Πρόσωπα

Απόστολος Ρούμογλου: Από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στην back-to-back κατάκτηση του NCAA! (video)

Απόστολος Ρούμογλου: Από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στην back-to-back κατάκτηση του NCAA! (video)

Ζει το δικό του… αμερικανικό όνειρο! Ο Απόστολος Ρούμογλου πήρε μία δύσκολη απόφαση, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά ήδη δικαιώνεται. Ο δεύτερος σερί τίτλος, για το «παιδί» του ΠΑΟΚ, στο NCAA αποτελεί απλώς την εκκίνηση του ταξιδιού!

Λίγο μετά τα 20 χρόνια του, ο Απόστολος Ρούμογλου διανύει τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της καριέρας του! Αποφάσισε, ήδη από πολύ νεαρή ηλικία, να πάρει το αεροπλάνο για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και δεν το μετανιώνει ούτε στο ελάχιστο.

Αγωνίζεται με την ομάδα του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ (UConn) και στη δεύτερη μόλις χρονιά του στο NCAA, έφτασε σε ισάριθμες, back-to-back κατακτήσεις! Ας πιάσουμε, όμως, το «νήμα» από την αρχή.

ροθμενθ.jpg

Ο νεαρός γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του στον Αρίωνα Ξάνθης, για να κάνει έπειτα το «άλμα» στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Το ταλέντο του έγινε αντιληπτό σχεδόν αμέσως. Γι’ αυτό και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του «δικεφάλου του βορρά» δεν άργησε να έρθει.

Στις 18 Απριλίου του 2021 ο Άρης Λυκογιάννης αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ρούμογλου, στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Πυλαία. Αγωνίστηκε για κάτι παραπάνω από 6 λεπτά, αλλά δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό. Δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ευστόχησε πίσω από τη γραμμή των 6,75μ., πετυχαίνοντας έτσι το τελευταίο καλάθι του αγώνα, που ήταν όμως το πρώτο δικό του σε επαγγελματικό επίπεδο!

Περίπου έναν μήνα αργότερα, αφού συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Στην Basket League, τη σεζόν 2021-22, αγωνίστηκε συνολικά σε πέντε παιχνίδια, έχοντας ως μέσο όρο συμμετοχής 2.8 λεπτά, χωρίς να καταφέρνει να σημειώσει κάποιον πόντο. Συμμετείχε, ακόμα, με την Εθνική ομάδα Κ18 στο FIBA ​​European Challenges, όπου μέτρησε 8.4 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά αγώνα, με ποσοστό 37% στο τρίποντο.

Το καλοκαίρι του 2022 ήρθε η πρόκληση του NCAA και όπως είναι λογικό, ο νεαρός Έλληνας δεν μπορούσε να αρνηθεί. Ο Ρούμογλου, στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα, μετρά 44 συμμετοχές με τη φανέλα του UConn. Κατά μέσο όρο, τη φετινή σεζόν, πατούσε στο παρκέ για 2.1 λεπτά, ενώ στον τελικό, όπου η ομάδα του έφτασε ξανά στην κατάκτηση του τίτλου, έπαιξε για ένα λεπτό, χωρίς να καταφέρει όμως να σημειώσει κάποιο καλάθι.

Κάπως έτσι, μόλις στη δεύτερη εμπειρία του από το March Madness στο κολλεγιακό πρωτάθλημα, έχει ήδη στεφθεί back-to-back πρωταθλητής. Η επιλογή του, ακόμα κι αν ήταν δύσκολη, τον δικαιώνει απόλυτα. Και το μέλλον που διαγράφεται μπροστά του, είναι κάτι περισσότερο από λαμπρό!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0