Πρόσωπα

«Μαζί στην κορυφή, αλλά τώρα αντίπαλοι»: Ο… αναγεννημένος Χάβερτς της Άρσεναλ, απειλεί τον Τούχελ! (video)

«Μαζί στην κορυφή, αλλά τώρα αντίπαλοι»: Ο… αναγεννημένος Χάβερτς της Άρσεναλ, απειλεί τον Τούχελ! (video)

Για να «πετάξει» εκτός Champions League την Μπάγερν Μονάχου, η Άρσεναλ οφείλει να νικήσει στο Έμιρεϊτς (09/04, 22:00). Ο Κάι Χάβερτς μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της βραδιάς και να... πληγώσει τον προπονητή που κάποτε σήκωσαν μαζί την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά»: τον Τόμας Τούχελ.

Απέχουμε μόλις λίγες ώρες από τη σέντρα των πρώτων αναμετρήσεων για την προημιτελική φάση του Champions League.


Η κληρωτίδα τα έφερε έτσι ώστε η Άρσεναλ να βρει απέναντί της, για άλλη μία φορά σε νοκ άουτ διαδικασία, την Μπάγερν Μονάχου. Τρεις φορές είχαν κληρωθεί μεταξύ τους για τους «16» της διοργάνωσης μέσα σε πέντε χρόνια (2012/2013-2016/2017) με τους Βαυαρούς να προκρίνονται ισάριθμες φορές.

Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα επέστρεψε στο Champions League μετά από επτά χρόνια απουσίας και θα προσπαθήσει να… ξορκίσει τον κακό της «δαίμονα» με φόντο τα ημιτελικά.


Και η αλήθεια είναι, ότι εύλογα μπορεί να ελπίζει αυτή τη φορά στην πρόκριση. Η Μπάγερν Μονάχου διανύει μία από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων ετών. Με τον Τόμας Τούχελ στο τιμόνι της, φέτος έχει… εκτροχιαστεί και πλέον ο μόνος στόχος που απέμεινε μέσα στη σεζόν είναι το Champions League.

Για την Άρσεναλ, φαίνεται πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν για πρώτη φορά. Αρκεί να κάνει στο Έμιρεϊτς το πρώτο βήμα πρόκρισης. Ο Αρτέτα το ξέρει και πιθανώς γνωρίζει ότι έχει στο μανίκι του έναν κρυμμένο… άσο.

Ο λόγος για τον Κάι Χάβερτς. Ο Γερμανός έχει βρει ρυθμό και είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώνουν οι αριθμοί του. Διανύει την καλύτερή του σεζόν στο «Νησί» με εννέα γκολ και πέντε ασίστ στην Premier League.

Παρότι το ξεκίνημά του στην Άρσεναλ ήταν νωθρό και η συνεισφορά του στο γήπεδο ισχνή, ο Αρτέτα τον εμπιστεύτηκε, εκεί όπου πολλοί αμφέβαλαν για τα 75 εκατομμύρια ευρώ που πλήωρσαν οι «κανονιέρηδες» στην Τσέλσι το καλοκαίρι.


Και ο Χάβερτς τον δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο. Στα τελευταία επτά παιχνίδια της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα, έχει συμμετοχή σε γκολ σε εννέα περιπτώσεις με πέντε τέρματα και τέσσερις ασίστ.

Μάλιστα, την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Μπράιτον, σημείωσε γκολ και ασίστ για το επιβλητικό 3-0 των Λονδρέζων στο Άμεξ.

 


Η Άρσεναλ χρειάζεται (και) από τον Χάβερτς μία μεστή εμφάνιση το βράδυ της Τρίτης (09/04, 22:00) στο Έμιρεϊτς. Απέναντί του, ο Γερμανός θα βρει έναν συμπατριώτη του και, όχι τόσο, παλιό του γνώριμο. Τον Τόμας Τούχελ.

Οι δυο τους είχαν συνυπάρξει για μερικούς μήνες στην Τσέλσι κατακτώντας μάλιστα μαζί το Champions League του 2021, χάρη στο νικητήριο γκολ του Χάβερτς στον τελικό με την Μάντσεστερ Σίτι (1-0). 


Γνωρίζονται καλά, ο Χάβερτς έχει αγωνιστεί σε 75 ματς υπό τις οδηγίες του Τούχελ και μπορεί να τον στείλει… σπίτι του νωρίτερα από το καλοκαίρι. Τι εννοούμε με αυτό;

Εάν η Μπάγερν χάσει από την Άρσεναλ, εάν η εικόνα της είναι όπως ήταν στο ματς με την Χάιντενχαϊμ στη Bundesliga (06/04, 3-2), το σενάριο να απομακρυνθεί πάραυτα ο Γερμανός τεχνικός από τον πάγκο των Βαυαρών είναι υπαρκτό και αρκετά πιθανό.


Με άλλα λόγια, η καρέκλα του τρίζει πιο πολύ από ποτέ. Και ο Τούχελ το ξέρει, όπως παράλληλα γνωρίζει πόσο επικίνδυνος είναι ο 24χρονος Γερμανός για την άμυνα της Μπάγερν. Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησε γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια:

«Ο Κάι σκόραρε ένα από τα σημαντικότερα γκολ της προπονητικής μου καριέρας στον τελικό με τη Σίτι. Είναι εξαιρετικός τύπος. Χαίρομαι που παίρνει την εκτίμηση που του αξίζει. Χρειάζεται να τον προσέξουμε, εξάλλου έχουμε μερικούς παίκτες που τον ξέρουν καλά».



Μπορεί απέναντι στη Μπάγερν να μετράει μόλις μία νίκη σε επτά συναντήσεις, όταν ήταν ακόμη παίκτης της Λεβερκούζεν, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την Μπάγερν του φοβερού φέτος Χάρι Κέιν που εξάλλου έχει τον τρόπο να «πληγώσει» την γνώριμή του Άρσεναλ.

Μένει να δούμε εάν οι «κανονιέρηδες» πάρουν το αποτέλεσμα που τόσο επιθυμούν και αν ο Κάι Χάβερτς αποδειχθεί… μοιραίος για το άμεσο μέλλον του Τόμας Τούχελ στο Μόναχο.

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0