Πρόσωπα

«Μιρτσέα, σε νίκησε!»: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τον 36άρη Τάισον, πιο παραγωγικό κι απ' τον 25χρονο εαυτό του! (video)

«Μιρτσέα, σε νίκησε!»: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τον 36άρη Τάισον, πιο παραγωγικό κι απ' τον 25χρονο εαυτό του! (video)
Η οικογένεια Λουτσέσκου φαίνεται πως ξέρει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα χαρακτηριστικά του Τάισον, αφού πριν τον Ραζβάν ήταν από τους βασικούς «πυλώνες» της Σαχτάρ Ντόνετσκ του Μιρτσέα Λουτσέσκου. Έτσι το ερώτημα που τίθεται είναι: «Υπό τις οδηγίες, ποιου Λουτσέσκου, έκανε καλύτερες εμφανίσεις τον πρώτο ενάμιση χρόνο για τον καθένα;»

Ο Τάισον ήταν εκ των πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ, στον «δρόμο» προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, με δικό του γκολ ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το τρίποντο που χρειαζόταν απέναντι στον Άρη (19/05, 1-2) και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τέταρτη φορά, στην ιστορία του!

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να ήρθε σε προχωρημένη ηλικία στην Ελλάδα, ωστόσο έχει δικαιώσει πλήρως την απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να τον εντάξει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2023.

Άλλωστε, ο Ρουμάνος τεχνικός γνώριζε πολύ καλά τον 36χρονο και ας μην είχαν συνυπάρξει μαζί σε κάποια ομάδα. Ο λόγος; Ο πατέρας του, αφού ο Τάισον «υπηρέτησε» τον Μιρτσέα Λουτσέσκου για 126 παιχνίδια στην Σαχτάρ Ντόνετσκ!

Αν ρίξουμε μία ματιά στα ατομικά στατιστικά του Βραζιλιάνου, θα παρατηρήσουμε πως τις καλύτερές του σεζόν τις έχει κάνει υπό τις οδηγίες της «οικογένειας Λουτσέσκου»! Ωστόσο, με ποιον Λουτσέσκου στον πάγκο κατάφερε να είναι πιο επιδραστικός τον πρώτο ενάμιση χρόνο που αγωνίστηκε για τον καθένα;

Ο Τάισον μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Μέταλιστ, τον Ιανουάριο του 2013 αποκτήθηκε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, έναντι 15,24 εκατ. ευρώ, ποσό ρεκόρ για τον σύλλογο εκείνη την εποχή, ξεπερνώντας δύο παίκτες με έντονο «χρώμα» Ελλάδας! Αφού, Καστίγιο και Τσιγκρίνσκι είχαν ταξιδέψει στο Ντόνετσκ έναντι 15 εκατ. ευρώ!

Στην πρώτη του μιάμιση σεζόν, υπό τις οδηγίες του Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο Τάισον σκόραρε συνολικά επτά φορές δίνοντας και 12 ασίστ!

Μία δεκαετία αργότερα ο Βραζιλιάνος θα αγωνιζόταν ξανά «υπό καθεστώς» Λουτσέσκου, αυτήν την φορά για τον Ραζβάν!

Ο 36χρονος ήρθε στην Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2023 και έκτοτε είναι από τα βασικά «γρανάζια», στην ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού. Ο απολογισμός του Τάισον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι 10 γκολ και 16 ασίστ, βγάζοντας νικητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην μονομαχία απέναντι στον πατέρα του. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός, πως ο Τάισον αγωνίστηκε για πρώτη φορά για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου στην ηλικία των 25, ενώ κατάφερε να είναι πιο παραγωγικός σε ενάμιση χρόνο με την φανέλα του ΠΑΟΚ, όντας 36 ετών!

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως με τον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 69 αγώνες, ενώ είχε φορέσει τα χρώματα της Σαχτάρ Ντόνετσκ 48 φορές, στον πρώτο ενάμιση χρόνο της καριέρας του στην ουκρανική ομάδα!

Διονύσης Καλαϊζής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0