικό κοινό του πλανήτη αυτός ο ποδοσφαιριστής;

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0