Πρόσωπα

Ο Δουβίκας το έκανε και… αυτό: Η Θέλτα βρήκε τον «αρχισκόρερ» της 49 χρόνια μετά! (video)

Ο Δουβίκας το έκανε και… αυτό: Η Θέλτα βρήκε τον «αρχισκόρερ» της 49 χρόνια μετά! (video)

Το Copa del Rey ίσως και να είναι η διοργάνωση του. Ο Τάσος Δουβίκας μεταμορφωνόταν σε… αγρίμι, κάθε φορά που αγωνιζόταν για το Κύπελλο Ισπανίας και οι οπαδοί της Θέλτα έπρεπε να κάνουν ταξίδι στον χρόνο για να βρουν παρόμοιο επίτευγμα, από δικό τους παίκτη.

Σχετικά Άρθρα

Το Copa del Rey έφτασε και επίσημα στην γραμμή «τερματισμού», με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να κόβει πρώτη το… νήμα, απέναντι στη Μαγιόρκα (1-1, 4-2 πεν. 06/04).

Την στιγμή που ο Ερνέστο Βαλβέρδε στέφθηκε Κυπελλούχος Ισπανίας, ο Τάσος Δουβίκας κατάφερε κάτι το πρωτόγνωρο για την διοργάνωση.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, ο πρώτος σκόρερ είναι… Έλληνας. Ο Δουβίκας αγωνίστηκε μόλις σε πέντε παιχνίδια, κατάφερε όμως να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο άλλοτε επιθετικός του Βόλου και της Ουτρέχτης, δείχνει πως σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα του στην Ισπανία και θα μπορέσει να γίνει ένα «υπερόπλο» για χάρη της Θέλτα.

Άλλωστε δεν βλέπουν και συχνά στο Βίγο δικό τους παίκτης να «καπαρώνει» την κορυφή της λίστας των σκόρερ του κυπέλλου.

Συγκεκριμένα αυτό είχε να συμβεί 49 ολόκληρα χρόνια, με τον Φρανσίσκο Ντόμπλας να πετυχαίνει, όπως και ο Δουβίκας, έξι τέρματα το (πολύ) μακρινό 1975.

doblas.jpg

Ο Ντόμπλας αγωνίστηκε με τη γαλάζια φανέλα της Θέλτα εννέα χρόνια (1969 – 1978), με τον Δουβίκα να καταφέρνει να φτάσει το επίτευγμα του στην «παρθενική» σεζόν του στην Ισπανία.

Αν η αρχή του Δουβίκα στη Θέλτα είναι αυτή, η συνέχεια τι μπορεί να επιφυλάσσει στον νεαρό επιθετικό;

Το μέλλον του ανήκει και ο Δουβίκας μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη «κλειδί» για την ομάδα του, αλλά και την Εθνική Ελλάδος.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0