Πρόσωπα

Η Κέιτλιν Κλαρκ έχασε τον τίτλο του WNCAA, αλλά κέρδισε το σεβασμό του μπασκετικού πλανήτη! (video)

Η Κέιτλιν Κλαρκ έχασε τον τίτλο του WNCAA, αλλά κέρδισε το σεβασμό του μπασκετικού πλανήτη! (video)

Τι κι αν ηττήθηκε στον τελικό του WNCAA; Η Κέιτλιν Κλαρκ έλαβε την απόλυτη αναγνώριση από τον κόσμο του μπάσκετ, με τις αντιπάλους της να την αποθεώνουν και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να την υποστηρίζει ένθερμα!

Η Κέτλιν Κλαρκ έκανε ό,τι μπορούσε στον τελικό του WNCAA, αλλά παρά την «30άρα» της, το Αϊόβα λύγισε από το Σάουθ Καρολάινα, και ηττήθηκε με 75-87.


Η Καμίλα Καρντόσο ήταν η πρωταγωνίστρια για τις θριαμβεύτριες, με 15 πόντους και 17 ριμπάουντ, και η Ρέιβεν Τζόνσον το «κλειδί». Η Τζόνσον έμεινε στο παρκέ 36 λεπτά, περισσότερα από κάθε άλλη συμπαίκτριά της, παρ’ ότι πέτυχε μόλις 3 πόντους με 1/11 σουτ. Ο λόγος; Το σπουδαίο καθήκον της να μαρκάρει την Κλαρκ, κολλώντας… σαν βδέλλα επάνω της σε όλο το παιχνίδι και δυσκολεύοντάς την πάρα πολύ, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως εξήγησε και η ίδια, είχε παρακολουθήσει πολλές φορές την περσινή αναμέτρηση απέναντι στην Κλαρκ, πείσμωσε και ήταν πανέτοιμη για τη συγκεκριμένη αποστολή.

 

Η προπονήτρια των πρωταθλητριών του Σάουθ Καρολάινα, Ντον Στάλεϊ, κρατούσε επίσης ένα αποθεωτικό σχόλιο για την Κλαρκ μετά το παιχνίδι: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Κέιτλιν Κλαρκ, που ανέβασε το άθλημά μας».

Αυτός που σίγουρα είναι θαυμαστής της Κλαρκ, πράγμα που αποδεικνύει και το μπασκετικό της μεγαλείο, είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος στη διάρκεια του τελικού, έκανε παρέμβαση στο twitter, εκδηλώνοντας έντονα την υποστήριξή του προς την 22χρονη: «Αν δε συναρπάζεσαι από το παιχνίδι της Κέιτλιν Κλαρκ, είσαι απλώς ένα hater! Μείνετε μακριά της. ΠΑΡΑΚΑΛΩ!».

 

Κι όλα αυτά, με το ταξίδι της Κλαρκ να ξεκινάει ουσιαστικά μόλις τώρα, με την ολοκλήρωση της κολλεγιακής της πορείας και την επικείμενη είσοδό της στο WNBA.


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0