Πρόσωπα

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Στο… τρένο της 21ης σεζόν τρέχει με ταχύτητες που δεν έφτασε κανείς! (video)

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Στο… τρένο της 21ης σεζόν τρέχει με ταχύτητες που δεν έφτασε κανείς! (video)

21η σεζόν. Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε, αλλά το μεγαλείο του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό. Είναι μόνος του και όλοι τους έχοντας απέναντί του θρύλους του αθλήματος τους οποίους δε… βλέπει καν.

Ό,τι και να πει ή να γράψει κανείς για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι λίγο. Τον μισείς ή τον αγαπάς το μεγαλείο του είναι αδιαμφησβήτητο κι όσο τα χρόνια περνούν αυτός όχι μόνο παραμένει κυρίαρχος, αλλά χτίζει μία «αυτοκρατορία» που δύσκολα κανείς θα φτάσει.

Χρονιά 21η λοιπόν, για τον «Βασιλιά» της «πορτοκαλί θεάς», για τον άνθρωπο που έπιασε στα χέρια του την… σπυριάρα και από τότε άλλαξε ολόκληρη την διαδρομή της.

Κι αν έχουν γραφτεί άρθρα για τα εξωπραγματικά πεπραγμένα του αγέραστου 39χρονου που συνεχίζει να θυμίζει τον αλτικό 18χρονο που πάτησε τα παρκέ και έγραψε την δική του ιστορία. Έχει κερδίσει τα πάντα από μετάλλια, δαχτυλίδια, προσωπικά βραβεία και ό,τι βάλει ο νους σας, ωστόσο συνεχίζει να διακρίνεται.

Την στιγμή που οι περισσότεροι αθλητές μετά από τόσες σεζόν αρχίζουν και βλέπουν την καθίζησή τους, ο ΛεΜπρόν συνεχίζει να συναρπάζει πατώντας κάποιον όποιον τολμήσει να συγκριθεί μαζί του.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού φέτος διανύει άλλη μία συναρπαστική χρονιά με κάθε του highlight να… κόβει την ανάσα. Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση των Λέικερς με τους Γουόριορς (10/4, 120-134) ο «Βασιλιάς» συγκέντρωσε 33 πόντους, 7 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 2 κλεψίματα κι ακόμη κι αν δεν κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του ξεχώρισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Τρία παιχνίδια να απομένουν για το πέρας της φετινής κανονικής διάρκειας και τα στατιστικά του ΛεΜπρόν όχι απλά… σοκάρουν, αλλά βάζουν στην άκρη οποιονδήποτε παίκτη συγκριθεί μαζί του. Το παιδί από το Άκρον είναι μόλις ο έκτος παίκτης που αγωνίζεται για 21 σεζόν στο NBA με τους υπόλοιπους πέντε να είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Βινς Κάρτερ, ο Κέβιν Γκαρνέτ, Ρόμπερτ Πάρις και Κέβιν Γουίλις.

Όλοι αυτοί έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όμως στην τελευταία σεζόν της καριέρας τους, όπως ήταν λογικό, ήταν πιο… φειδωλοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι μαζί είχαν συγκεντρώσει την 21η τους χρονιά 1.230 πόντους, 207 ασίστ και 460 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς.

Κι εκεί έρχεται ο ΛεΜπρόν, που μόνος του μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 1.724 (!) πόντους, έχει μοιράσει 556 (!) ασίστ και έχει ευστοχήσει σε 647 (!) σουτ εντός πεδιάς. Όλα αυτά ενώ ο «Βασιλιάς» έχει 35 λεπτά χρόνο συμμετοχής ανά παιχνίδι σε αντίθεση με τα 10’ το πολύ που συγκέντρωναν οι προαναφερθέντες.

Μάλιστα, κατέρριψε το ρεκόρ που κρατούσε ο Νοβίτσκι όταν σκόραρε 30 πόντους μετά το πέρας της 21ης του σεζόν στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του με τη φανέλα των Μάβερικς το 2019, αφού ο 39χρονος φόργουορντ έχει καταγράψει πολλαπλές… 40άρες, τρεις μέχρι στιγμής και σε 19 παιχνίδια έχει βάλει από 30 πόντους και πάνω.

Είναι εξωπραγματικός και δεν αποτελεί καθόλου υπερβολή η φράση «το μόνος του και όλοι τους». Όλα αυτά ενώ ετοιμάζεται διακαώς για την 22η του σεζόν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, που είναι πολύ πιθανό να τον βρει να αγωνίζεται με τον γιο του, Μπρόνι  στο πλευρό του κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στην ιστορία του NBA. Ανατριχίλα…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0