Πρόσωπα

Πασκάλ Σιάκαμ: Όταν τα παραμύθια αρχίζουν με δυσκολίες, αλλά έχουν αίσιο τέλος! (video)

Πασκάλ Σιάκαμ: Όταν τα παραμύθια αρχίζουν με δυσκολίες, αλλά έχουν αίσιο τέλος! (video)

Η απίθανη διαδρομή του Πασκάλ Σιάκαμ, που... έπιασε μπάλα μπάσκετ σε ένα καμπ στη Νότιο Αφρική στα 16 του, και στα 26 ήταν πρωταθλητής NBA!

Ο Πασκάλ Σιάκαμ συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής. Μιας ζωής που έχει εξελιχθεί σαν... παραμύθι, που ξεκίνησε από την Ντουάλα του Καμερούν και σήμερα συνεχίζεται στην Ιντιάνα!

Ένα παραμύθι με πλοκή που σίγουρα δε θα μπορούσε να φανταστεί, όταν το 2014, έχασε τον πατέρα του, και έμεινε με τη μητέρα και τα πέντε αδέρφια του, ενώ το άθλημα με το οποίο ασχολούταν ως παιδί ήταν το ποδόσφαιρο.

Με το ύψος και το μέγεθος των άκρων του, όμως να αυξάνονται τόσο απότομα, ο Σιάκαμ αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό των μεγαλύτερων αδερφών του, και να το… γυρίσει στο μπάσκετ. Στα 16 του, λοιπόν, βρέθηκε στο καμπ του «Basketball Without Borders» στη Νότια Αφρική και από εκεί σε ένα «προπαρασκευαστικό» σχολείο στο Τέξας, κατέληξε σε ένα κολλέγιο που ακόμα και σκάουτερς του NBA ενδέχεται να μην παρακολουθούν, αυτό του Νιου Μέξικο, το 2013.

Παρ’ όλα αυτά, οι Τορόντο Ράπτορς εμπιστεύτηκαν το ταλέντο του τρία χρόνια αργότερα, το 2016, και τον επέλεξαν στο νούμερο 27 του draft.

Η βελτίωση που παρουσίασε όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστή, με τη σεζόν 2018-19 να είναι εκείνη της απόλυτης «απογείωσής» του. Το βραβείο του «πιο Βελτιωμένου Παίκτη» το 2019, ήταν μόνο το… ορεκτικό, πριν αποτελέσει κομβικό μέλος της ομάδας των Ράπτορς που έφτασε ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δίπλα σε Καγουάι Λέοναρντ, Κάιλ Λάουρι και Μαρκ Γκασόλ.



Ο τρόπος που… τρύπησε το ταβάνι του εκείνη την περίοδο, ίσως δημιούργησε παράλογες προσδοκίες από αυτόν. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πτώση του επιπέδου των «Δεινοσαύρων», οδήγησαν κατά κάποιο τρόπο στην υποτίμησή του στον κόσμο του NBA. Ωστόσο, πέρυσι κατάφερε να αναδειχθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του All-Star.

Πλέον, αποτελεί μέλος των φιλόδοξων Ιντιάνα Πέισερς, αποτελώντας ίσως το πιο έμπειρο μέλος ενός πολύ ταλαντούχου συνόλου.

Αντρέας Φούντας
www.bsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0