Πρόσωπα

Από το «θαύμα» της Λέστερ, στη σωτηρία της Κάλιαρι: Ο Ρανιέρι… ρίσκαρε και τα όνειρα, έγιναν πραγματικότητα! (video)

Από το «θαύμα» της Λέστερ, στη σωτηρία της Κάλιαρι: Ο Ρανιέρι… ρίσκαρε και τα όνειρα, έγιναν πραγματικότητα! (video)

Η εύκολη επιλογή για τον Κλαούντιο Ρανιέρι, μετά το «θαύμα» της Λέστερ, θα ήταν η «συνταξιοδότηση». Εκείνος όμως συνέχισε να κάνει αυτό που αγαπά και πλέον η Κάλιαρι τον ευχαριστεί. Τώρα ήρθε η ώρα, ο 72χρονος τεχνικός να… ξεκουραστεί.

Είναι γνωστό πως η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή έχει ημερομηνία «λήξης». Όσο υπόδειγμα αθλητή και να είναι κάποιος, θέλοντας και μη, τα χρόνια δεν γίνεται να μην αφήσουν… σημάδια πάνω στο σώμα του. Αυτό βέβαια δεν ισχύει και για τους προπονητές.

Άνθρωποι με τεράστια καριέρα και πολλά χρόνια «προϋπηρεσίας» μένουν… εθισμένοι στο ποδόσφαιρο και συνεχίζουν να το υπηρετούν, από το συγκεκριμένο πόστο. Ακόμη και η άκρη του πάγκου όμως, από μία ηλικία και μετά φαντάζει οδυνηρή. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε και ο Κλαούντιο Ρανιέρι, που σε ηλικία 72 ετών αποφάσισε να αποχωρίσει, μία και καλή από το ποδόσφαιρο.

Ο Ιταλός αποσύρεται με το βιογραφικό του να… ξεχειλίζει, έχοντας αναλάβει συνολικά στην καριέρα του 20 διαφορετικές ομάδες. Δεν είναι μυστικό πως η κορυφαία του επιτυχία ήταν σαφώς, το πιο όμορφο «παραμύθι» που έχει δημιουργηθεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η κατάκτηση της Premier League με την Λέστερ το 2016.

Το εντυπωσιακό όμως είναι, πως την επόμενη χρονιά, όταν και αποχώρησε από της «αλεπούδες», αντί να τα παρατήσει όλα και να ζήσει μία χαρούμενη «συνταξιοδότηση» αυτός συνέχισε τον… αγώνα. Είχε καταφέρει στα 64 του χρόνια το μεγαλύτερο «θαύμα» που είχε συμβεί ποτέ στα χρονικά του αθλήματος και αυτός επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του σε ακόμη έξι διαφορετικά κλαμπ. Δεν φοβήθηκε μία πιθανή αποτυχία, που θα του χάλαγε σε έναν (μικρό) βαθμό την υστεροφημία του. Η όρεξη του για την ζωή και κυρίως το ποδόσφαιρο, είναι πραγματικά αξιοζήλευτη.

GOLydgfXYAA9oLJ.jpg

Τελευταίος «σταθμός» της καριέρας του θα είναι η Κάλιαρι, την οποία ανέλαβε στη Serie B, την ανέβασε κατηγορία και φέτος κατάφερε να την διατηρήσει στα μεγάλα «σαλόνια» του ιταλικού ποδοσφαίρου, κάτι που έμοιαζε έως και απίθανο.

Με το τρίτο χειρότερο μπάτζετ της κατηγορίας, το ξεκίνημα της Κάλιαρι ήταν «εφιαλτικό». Μέχρι την 8η αγωνιστική είχε μόλις δύο ισοπαλίες, ενώ έως και την 11η αγωνιστική ήταν σταθερά κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Αυτό βέβαια στη συνέχεια δεν άλλαξε δραματικά, καθώς συνέχισε να παίζει… σκοινάκι με την επικίνδυνη ζώνη, καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Το σημείο καμπής για την ομάδα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο, από το πρώτο «τρίποντο» που πήρε μέσα στην χρονιά. Την 10η αγωνιστική υποδέχθηκε στη Σαρδινία τη Φροζινόνε. Οι φιλοξενούμενοι με μία «τρομακτική» εμφάνιση έστησαν την Κάλιαρι στον… τοίχο και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Ρανιέρι όμως έκανε τα «μαγικά» του και πραγματοποίησε μία «μυθική» ανατροπή, με «σούπερ ήρωα» τον Παβολέτι, ο οποίος σκόραρε δις στις καθυστερήσεις, στο ματς της χρονιάς στην Ιταλία, για το 4-3 (29/10).

Η Κάλιαρι πλέον θα βρίσκεται δεδομένα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Serie A και αν οι οπαδοί θα πρέπει να ευχαριστήσουν κάποιον, αυτός είναι ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Διότι αντί να είναι αυτή τη στιγμή σε μία παραλία κάπου στις Μαλδίβες, επέλεξε να κάνει αυτό που αγαπάει.

Ο Ρανιέρι βάζει τέλος στην τεράστια καριέρα του και αποχωρεί, όπως ακριβώς του αξίζει. Με το κεφάλι ψηλά.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0