Πρόσωπα

Ένας... γεννημένος MVP: Ο Τι Τζέι Σορτς είναι το «αστέρι» της Παρί, που ετοιμάζεται να λάμψει στην ελίτ της Ευρώπης! (video)

Ένας... γεννημένος MVP: Ο Τι Τζέι Σορτς είναι το «αστέρι» της Παρί, που ετοιμάζεται να λάμψει στην ελίτ της Ευρώπης! (video)

Ο Τι Τζέι Σορτς πραγματοποίησε μία ακόμη «μαγική» σεζόν, οδηγώντας την Παρί στην κατάκτηση του EuroCup. Θα πάρει το «εισιτήριο» για το υψηλότερο επίπεδο;  

Η ασταμάτητη Παρί νίκησε με 89-81 την Μπουργκ στον δεύτερο τελικό του EuroCup και αφού έκανε το 2-0, κατέκτησε... διά περιπάτου τη διοργάνωση, μετρώντας 22 νίκες και μόλις μία ήττα, σε όλη τη σεζόν!  

Η γαλλική ομάδα πραγματοποίησε μία «μαγική» χρονιά στην Ευρώπη, έχοντας ως μεγάλο «πρωταγωνιστή» τον εντυπωσιακό Τι Τζέι Σορτς, ο οποίος αναδείχθηκε MVP του θεσμού, αλλά και των τελικών, για τη σεζόν 2023-24.  

Στο φετινό EuroCup, ο Αμερικάνος - με σκοπιανό διαβατήριο - μέτρησε ανά ματς 18 πόντους, 3.4 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ και 1.9 κλεψίματα, ενώ είχε κατά μέσο όρο 23.4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Μία ακόμη «ονειρική» σεζόν για τον βραχύσωμο γκαρντ (1.75 μ.), ο οποίος την αγωνιστική περίοδο 2022-23 έφτασε στην κατάκτηση του Basketball Champions League με τη Βόννη, την ίδια στιγμή που ψηφίστηκε ξανά ως ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης!

Μέσα σε δύο χρόνια, ο 27χρονος έχει κατακτήσει δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, έχει αναδειχθεί δύο φορές MVP και πλέον δείχνει να είναι έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο. Για το επίπεδο που θα τον «εκτοξεύσει». 

Με την κατάκτηση του EuroCup, η Παρί απέκτησε το δικαίωμα να συμμετάσχει στη EuroLeague της νέας σεζόν, με το πρότζεκτ της να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια, έχει και η απόφαση του Τι Τζέι Σορτς για το μέλλον του, αφού ο ίδιος ήταν το πιο «καυτό» όνομα του φετινού EuroCup και γι’ αυτό το λόγο, ενδεχομένως να έχει... τραβήξει τα «βλέμματα», αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ο Σορτς έχει την απαιτούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς βρίσκεται από το 2019 στη Γηραιά Ήπειρο, όπου και έχει αγωνιστεί στους Βέντσπιλς (Λετονία), Χάμπουργκ Τάουερς (Γερμανία) Κράιλσχαϊμ Μέρλινς (Γερμανία), αλλά και φυσικά, στη Βόννη και την Παρί.

Κύρια χαρακτηριστικά του Αμερικάνου, είναι το σκοράρισμα και η δημιουργία, ενώ ως «ψεγάδια» του, παρουσιάζονται, τόσο το μέγεθος του, όσο και το χαμηλό ποσοστό του στα σουτ τριών πόντων (26.5%).

Πάντως, το σίγουρο είναι πως οι εμφανίσεις του Τι Τζέι Σορτς δεν έχουν περάσει... απαρατήρητες από τις ομάδες της EuroLeague και μένει να φανεί, που θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο 27χρονος γκαρντ.  

Γιώργος Καπουκάκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0