Πρόσωπα

Γκαρνάτσο – Μέινου: Τι να τα κάνεις τα εκατομμύρια όταν έχεις τέτοια… πιτσιρίκια; (video)

Γκαρνάτσο – Μέινου: Τι να τα κάνεις τα εκατομμύρια όταν έχεις τέτοια… πιτσιρίκια; (video)

Τα… μωρά της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ «καθάρισαν» τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του FA Cup (25/05, 1-2) και αποδεικνύουν πως δεν χρειάζονται μυθικά ποσά για να «χτιστεί» μία ομάδα που θα κατακτά τίτλους. Τα λεφτά που έχουν… πετάξει οι «κόκκινοι διάβολοι» τα τελευταία χρόνια ξεπερνούν τα πλαίσια της λογικής, με τους Γκαρνάτσο και Μέινου να δείχνουν σε όλους, τον σωστό «δρόμο».

Οι μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποιεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε συνδυασμό με τα αμύθητα ποσά που σπαταλάει, έχει γίνει το κωμικό θέμα συζήτησης όλων των… μισητών εχθρών της στο «Νησί». Μόλις στην τελευταία τριετία, πάνω από μισό δισεκατομμύριο έχει φύγει από τα ταμεία της ομάδα, με τα αποτελέσματα στο χορτάρι να είναι το λιγότερο απογοητευτικά, για τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Χωρίς_τίτλο_12.png

Να όμως που τελικά η λύση για τη Γιουνάιτεντ, ήταν μέσα στα «πόδια» της και κυρίως… δωρεάν. Οι Αλεχάντρο Γκαρνάτσο και Κόμπι Μέινου βρίσκονται ακόμη στην εφηβεία και χαρίζουν στην ομάδα τους το FA Cup, μετά από οκτώ χρόνια.

Τα δύο «θηρία» του Μάντσεστερ συναντήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά αυτή τη φορά, χαμογέλασε η «κόκκινη» μεριά της πόλης.

Η Γιουνάιτεντ «λύγισε» τη Σίτι (25/05, 1-2) και χάρη στα γκολ των 19χρονων, σήκωσε το 13ο Κύπελλο της ιστορίας και κυρίως κατάφερε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της συνέχεια, με απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Europa League.



Η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, ήταν έως και «καταστροφική». Η 8η θέση αποτυπώνει στο μέγιστο την απογοητευτική σεζόν που διανύει το σύνολο του Τεν Χαγκ, με τη χρονιά όμως να σώζεται στο… παραπέντε σηκώνοντας αυτό το τρόπαιο.

Τα προβλήματα φέτος είναι πολλά και σε πολλούς διαφορετικούς τομείς για τη Μάντσεστερ. Τα αποδυτήρια μοιάζουν «χαώδης», ενώ το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας απουσιάζει επιδεικτικά. Άπαντες θέλουν το «κεφάλι» του Ολλανδού τεχνικού και ψάχνουν «μανιωδώς» ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.

c25a996e-8988-4763-8b04-6ad85aaa9d4f.jpg

Όμως αυτή η χρονιά δεν χρειάζεται να πεταχτεί εντελώς στα… σκουπίδια και το χρυσό μετάλλιο του FA Cup, δεν είναι ο μοναδικός λόγος. Οι Γκαρνάτσο - Μέινου έχουν «αναδυθεί» από τις ακαδημίες και δείχνουν απευθείας έτοιμοι, όχι απλώς να πάρουν φανέλα βασικού, αλλά να ηγηθούν της ομάδας, σε επιτυχίες που απουσιάζουν χρόνια από αυτόν τον ιστορικό σύλλογο.

GOb71X9WMAEkKKf.jpg

Κάτι που έχουν ήδη ξεκινήσει να πραγματοποιούν, χαρίζοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή την κούπα, την πρώτη από τις πολλές (υπάρχει βέβαια και το περσινό League Cup, όμως η συμμετοχή τους δεν ήταν καθοριστική σε τόσο μεγάλο βαθμό).

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0