Πρόσωπα

Αντελίνο Βιεϊρίνια, μια «σημαία» του ΠΑΟΚ: Ρεκόρ 39 ετών, δίπλα στον «θρύλο» Κώστα Ιωσηφίδη!

Αντελίνο Βιεϊρίνια, μια «σημαία» του ΠΑΟΚ: Ρεκόρ 39 ετών, δίπλα στον «θρύλο» Κώστα Ιωσηφίδη!

Ο μεγάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, ισοφάρισε μια ιστορική επίδοση σχεδόν 40 ετών, που αποδεικνύει εμφατικά το μεγαλείο της θητείας του στον «Δικέφαλο του βορρά»!

Ο ΠΑΟΚ βίωσε τον απόλυτο θρίαμβο, κατακτώντας το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, με τρόπο που ούτε ο πιο… αιθεροβάμων οπαδός του δε θα μπορούσε να φανταστεί.

Οι «ήρωες» και οι πρωταγωνιστές είναι πολλοί, από την άκρη του πάγκου μέχρι το χορτάρι.

Ένα από τα πρόσωπα, όχι μόνο της φετινής σεζόν, αλλά της ιστορικά επιτυχημένης τελευταίας επταετίας για τον ΠΑΟΚ (δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα), είναι ο μοναδικός παίκτης που βρισκόταν εκεί και στο προηγούμενο πρωτάθλημα, το 2019. Ένας ξένος που έχει συνδεθεί όσο κανείς άλλος με τον σύλλογο.

Μιλάμε, φυσικά, για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος, στα 38 του πλέον, διανύει τη δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ, όπου έχει περάσει συνολικά 10 σεζόν!

Η πολυετής και τόσο επιτυχημένη παρουσία του, του χάρισε μια διάκριση, σχεδόν μοναδική στην ιστορία της ομάδας.

Συγκεκριμένα, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με δύο τίτλους πρωταθλήματος (2019, 2024), μετά τον θρύλο της ομάδας τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, Κώστα Ιωσηφίδη, ο οποίος κατέκτησε τους τίτλους του 1976 και του 1985.

 


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0