Πρόσωπα

Από προτελευταίος, «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα: Ο αναμορφωτής Αταμάν έκανε το... θαύμα του και στον Παναθηναϊκό! (video)

Από προτελευταίος, «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα: Ο αναμορφωτής Αταμάν έκανε το... θαύμα του και στον Παναθηναϊκό! (video)
Ο Αταμάν γνωρίζει από «επανεκκινήσεις»: Το είχε κάνει στην Εφές, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή πραγματοποιεί ένα μικρό... θαύμα στον Παναθηναϊκό!

Η κανονική διάρκεια της EuroLeague οδεύει προς το τέλος της για τη σεζόν 2023-24 και αυτό που έχει καταφέρει ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν, θα μείνει στην ιστορία.

Οι «πράσινοι» νίκησαν και την Μπάγερν στο Μόναχο και χρειάζονται τη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου, για να τερματίσουν στη 2η θέση και να πραγματοποιήσουν πιθανότατα το μεγαλύτερο «restart» στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης!

Ο προτελευταίος Παναθηναϊκός της περσινής αγωνιστικής περιόδου είναι 40 λεπτά... μακριά από το πλεονέκτημα έδρας και το «άλμα» 15 θέσεων, την ώρα που, εάν νικήσει και την Άλμπα, θα έχει 12 περισσότερες νίκες σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Συγκεκριμένα, από το 11-23* της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, το «τριφύλλι» έχει την ευκαιρία να φτάσει στο 23-11, αντιστρέφοντας το ρεκόρ του μέσα σε έναν χρόνο.

Και όλα αυτά, ενώ το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ολικό «λίφτινγκ», αποκτώντας συνολικά 12 νέους παίκτες, οι οποίοι χρειάστηκαν ένα χρονικό διάστημα για βρουν την κατάλληλη χημεία.

Κι όταν ο Τούρκος τεχνικός βρήκε τους κατάλληλους ρόλους για τους παίκτες του και συμπλήρωσε τα «κομμάτια» του παζλ, ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως αποτελεί μίας από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Schlussjubel, Coach Ergin Ataman (Panathinaikos Athen), FC Bayern Basketball vs. Panathinaikos Athen, Basketball, EuroLeague, 33. Spieltag, 05.04.2024

Το «τριφύλλι» ταξίδεψε από την... κόλαση στον «παράδεισο» μέσα σε λίγους μήνες. Και πως θα μπορούσε να μην το κάνει, όταν έχει στην άκρη του πάγκο του τον απόλυτο αναμορφωτή;

Ο Αταμάν έχει αποδείξει πως γνωρίζει από «επανεκκινήσεις», αφού κάτι ανάλογο είχε καταφέρει να κάνει και στην πρώτη του, ολόκληρη, σεζόν στην Εφές.

Το 2017-18 η τουρκική ομάδα είχε τερματίσει στην τελευταία θέση της κανονικής διάρκειας της EuroLeague με ρεκόρ 7-23, με τον Αταμάν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία στην... τελική ευθεία της σεζόν και να καταστρώνει τα πλάνα του για την αμέσως επόμενη.

Το καλοκαίρι του 2018, η Εφές άλλαξε για τα... καλά το ρόστερ της και με σωστές κινήσεις, βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της αγωνιστικής περιόδου, 2018-19, παίρνοντας αρχικά το πλεονέκτημα έδρας με ρεκόρ 20-10.

Η τουρκική ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση και έπεσε επάνω στην Μπαρτσελόνα, την οποία απέκλεισε (3-2) και προκρίθηκε στο Final-4 της διοργάνωσης.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, έφτασε μέχρι τον τελικό, εκεί που ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 91-83.

Παρά την ήττα, η Εφές είχε τοποθετήσει τις βάσεις για μία μικρή «αυτοκρατορία», η οποία μετέπειτα κατέκτησε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους, ενώ τη μία χρονιά που έμοιαζε... ασταμάτητη, «προδόθηκε» από τον Covid-19 και την απόφαση για την διακοπή των αθλητικών εκδηλώσεων.

Πάντως, η ουσία είναι πως μετά τα όσα πέτυχε με την ομάδα από την Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος τεχνικός πραγματοποίησε ένα μικρό... θαύμα με τον Παναθηναϊκό και μένει να φανεί, εάν αυτή τη φορά, θα κατορθώσει να φτάσει άμεσα, μέχρι το τέλος του «δρόμου».  

*του είχαν αφαιρεθεί δύο νίκες, για παράβαση του FFP. 

Γιώργος Καπουκάκης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0