Πρόσωπα

Πώς αλλάζουν όλα σε 60 ημέρες: Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τα δύσκολα… απλά και «ζωντανεύει» τον Ολυμπιακό! (video)

Πώς αλλάζουν όλα σε 60 ημέρες: Ο Μεντιλίμπαρ έκανε τα δύσκολα… απλά και «ζωντανεύει» τον Ολυμπιακό! (video)

Μέσα σε διάστημα μικρότερο των 58 ημερών, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει ζήσει απίθανα πράγματα με τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες, όπως φαίνεται, έχουν ήδη πειστεί από όσα είδαν και θέλουν να συνεχίσουν μαζί. Και όσα λαμβάνουν χώρα στο χορτάρι, δεν μπορούν παρά να τους δικαιώσουν.

Ο Βάσκος ήρθε στον Πειραιά για να… μείνει! Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει η «Relevo» στην Ισπανία, γράφοντας πως απομένουν μόνο τα τυπικά, για να ολοκληρωθεί η επέκταση του συμβολαίου του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τον Ολυμπιακό, για ακόμα έναν χρόνο.

Δεν προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη είδηση. Επί των ημερών του, μέσα σε ένα διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, ο 63χρονος τεχνικός έχει αλλάξει άρδην την αγωνιστική εικόνα των «ερυθρολεύκων». Και έχει ζήσει μια βραδιά, που θα μνημονεύεται πάντοτε ως μία από τις σπουδαιότερες στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά, πίσω από την… κουρτίνα. Τι άλλαξε ο Βάσκος με την έλευσή του; Αρχικά, επανέφερε στο προσκήνιο τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει παίξει σε 11 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, όσα ακριβώς είχε δηλαδή και με τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Με μία σημαντική διαφορά. Με τον Πορτογάλο τεχνικό, είχε αγωνιστεί 300 λεπτά λιγότερο!

Η δικαίωση ήρθε άμεσα και έγινε αντιληπτή εντός των τεσσάρων γραμμών. Ο Ποντένσε αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές κινδύνου στην επίθεση του Ολυμπιακού, μετρώντας σε αυτά τα 11 παιχνίδια, 4 γκολ και 5 ασίστ.

Παράλληλα, πρωταγωνιστικό ρόλο απέκτησε και ο Στέφαν Γιόβετιτς. Ο Μεντιλίμπαρ υπολογίζει πολύ περισσότερο στον Μαυροβούνιο και η ενέργεια που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο, δίνει μία ξεχωριστή επιθετική «χροιά» στους Πειραιώτες. Φάνηκε τόσο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όσο και με τη Λαμία, στην 4η αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League.

Είναι ωστόσο και κάτι ακόμα. Κάτι που ίσως να δείχνει και τη νοοτροπία του Βάσκου. Ο Ολυμπιακός, έφτασε σε μία επική πρόκριση κόντρα στην ισραηλινή ομάδα, γυρνώντας από την «κόλαση» του 1-4 στην έδρα του. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ενδιάμεσα είχε μεσολαβήσει και η ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-3, πάλι στο φαληρικό γήπεδο, στην έναρξη των φετινών Play Offs.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως, όχι απλώς πήγαν με τεράστια ψυχικά αποθέματα στη «μάχη» του Βελιγραδίου με τη Μακάμπι, αλλά πέτυχαν και έξι τέρματα, βγάζοντας μία ανεπανάληπτη αντίδραση, έπειτα από τα επτά που είχαν δεχθεί στην έδρα τους, μέσα σε δύο ματς. Όλα αυτά, για να πανηγυρίσουν μία πρόκριση, δίχως προηγούμενο, στην παράταση, για τα προημιτελικά του Europa Conference League!

Κάπως έτσι, ο Βάσκος έκανε μία -θεωρητικά- «χαμένη» σεζόν για τον Ολυμπιακό, να έχει και πάλι… πνοή. Μπορεί να βρέθηκε στο -8 από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά πίστευε πως τίποτα δεν είχε τελειώσει και μέσα σε δύο αγωνιστικές, επαληθεύτηκε. Η διαφορά «ψαλιδίστηκε» στους τέσσερις βαθμούς και οι Πειραιώτες συνεχίζουν ταυτόχρονα και το ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Είναι «ζωντανοί» σε δύο διοργανώσεις. Το «μαγικό ραβδάκι» του Μεντιλίμπαρ έχει άμεσο αποτέλεσμα, με την επιβράβευση και την αναγνώριση για το έργο του, στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, να έρχεται με την ίδια ταχύτητα. Μένει να φανεί, μέχρι πού φτάνουν τα… όνειρά του!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0