Πρόσωπα

Μάρκο Λιβάγια: Μήπως επιστρέψει στην Ελλάδα, ακόμα καλύτερος από την πρώτη του version; (video)

Μάρκο Λιβάγια: Μήπως επιστρέψει στην Ελλάδα, ακόμα καλύτερος από την πρώτη του version; (video)
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Μάρκο Λιβάγια; Κάτι τέτοιο ισχυρίζονται Μέσα του εξωτερικού και εύλογα προκύπτει το εξής ερώτημα. «Μπορεί να προσφέρει όσα και στην πρώτη του θητεία στη χώρα μας»; Η απάντηση έρχεται μέσα από τους αριθμούς και είναι… αφοπλιστική!

Τις τελευταίες ώρες τα δημοσιεύματα στην Κροατία περί επιστροφής του Μάρκο Λιβάγια έχουν πάρει «φωτιά». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «germanijak.hr», ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται να εντάξει τον 30χρονο φορ στο ρόστερ της την ερχόμενη σεζόν.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα ποια μπορεί να είναι αυτή η ομάδα, έχουμε όμως εικόνα του Κροάτη από την εποχή που «σάρωνε» τα ελληνικά γήπεδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Τη χρονιά 2017/2018, ο Μάρκο Λιβάγια ήρθε ως δανεικός από τη Λας Πάλμας στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ την επόμενη σεζόν αποκτήθηκε έναντι 1.8 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, ο Κροάτης έπαιξε 147 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, στα οποία σκόραρε 42 φορές και έδωσε 29 ασίστ. Με άμεση συμμετοχή σε 71 γκολ για τους «κιτρινόμαυρους», το ποσοστό της συνεισφοράς του αγγίζει το 50%! Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί, λοιπόν, πως ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ΑΕΚ το 2018, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά και στην πορεία της στους τελικούς Κυπέλλου το 2018, 2019 και 2020.

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Λιβάγια επέστρεψε στην πατρίδα του μετά από δέκα χρόνια με ελεύθερη μεταγραφή στη Χάιντουκ. Μέχρι σήμερα έχει παίξει 130 παιχνίδια βρίσκοντας δίχτυα 72 φορές και «έφτιαξε» 33 γκολ για τους συμπαίκτες του. Το 2023 πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ένα Κύπελλο Κροατίας νικώντας τη Σίμπενικ, σκοράροντας στο 95' με πέναλτι.

Το ποσοστό άμεσης συμμετοχής του σε γκολ, λοιπόν, εκτοξεύθηκε από το 50% στο 81%. Και πολύ λογικά, γεννιέται το ερώτημα:

«Μήπως αυτήν τη φορά, εφόσον επιστρέψει στην Ελλάδα, θα δούμε έναν ακόμα καλύτερο Μάρκο Λιβάγια;»



Όλγα Μανιώτη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0