Πρόσωπα

Ο Χουάντσο «έπεσε», αλλά σηκώθηκε και πήρε τον Παναθηναϊκό στις… πλάτες του την κρίσιμη στιγμή! (video)

Ο Χουάντσο «έπεσε», αλλά σηκώθηκε και πήρε τον Παναθηναϊκό στις… πλάτες του την κρίσιμη στιγμή! (video)

«Όσες φορές κι αν πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», λέει το ρητό κι αυτό ισχύει και για τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ που μετατράπηκε επιτέλους στον… Μπο Κρουζ που ο Παναθηναϊκός ήθελε και περίμενε καιρό δίνοντας τις απαραίτητες λύσεις που χρειαζόταν ο Εργκίν Αταμάν από τον πάγκο.

Το πολύ κρίσιμο παιχνίδι της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής της EuroLeague ανάμεσα στη Μπάγερν και στον Παναθηναϊκό AKTOR στο BMW Park είχε για μεγάλο νικητή το «Τριφύλλι» που πήρε το σπουδαίο «διπλό» με 82-75.

Πολλοί οι πρωταγωνιστές με τον Κώστα Σλούκα με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, και τον Κέντρικ Ναν με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά αυτός που έκανε την διαφορά δεν ήταν άλλος από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ο Ισπανός φόργουορντ ήταν το… διαμαντάκι του αγώνα και ξεχώρισε προσφέροντας στους «πράσινους» 14 πόντους, που αποτελούν ρεκόρ καριέρας, μαζί με 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μόλις λάθος σε σχεδόν 26 λεπτά συμμετοχής όντας απόλυτα εύστοχος.

Αυτός είναι και ο δεύτερος υψηλότερος χρόνος που ο «Μπο Κρουζ» έχει καταγράψει στο παρκέ φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού με τα περισσότερα λεπτά να είναι στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό όπου έπαιξε για 43 ολόκληρα λεπτά.

Σε εκείνο το ματς μάλιστα ο Ερνανγκόμεθ είχε σημειώσει και τους περισσότερους πόντους στην καριέρα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση που ήταν 13, μέχρι τους χθεσινούς 14 (05/04) 32 αγωνιστικές αργότερα.

Υπήρχε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που ο Εργκίν Αταμάν εξέφραζε τα παράπονά του -και δικαίως- για το γεγονός ότι 6 παίκτες τραβάνε το… κουπί στον Παναθηναϊκό και η ομάδα δε λαμβάνει την απαραίτητη βοήθεια απ’ όσους έρχονται από τον πάγκο κάνοντας έτσι τον Τούρκο τεχνικό να περιορίζει το rotation του.

Schlussjubel, Kendrick Nunn #25 (Panathinaikos Athen), Alexander Balcerowski #8 (Panathinaikos Athen), Panagiotis Kalaitzakis #0 (Panathinaikos Athen), Juancho Hernangomez #41 (Panathinaikos Athen), , Jerian Grant #22 (Panathinaikos Athen), FC Bayern Basketball vs. Panathinaikos Athen, Basketball, EuroLeague, 33. Spieltag, 05.04.2024

Χαρακτηριστικό είναι ότι από την 17η αγωνιστική, που το «Τριφύλλι» έριξε στο… καναβάτσο τον Ερυθρό Αστέρα (82-65) κι έπειτα δεν υπήρχε ματς που κάποιος βασικός τροχός της ομάδας να έχει αγωνιστεί κάτω από 30 λεπτά. Αυτό το αφήγημα άλλαξε άρδην απέναντι στη Μπάγερν, σε ένα καθοριστικό σημείο – «καμπή» για την σεζόν, που οι «πράσινοι» μπαίνουν στην τελική ευθεία των Play Offs ατενίζοντας το Final Four.

Απέναντι στους Βαυαρούς η πολύτιμη βοήθεια από τον πάγκο ήρθε. Σε μία βραδιά που ο Ντίνος Μήτογλου σημείωσε τους 6 πρώτους του Παναθηναϊκού AKTOR και μετά σίγησε, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν κομβικός κάνοντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του κάνοντας την απαραίτητη ζημιά και χωρίς τη μπάλα στα χέρια του.

Θετική παρουσία είχε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 8 πόντους και 2 ριμπάουντ τα 23 λεπτά που αγωνίστηκε και ο Λούκα Βιλντόζα ακόμη κι αν μπήκε στο παρκέ για 5 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο της σεζόν, που αποτελεί την τελική ευθεία για την τελική φάση της διοργάνωσης οι παίκτες αυτοί ήταν απαραίτητο να κάνουν το step up και να βρουν τα πατήματά τους βοηθώντας το «Τριφύλλι» να φτάσει ένα βήμα πριν από τη δεύτερη θέση  στην βαθμολογία της EuroLeague.

Φυσικά και ο κόουτς Αταμάν το αναγνώρισε αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην δεύτερη περίοδο πήραμε τον έλεγχο του ματς, ειδικά με τον Βιλντόζα και τον Παπαπέτρου, που έκανε καλή δουλειά ερχόμενος από τον πάγκο», ενώ για το Χουάντσο ανέφερε: «Όλο έχω παράπονα από τον Χουάντσο, αλλά σήμερα ήταν ένας από τους ήρωες. Ήταν μαχητικός και έδωσε πολλή ενέργεια τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και θέλω να του δώσω πολλά συγχαρητήρια».

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0