Πρόσωπα

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αναγκάσουν τον Λιβάκοβιτς να μην έρθει στην Ελλάδα ούτε για... διακοπές! (video)

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αναγκάσουν τον Λιβάκοβιτς να μην έρθει στην Ελλάδα ούτε για... διακοπές! (video)

Πώς να νιώθει άραγε ένας τερματοφύλακας που δίνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με καταπληκτικές εμφανίσεις, αλλά καταφέρνει για δεύτερη φορά, μέσα στην ίδια σεζόν, να «πληγωθεί» από ελληνική ομάδα; Ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς είναι ο άνθρωπος, που μπορεί να δώσει απάντηση, σε αυτό το ερώτημα.  

Για να καταφέρει μία ομάδα να πραγματοποιήσει ένα ιστορικό επίτευγμα, εκτός από σκληρή δουλειά και ταλέντο, θέλει ταυτόχρονα μία μικρή δόση τύχης και ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, το βράδυ της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη, υπήρχαν και τα τρία (18/04, 1-0, πεν. 3-2).

Η τύχη όμως δεν ήρθε με την μορφή των αποκρούσεων του Τζολάκη, αλλά με την… κατάρα που φαίνεται να έχει δημιουργήσει ο έτερος τερματοφύλακας του ματς, με τις ελληνικές ομάδες.

6193403.jpg

Ο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων στην Ευρώπη, καθώς οι επιδόσεις του με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την Εθνική Κροατίας και πλέον τη Φενέρμπαχτσε εντυπωσιάζουν συνεχώς. Αυτό μπορέσαμε να το διαπιστώσουμε όλοι το καλοκαίρι, στο οποίο ΑΕΚ και Ντιναμό διασταύρωσαν τα… ξίφη τους, με το διακύβευμα να είναι η είσοδος στα Play-Offs του Champions League.

Σίγουρα όλοι οι φίλοι της Ένωσης θα θυμούνται τον Κροάτη «Superman», καθώς οι εμφανίσεις που έκανε και στις δύο αναμετρήσεις ήταν… μυθικές. Ακόμη και έτσι όμως το γκολ, σε «νεκρό» χρόνο του Βίντα (μετά από άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρσία, όπου και αυτό το απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς), έδωσε μία «ψυχομένη» πρόκριση στους «κιτρινόμαυρους», μέσα στην OPAP Arena που έζησε την ιδανική ευρωπαϊκή πρεμιέρα (19/08, 3-2).

Μετά από τα παιχνίδια αυτά ο Λιβάκοβιτς αποχώρησε από το Ζάγκρεμπ και μετακόμισε μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη, για χάρη της Φενέρμπαχτσε. Το ήθελε όμως η μοίρα και βρήκε ξανά ελληνική ομάδα στο διάβα του.

Ολυμπιακός και Φενέρ κληρώθηκαν μαζί, για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακός (11/04, 3-2), όσο απέναντι στην ΑΕΚ, όμως στον επαναληπτικό της Τουρκίας, έδειξε για άλλη μία φορά τα διαπιστευτήρια του. Η απόκρουση με το πόδι, στην κεφαλιά του Ιμπόρα στο 103ο λεπτό, ήταν αρκετή για να κρατήσει τη Φενέρ μέσα στο παιχνίδι, ενώ στα πέναλτι που ακολούθησαν θα μπορούσε να γίνει ο απόλυτος ήρωας, αν ο Τζολάκης δεν πραγματοποιούσε την εμφάνιση της καριέρας του.

Ο Κροάτης κίπερ έπιασε την εκτέλεση του Ελ Αραμπί, «σβήνοντας» άμεσα το προβάδισμα των «ερυθρόλευκων», ενώ απέναντι στον Ρόντινεϊ κατάφερε με τα ακροδάχτυλα να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, βάζοντας προσωρινό «στοπ» στους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν.

Είναι εύλογο πλέον να πει κανείς, πως η Ελλάδα δεν θα είναι και ο πιο αγαπητός προορισμός για τον Ντομινίκ Λιβάκοβιτς.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0