Πρόσωπα

«Βίκτορ Γουεμπανιάμα, αρκετά για φέτος»: Οι ασύλληπτοι αριθμοί της ιστορικής rookie σεζόν του! (video)

«Βίκτορ Γουεμπανιάμα, αρκετά για φέτος»: Οι ασύλληπτοι αριθμοί της ιστορικής rookie σεζόν του! (video)

Θα χρειαστεί να περιμένουμε κάποιους μήνες για να ξαναδούμε στα παρκέ του NBA τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, και κάποια χρόνια για να μάθουμε που θα φτάσουν οι «τρομακτικές», πρωτοφανείς επιδόσεις που ξεκίνησε να καταγράφει από την rookie σεζόν του!

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα δε θα αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι των Σαν Αντόνιο Σπερς στην κανονική περίοδο, απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Επομένως, η rookie σεζόν του ολοκληρώθηκε, και το γεγονός αυτό αποτελεί την ιδανική αφορμή για να καταγράψουμε τις ασύλληπτες στατιστικές επιδόσεις του.

Λεπτά συμμετοχής

29.7

Πόντοι

21.4

Ριμπάουντ

10.6

Ασίστ

3.9

Λάθη

3.7

Τάπες

3.6 (1ος στο NBA)

Κλεψίματα

1.2

Ποσοστό εντός παιδιάς

46.5%

2π.%/ 3π.%/1 π.%

53.4%/ 32.5% / 79.6%


Πριν εμβαθύνουμε στους παραπάνω αριθμούς αξίζει να δούμε σύντομα την «τρομακτική» διάσταση που αποκτούν, αν αναχθούν στα 36 λεπτά συμμετοχής:

Πόντοι

26

Ριμπάουντ

12.9

Ασίστ

4.7

Λάθη

4.4

Τάπες

4.3

Κλεψίματα

1.5

Αν υπάρχουν δύο τομείς στους οποίους εντοπίζονται περιθώρια βελτίωσης, είναι το τρίποντο και η αναλογία ασίστ/λαθών, που είναι οριακά μεγαλύτερη της μονάδας. Όσον αφορά το σουτ, δεν μπορούμε παρά να είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι, καθώς κανείς δεν έχει πρακτικά τη δυνατότητα να το μαρκάρει, ενώ σύμφωνα με ένα απίστευτο στατιστικό, έχει το υψηλότεροποσοστό στο NBA στα step-back τρίποντα (46.2%), πάνω από τους περισσότερους από 30 πόντους κοντύτερους, Ντάριους Γκάρλαντ και Ντόνοβαν Μίτσελ!

Εν τω μεταξύ, οι 3.6 τάπες του, είναι περισσότερες από τις 3.4 που έχει ολόκληρη η ομάδα των Μαϊάμι Χιτ ανά παιχνίδι!

Η σεζόν του Γουεμπανιάμα, δεν κατέχει απλώς εξέχουσα θέση ανάμεσα στις καλύτερες που έχουν γίνει από rookie, αλλά παρουσιάζει έναν συνδυασμό που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στην ιστορία του NBA! Ποιος είναι αυτός; Οι 1.500 πόντοι, μαζί με 250 τάπες και 100 εύστοχα τρίποντα, όρια που ξεπέρασε κατά πολύ, και μάλιστα χάνοντας 11 παιχνίδια και έχοντας, όπως προαναφέραμε, σχετικά χαμηλό χρόνο συμμετοχής.

 

Οι αριθμοί, βέβαια, δεν είναι αρκετοί για να αποτυπώσουν την εικόνα του Βίκτορ Γουεμπανιάμα στο παρκέ, την οποία θα περιμένουμε πως και πως να απολαύσουμε και πάλι. Η δυνατότητα αυτή θα μας δοθεί πιθανότατα και πριν την έναρξη της νέας σεζόν του NBA, καθώς ο Γάλλος έχει δηλώσει πως θα δεχτεί την πρόταση της χώρας του, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που η ίδια θα φιλοξενήσει. Αν δώσει το «παρών», θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πολύτιμη… γεύση από πρωταθλητισμό, ως μέλος μιας πολύ δυνατής ομάδας, έστω και σε ένα σύντομο τουρνουά με συγκεκριμένη δομή.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0